anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am avut niste experiente si am ramas dezamagita de anumite persoane.de atunci nu mai am absolut deloc incredere in baieti, simt ca sunt tot timpul mintita, imi este teama.nu pot sa mai cred un om pe cuvantstraight face cred ca daca as fi in situatia ca un baiat sa-mi zica ceva mai important nu l-as putea crede nici daca ar fi adevarat.am ajuns de nu mai stiu daca sunt mintita sau nu, si ma simt atat de confuza, sunt dezorientata.am impresia ca toti vor sa isi bata joc. ce se intampla cu mine? straight face. nu mai pot avea deloc incredere, simt ca sunt mintita si prostita la fiecare pas, ca ei nu vor decat sa-si bata joc.care ma ajuta.ati trecut vreodata prin situatzia asta? daca da, cand. ce se poate face in situatia asta? este pe atat de dramatic pe cat vad eu situatia? de la un timp de vreme vad totul numai in negru, sunt dezgustata de baieti si am intrat intr-o pasivitate. ii bag pe toti in aceeasi oala.ca toti sunt la fel.cand privesc oriunde, parca privesc in gol, parca n-ar fi ochii mei. ochii mei nu mai au lumina care o aveau inainte. de ce ma manifest asa? spuneti ce stiti voi din cate am povestit eu.straight face mersi. dau fundita pentru cel mai bun raspuns :*

Răspuns Câştigător
| EPV a răspuns:

Nu este chiar asa de neagra situatia si autosugestia joaca un rol important. Si eu am intalnit persoane care conform "codului meu" nu trebuiau crezute si am facut bine ca am ridicat bariera si am avut incredere in ele in momentele acelea; trebuie pur si simplu sa crezi in ele. In plus, cred ca ne dam seama cu totii dupa cateva minute de vorba cu o persoana daca discutia are consistenta unui flirt mai indraznet sau este de fapt doar o insiruire de lucruri mai mult sau mai putin placute de auzit de catre o fata; mi se pare o certitudine ca numarul baietilor de calitate a scazut in comparatie cu anii trecuti, cand poate erau mai multi cei care ii aratau unei fete ca sunt interesate de ea daruindu-i o floare si tinand-o de mana, nu ca acum cand scot capul pe geamul masinii si iti arunca un "ce faci pisi?" printr-o simfonie de claxoane.

Trebuie sa ne trezim si sa punem educatia pe primul loc, cu atat mai mult cu cat nivelul de cunostinte (macar cultura generala, daca vreti) cu care paraseste un absolvent bancile scolii a scazut simtitor fata de generatiile mai vechi, iar cluburile nu mai constituie un loc de intanire al elevilor/studentior care stiu macar sa le citeasca programul pe usa. In ziua de astazi, lumea se duce in club sa se imbete si sa faca circ; eu am o sora mai mare decat mine si mergeam impreuna in "discotecile" de pe-atunci... Am 24 de ani, nu va ganditi ca sunt cine stie ce epava, apropo! laughing Si mi se parea atat de romantic ca iubitul ei din perioada aceea prefera sa o tina in brate si sa danseze lent cu ea, decat sa bea bere dupa bere si sa faca scandal pe-acolo cu baietii, eventual.

Revenind, vei intalni persoane minunate la o facultate sau la un liceu bun, acolo nu se duce chiar oricine, si cine se duce, are un tel in viata, altul in afara de a uda zilnic planta din stomac.

Sugestia cu ocuparea timpului mi se pare foarte buna, tin minte cat ma distram in copilarie... toata ziua eram pe-afara! Si nu, nu stateam pe banca sa mananc seminte si sa barfesc una-alta, alergam prin tot cartierul de cred ca m-as fi putut angaja cu succes ca postas! tongue

Cel mai bun sfat pe care consider ca ti-l pot da este sa uiti de "blocajele" tale interioare si sa-i acorzi credit cuiva care consideri ca ar putea merita, cat de cat; nelasand pe nimeni inauntrul "cercului increderii" nu rezolvi nimic. Asa ai ajuns aici, de fapt.
Sunt si oameni care merita printre noi, trebuie doar sa-i deosebesti de ceilalti; si nu vad cum ai putea face asta respingandu-i pe toti, dimpotriva: accepta-i (ai incredere, adica) pe toti si apoi cerne-i. Imi vei da dreptate mai tarziu.

