Cei credinciosi practicanti or sa-ti enumere cate motive vrei. In realitate, acest sfat contra masturbarii ar fi dat mai mult pentru a evita excesul.
Facand-o prea des, s-ar putea sa te obisnuiesti aiurea, iar cand e vorba de un contact real, vei avea probleme ori cu erectia ori pur si simplu cu ejacularea ( de ce nu ambele? ).
Omul invata prin repetitie, ori daca nu mai sunt aceleasi conditii, s-ar putea sa fie dezamgiri si unele fete nu stiu daca ar accepta ca iubitul sa faca laba in pat, s-ar simti dezonorate.
Lipsa masturbării,odată ce ai dezvoltat acest obicei,e ca atunci când nu mai bei apa câteva zile și vezi ce se întâmplă.
Corpul,la un anumit moment,macar odata pe săptămână,simte nevoia să facă acest obicei.
Eu unul personal, am incercat sa mă masturbez mai rar (cel mai mult o lună am rezistat)pe premisa adusa de tine in discuție, concret m-am ales cu:
Dureri de cap frecvente
Stări de agitație
Nu dormeam cum trebuia noaptea
Eram mai mereu nervos
Indispoziție
Șamd... concluzia?
Masturbarea are un rol esențial în viața unui adolescent, deși o fi ea rușinoasă, este sănătoasă!
Știai că pentru a preveni cancerul de prostată, un bărbat ar trebui să aibă minim 20 contacte sexuale pe luna?
Aici intră și băieții care se masturbează, tot sex e, chiar daca e el mai atipic.
Și cum ziceam, după ce am renunțat la ideea de a nu ma mai masturba și implicit în a mă masturba, starea mea la nivel general s-a mai echilibrat!
Beneficii...nu știu, eu nu am văzut mari schimbări
App, ceea ce scrie pe net, de obicei nu înseamnă că e și adevărat, acum depinde de fiecare, dar eu unul în cazul meu n-am observat vreun beneficiu.
Daca vrei sa testezi pe pielea ta, fă-o!
Baftaaa!
Este normal să te întrebi dacă există beneficii pentru sănătate ale abstinenței de la masturbare. Însă, din câte știu, nu există dovezi științifice solide care să sugereze că abstinența de la masturbare are beneficii pentru sănătate. Masturbarea este o activitate normală și sănătoasă care poate oferi plăcere și poate ajuta la eliberarea tensiunii sexuale. Este important să te simți confortabil cu propriul trup și cu modul în care îți exprimi sexualitatea, indiferent dacă alegi să te masturbezi sau nu. Dacă te îngrijorează frecvența cu care te masturbezi sau dacă te simți vinovat după ce te masturbezi, ar putea fi util să vorbești cu un terapeut
Vei fi mai plin de viata, vei fi mai dornic sa faci dragoste cu partenera, etc.
Ha, ha, ha, Google sex use it or lose it.
Barbatii care nu se masturbeaza fie au harem, fie sunt pe cale de a ramane impotenti.
Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza de mai multe ori pe zi si n-au nicio boala.
http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc
Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:
"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."
"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."
"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."
http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html
Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.
De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".
https://web.archive.org/......walker.pdf