| ema_2625 a întrebat:

Am continuat relatia mea cu baiatul despre care v-am povestit, cel plecat in strainatate.De la o vreme tot ce se intampla imi lasa un gust amar.Mi-am incarcat cartela ca sa putem vorbi si cand il sun imi da ocupat,raspunde cu efect intarziat.I-am spus ca daca nu mai doreste sa avem o relatie sa imi spuna direct fara nici o suparare si el spune ca are probleme si ca va veni si totul se va rezolva,imi spune asta din vara si nici acum nu a venit, sa il astept.Am tot incercat sa nu il sun des sa nu il stresez,dar cand l-am sunat dupa o saptamana,adica aseara,mi-a raspuns cu efect intarziat si a zis ca nu poate vorbi.L-am sunat sa imi explice ce tot are si m-a taxat ori el ori cine era langa telefon si maicasa si sora lui cred isi poceau vocea,ca sa ma simt eu jalnic.Ce sa fac in situatia asta,ca el mi-a facut si niste probleme? Sa merg sa vorbesc cu tatal sau pe care nu l-am cunoscut personal, care a venit recent in tara sau sa astept sa ma sune si sa vad daca vine pana in sarbatori? sau sa mai insist eu cu telefoane.Tot ce vreau este sa imi spuna adevarul in fata ca sa stiu ce am de facut.

34 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Tot ce ai de facut e sa il lasi in pace, ti-a demonstrat de en ori ca tu te vrea sinu stiu de ce tot insisti, daca te iubea nu se comporta asa

| Adry05 a răspuns:

Cred că te înşeală, ori s-a plictisit de relaţie, ori poate are probleme în familie.

| ema_2625 explică (pentru Adry05):

Poate are probleme, cum zice, dar la telefon când era sunat putea răspunde, că doar nu era ocupat mereu şi de ce ar recurge la astfel de gesturi dacă mă iubeşte? Nu ştiu ce să mai înţeleg.Ce îl reţine să îmi spună adevărul? Doar atât i-am cerut să îmi spună el direct, că eu aşa pot trage multe concluzii.Să mai încerc să îl sun? Ce să îi zic? Şi pe maicăsa nu o credeam în stare să se pocească aşa că îi cunosc vocea.Doar nu o fi marionetă să îl conduca alţii.Voi ce mă sfătuiţi să fac pentru aflarea adevărului şi găsirea liniştii mele?

| Adry05 a răspuns (pentru ema_2625):

Mai bine îl părăseşti. Ştii cum se zice, dacă te iubea, îşi făcea oricând timp pentru tine.

Eu singură nu pot să îl părăsesc, pentru că am sentimente pentru el.Culmea este că nici el nu îmi spune nimc.De ce? Doar i-am spus să fie direct.

Ştiu cum e, am trecut prin ceva similar. Am suferit o vreme, şi mi-am revenit cu picioarele pe pământ, dându-mi seama că ce aveam nu se mai putea numii relaţie, aşa că am renunţat.

Te înţeleg, dar eu preferam să îmi spună direct ca să nu mai trag singură concluzii şi mă întreb cum pot să îl determin să raspundă la telefon, că fuga nu este o soluţie.Deci chiar mă simt foarte rău dupa cele întâmplate aseară.

Te cred. Ştiu că e greu, dar timpul te va vindeca.

| vali1985 a răspuns:

Trebuie sa te desparti de el.

| ema_2625 explică (pentru vali1985):

Da asa cred si eu, dar eu am mai vorbit cu el si i-am spus sa imi spuna el daca vrea sa ne despartim, iar el zice ca nu vrea.Ce sa fac ca sunt intr-o situatie penibila si era bine daca puteam ajunge sa ma conving cu ochii mei de adevar.Doar i-am spus sa fie direct.

| Kennziiie a răspuns (pentru vali1985):

Încearcă şi tu să dai răspunsuri mai bune. Măcar ai citit?oh go on Nu, te lupţi pentru un ra*at de tricou.

