| bom56777 a întrebat:

Am avut un contact sexual cu prietenul meu și din mai multe motive, am vrut să iau Escapelle.

Eram exact în ziua fertilă... își mai face efectul pastila? Am luat-o la 3-4h după incident.

5 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

In privinta pastilelor contraceptive ESCAPELLE si POSTINOR2 trebuie sa fie cunoscute urmatoarele aspecte : doar daca pastila contraceptiva este folosita cu 1-3 zile inainte de ziua/data in care urma sa se produca OVULATIA sau chiar in acea data, numai atunci eficienta poate fi maxima. Daca este administrata corect si mai ales in primele 24 de ore de dupa "accident", (ruperea prezervativului, sex neglijent. etc.) eficienta pastilei Escapelle este de circa 95%. Se presupune/apreciaza in mod eronat/gresit ca eficienta contraceptiva va fi maxima sau foarte mare in cazul in care timpul de administrare a pastilei este mai mic de 24 de ore, fata de momentul in care contactul sexual s-a terminat in mod "nefericit", nedorit in timpul perioadei fertila a ciclului.
Eficacitatea pastilelor Escapelle si Postinor2 depinde de numarul total al orelor care au trecut de la actul sexual neprotejat :
- In termenul cuprins intre 0 - 24 de ore, eficacitate este de 95%
- In termenul cuprins intre 25 - 48 ore, eficacitate este de 85%
- Iar intre 49 - 72 ore, eficacitate in procente scade la doar 58%.
Posibilitatea sa nu fie eliminata/de a ramane sarcina, poate sa se produca doar in cazul in care sarcina exista, era deja formata in momentul administrarii pastilei contraceptive. In cazul in care din motive obiective administrarea pastilei Escapelle/Postinor2 NU se poate face in primele 2 zile, in acel caz este recomandat sa se recurga la folosirea pastilei contraceptiv/avortive EllaOne (pastila de a 5-a zi). Multa sanatate!

| bom56777 explică (pentru corbulalbrosu):

Mulțumesc mult. Totusi EllaOne stiam ca e la fel ca Escapelle/Postinor, doar ca poate fi luat la maximum 5 zile. Nu este o pastila avortivă.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru bom56777):

Pastila EllaOne are in compozitia sa in afara hormonilor existenti in pastilele Escapelle si Postinor2 si o alta substanta chimica care are rolul si rostul de a NU permite sa aiba loc/sa se mai produca procesul de NIDATIE, ceea ce de fapt provoaca ''moartea'' ovulului fecundat care va fi expulzat printr-o menstruatie care pana la urma se poate aprecia ca este o sangerare indusa. Fiindca practic si de fapt, intr-un astfel de caz deja exista o SARCINA POTENTIALA, care este ucisa, se poate aprecia/considera ca in realitate este un proces asemanator, chiar similar intr-o anumita privinta cu procesul care are loc/se produce in cazul avortului medicamentos.

| bom56777 explică (pentru corbulalbrosu):

Si mai.pot lua ElleOne daca am luat Escapelle?

| MadalinaPirvu20 a răspuns:

Iti recomand să îți cumperi teste de ovulatie. Un pachet conține 5 teste 16 lei. Asta cu calendarul si fertilitatea e inselatoare. Eu am menstruație regulata de ani de zile dar ovulația nu e niciodată dupa calendar...