8 răspunsuri:
| I'mPerfect(a)! a răspuns:

Si eu am fost tradata asa ca tine de un baiat si nu mai am incredere in mine de atunci!

Si in relatia curenta pastrez un dram de scepticism desi saracul baiat nici nu se compara cu smecherasul ala si nu merita sa plateasca el pentru ce mi-a facut celalalt! Asta incerc sa iti spun: nu pedepsi viitori iubiti pentru ce a fost in trecut pentru ca nu e cinstit deloc si o sa suferi mereu!
Vorba unei prietene: dupa prima dezamagire n-o sa mai doara atat de tare!happy
Lasa-ti sufletul sa zburde din nou in voie.Nu merita niciun baiat sa fi trista tot timpul chiar daca simti ca nu mai ai nimic in suflet!

Uite, eu, de exemplu, am stat cateva luni singura (solo) dupa fiecare despartire mai dureroasa si in timpul asta m-am bucurat doar de mine, am flirtat cu toti baietii, mi-am recastigat increderea vazandu-i cum roiesc ca mustelehee hee incearca si tu sa fi mai rebela, sa te imbraci altfel, sa provoci baietii, sa scoti pasiunea si energia la viata!
Nu te inchide in tine si da o sansa baiatului pe care il placi/il vei placea, caci nu sti de unde sare iepurele, crede-ma! Da o noua sansa dragosteihappy

| fabiola a răspuns:

Stiu ce inseamna dezamagirea, am trecut prin asta dupa 20 de ani de casatorie! Dar timpul m-a invatat ca nu trebuie sa cataloghez oamenii la fel.Tot timpul m-a invatat ca mai bine nu acord incredere 100% persoanei de langa mine, dar ii dau sansa sa o cunosc, decat sa imi inchid sufletul si sa il las sa sufere dupa trecut!

pupimik
| pupimik a răspuns:

Nici nu trebuie sa ai incredere in baieti. Tu trebuie sa ai incredere doar in tine.Atat si nimic mai mult.Trebuie sa faci lucrurile sa fie bine pentru tine.bazandu-te doar pe tine...nicidecum pe ceea ce iti spun cei din jur. Oamenii sunt rai.Fiecare isi urmareste propriul interes.Mereu va fi cineva care sa ii spuna multe si frumoase fara a fi adevarate.
Ramai cu picioarele pe pamant.Traiesti in jungla de asfalt.Sa lasam increderea pentru basme si pentru o alta lume mai buna.
Acum treci prin perioada in care te maturizezi.Acum te framanta toate gandurile astea.Nu-ti face griji. Experientele de genul asta te vor intari si vor face din tine o femeie ce stie ce vrea de la viata.
:*:*

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Fie nu avem incredere in propria persoana, fie asteptam prea mult de la altii. O relatie presupune intotdeauna asumarea unui risc. Trebuie acceptat faptul ca e nevoie sa punem la incercare, de-a lungul unei anumite perioade de timp, primele impresii pe care le avem despre relatie, pentru a vedea cat sunt de adevarate. Acest risc nu poate fi asumat decat de cel care are suficienta incredere in el insusi astfel incat, in caz de deceptie, sentimentele lui sa nu fie prea ranite. Lipsa de incredere in celalalt este aproape intotdeauna semnul lipsei de incredere in sine.

