1.) Ovulul ramane VIABIL adica ramane in starea in care poate fi fecundat de un spermatozoid de regula intre 6 si 12 ore, rar 16 ore si extrem de rar maxim 24 de ore. Dupa trecerea celor 16-24 de ore membrana oviulului devine impenetrabila si din acest motiv procesul de fecundatie nu se mai poate intampla/produce.
In concluzie in urma sexului intretinut ''la 2 zile dupa ovulatie'' a fost 100%/ABSOLUT IMPOSIBIL sa de poata forma sarcina chiar si daca in urma ruperii prezervativului sperma a ajuns in vagin.
Reiese ca in acest caz pastila contraceptiva/dea 2-a zi Escapelle a fost folosita ABSOLUT INUTIL si chiar din 2 motive, cel descris mai sus, si de asemenea si fiindca :
2.) Hormonii din pastila Escapele au rostul si rolul sa IMPIEDICE cele 2 OVARE sa poata sa produca si sa elibereze OVULUL un timp de circa 5-7 zile de la momentul administrarii pastilei si astfel OVULUL sa fie eliberat din OVAR numai dupa ce au murit toti spermatozoizii in decursul celor 5-7 zile.
De asemenea trebuie cunoscut faptul ca folosirea pastilei de a 2-a/sau a 5-a zi este ABSOLUT/100% INUTILA chiar si la 1 (UN) singur minut dupa ce OVULATIA s-a produs, fiindca hormonii din continutul pastilei NU are absolut nicio eficienta in a putea OPRI procesul de fecundare a OVULULUI deja existent/eliberat.
In concluzie trebuie sa intelegi ca acea pastila contraceptiva Escapelle a fost folosita CU TOTUL/ABSOLUT/100% INUTIL deci FARA ROST din cele 2 motive precizate si explicate fiindca in cazul tau a fost cu totul imposibil sa se poata forma sarcina.
In schimb in mod aproape sigur ciclul tau menstrual va fi dereglat mai mult sau mai putin in urmatoarele minim 3-4 luni. De asemenea este posibil ca si sangerarile menstruale sa se produca anormal si sa se desfasoare in mod atipic.
Multa sanatate!
Si de exemplu daca actul sexual se intampla in ziua cu ovulatia si tot am luat pastila, este posibil sa raman gravida?
Numai in cazul in care pastila contraceptiva Escapelle a fost folosita chiar si cu cateva minute (circa 30 - 60 minute) inainte de a fi eliberat ovulul din ovar, fiindca numai/doar in acel caz hormonii sintetici reusesc sa provoace OPRIREA procesului de eliberare a ovulului din ovar (ovulatia) care ar fi urmat sa inceapa in scurt timp.
Daca Ovulul a fost deja eliberat chiar si cu o secunda mai devreme, in acel caz fecundarea ovulului de catre un spermatozoid NU mai poate fi impiedicata/evitata sa se produca.