anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am avut contact sexual protejat insa s-a rupt prezervativul.nu am de unde sa cumpar pilula de a doua zi intrucat sunt undeva la tara si nu am putut gasi aceasta pilula. o pot administra a doua zi fara sa existe riscul de a ramane insarcinata?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pastila o poti lua pana la 72 de ore de la contactul sexual, dar este recomandat sa o iei cat mai repede dupa contact... poti lua Postinor 2 sau Escapelle...pretul putin piperat, dar te scapa de o grija. De exemplu, la Postinor, prima pastila se administreaza in decurs de 72 de ore de la contactul sexual ( cat de repede se poate ), iar a doua pastila, la 12 ore dupa administrearea primei pastile. Apoi, in decurs de 10 zile de la administrare trebuie sa iti apara o scurgere sangvinolenta, semn ca sarcina nu s-a instalat.Nu uita aceasta scurgere este o menstruatie falsa, deoarece este provocata de actiunea pastilei de a doua zi. Aceste pastile se pot lua maxim de 2 ori pe an, deoarece induc dereglari hormonale..succes

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Trebuie sa intrebi ginecologul care iti va recomanda pilula de a doua zi. Teoretic o poti administra linistita la 24 de ore dupa contactul sexual, dar medicul te va asigura.

pupimik
| pupimik a răspuns:

Pilula de a doua zi este eficienta in proportie de 95% luata in 24 de ore dupa contactul sexual neprotejat, 85% dupa 25-48 ore si 58% dupa 49-72 ore

| alexzender a răspuns:

Da este pilula care poti s-o administrezi si la 72 de ore dupa contactul sexual fara sa ramai insarcinata

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da numa sa iei escapelle

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da se poate