Nimeni nu poate sa-ti spuna ce sa faci...este alegerea ta in viata! Suntem singurii responsabili de alegerile noastre...

| Linda a răspuns:

Iti poti da seama daca un baiat nu te minte, daca este de acord sa fie si inainteze in relatie fara a avea relatie sexuala cu tine. Poti avea incredere mai mare intr-un baiat daca te prezinta prietenilor, parintilor, si vorbeste de casatorie cu tine. Eu si multe dintre prietenele mele ne-am casatorit fara a avea relatie sexuala inainte de nunta, era clar ca cei cu care am ajuns sa fim nu doreau sa aiba un obiect la placerii ci sa plateasca pretul loialitaii si fidelitatii fata de o femeie. Nu stiu, dar ma gandesc ca de exemplu baietii seriosi merg mai des la biserica decat altii.

| doc a răspuns:

Nu e chiar asa dramatic pe cat crezi. abia acum ai vazut realitatea cu ambii ochi...eu sunt la fel, diferenta e ca eu nu cred ca sunt mintit de persoana respectiva, ci stiu astalaughing in ziua de azi nu poti avea incredere decat in tine, majoritatea din ei au mai multe fete decat arata, bineinteles ca sunt si exceptii.
Cred ca ai avut o dezamagire destul de recent daca esti atat de bulversata, si e ceva normal sa nu ai incredere, in cazul tau fiind baietii. Dar o sa treci peste asta, cu timpul inveti sa cunosti o persoana dupa primele cuvinte care le spune si o sa-ti dai seama daca e un mincinos fara scrupulea sau o persoana pur si simplu buna.
Oprestete sa mai cauti adevarul in fiecare cuv spus din gura unui baiat, daca stai si te gandesti unele minciuni sunt si amuzante cum sunt bancurile, si fara minciuna nu ar fi adevar si viceversa nu e asa?
Nu-ti mai pune problema daca poti avea incredere in acea persoana sau nu, ci pur si simplu incearca s-o cunosti fie baiat sau fata, incearca sa vezi cum gandeste, cu cat o cunosti mai bine cu atat mai mult o sa-ti dai seama cand minte sau chiar inainte sa minta si poate poti opri asta.
Oricum nu vreau sa scriu un roman aicihee heeasa ca tine minte cat traiesti vor exista mereu oameni care te vor rani, asa ca trebuie sa-ti pastrezi increderea si doar sa ai mai multa grija in cine ai incredere si a doua oara.
Sper ca te-am putut ajuta

| cosm1n_9149 a răspuns:

E greu sa dai un raspuns, o solutie la situatia in care te afli, pentru ca doar tu te poti ajuta in situatia in care te afli.parerile noastre oricum te lasa rece, cel putin asa vad eu situatia.
O parere asemanatoare am si eu despre fete. Pur si simplu vreau decat sa ma uit inainte, sa eschivez. Dar daca nu incepi sa te confunti cu adevarata problema care este incredea in tine, ar pi pacat!
Pentru ca dupa parea mea esti o fata simpatica care nu merita astfel de lucruri! te-am pupat, take care.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Trebuia totusi sa mentionezi unele aspecte, cum ar fi: varsta, durata ultimei relatii si timpul trecut de la despartire. Nu toti baietii sunt la fel, asa cum nici toate fetele nu sunt identice. Am avut si eu momente similare cu ale tale, unde totul era in negru, cand dispretuiam tot ce reprezenta partea feminina(bineinteles, exceptie facand mama). E grea suferinta din dragoste, poate mai grea decat alta suferinta, poate chiar cea mai grea. Unii spun ca timpul vindeca tot. E greu insa atunci cand esti ranit sa astepti sa treaca timpul sa uiti sentimente si momente fericite, atunci parca timpul sta, anume sa suferi. Totusi, sfatul meu e sa fi foarte activa in momentele astea, ocupa-ti timpul liber: fa sport, iesi cu prietenele in oras, studiaza etc. Nu incerca sa iti gasesti pe altcineva, asa cum spun unii, nu vei reusi, nu poti sa accepti ca cine il va inlocui pe cel iubit, cel putin nu deocamdata. Ocupandu-ti timpul vei trece mai usor peste suferinta, si poate cine stie, intamplator sau nu, prin unele activitati ve intalni alte persoane care or sa iti schimbe parerea despre baieti. Multa bafta!