| vali1985 a răspuns (pentru Kennziiie):

Nu pentru tricou ma lupt.
Vreau doar sa ajut!

| Kennziiie a răspuns (pentru vali1985):

Cu răspunsuri de genu'? Nu ajuţi! Fata vrea un sfat. Nu poţi să il dai, taci!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Kennziiie):

Să ştii că faci la fel.
Dai aceleaşi răspunsuri tâmpite.
E o minune dacă din 200 de răspunsuri, ai ajutat o persoană.
Înainte să critici o persoană, e mai bine să te uiţi la tine, întâi.
Tu cum ai ajutat-o pe Ema?
Vreţi să câştigaţi un tricou drept recompensă pentru ce? Că numai de ajutat nu ajutaţi.
Tipic.

| Kennziiie a răspuns (pentru anonim_4396):

Dragă, eu am venit aici, sa văd toată povestea, şi am văzut că nu ştiu cum să ajut, şi am tăcut, ca sfat. M-am uitat prin comm-uri si l-am văzut.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Kennziiie):

N-ai înţeles întregul mesaj.
Dă răspunsuri ipocrite pentru a câştiga tricoul, în coontinuare.

Succes!

| dragos9234 a răspuns:

Despartiti-va.
Este mai bine pentru amandoi.

| ema_2625 explică (pentru dragos9234):

Adevarul este ca decat sa ne chinuim mai bine ne despartim, dar el a fost primul din viata mea si am pierdut o groaza de timp asteptandu-l si pe langa asta mai bine sa imi spuna el ca ne despartim, atata timp cat el sustine ca vrea sa continuam eu o iau asa cum zice el, dar ma chinuie in schimb comportamentul lui si faptul ca nu e direct.Nu stiu ce sa mai cred:una zice si alta face.Nu am curaj sa ii spun sa ne despartim ca il iubesc dar cum sa il fac sa imi spuna devarul?

Sa merg sa discut cu tatal sau care e venit in tara, poate imi spune adevarul?

| dragos9234 a răspuns (pentru ema_2625):

Nu cred ca poti.
Incearca sa mai vorbesti cu el poate ti-l va spune pana la urma.

Din luna iunie pana acum am incarcat cartela sa il sun sa imi spuna devarul si el mereu o tine pe a lui ca vrea sa fim impreuna.Dar in schimb de ce imi face fazele alea cu raspunsul la telefon? Ma face sa insist cu telefoanele ca ma enervez ca nu raspunde.Sau sa astept sa vad daca ma suna sau vine pana de sarbatori sau poate la vara voi strange bani sa merg acolo sa vad adevarul? Nu stiu am avut cam multe probleme dupa urma lui. Fata asta nu i-o cunosteam.Dar de aseara ma simt jalnic.

| dragos9234 a răspuns (pentru ema_2625):

Mai bine astepti sa vezi daca te suna si el.
Dac nu te suna cred ca iti dai seama care este adevarul.

Nu as vrea sa se ajunga sa imi dau singura seama, mai bine era daca imi spune el si imi iau gandul daca aud adevarul din gura lui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ema,să ştii că are noroc cu tine şi păcat că nu apreciază.Nu oricine ar fi putut rezista unei asemenea relaţie.
Nu mai fi insistentă.Nu-l mai teroriza cu telefoanele, nu-l mai suna.Lasă-l şi pe el să se chinuie, să îi pese.Nu-i mai da totul pe tavă.Ai făcut tot ce ai putut.Te-ai măcinat întruna, ai încercat să faci să fie totul bine.
E rândul lui. Dacă nu-i vei mai da niciun semn, oare ce va face?

O zi frumoasă, Ema!

| ema_2625 explică (pentru anonim_4396):

El de sunat mă sună dacă vede că eu nu îl mai caut, dar de ce să vorbesc când vrea numai el? trebuie şi când vreau eu.

| anonim_4396 a răspuns (pentru ema_2625):

Când te sună, discutaţi serios.
Fă-l să vorbească, să-ţi spună ce se întâmplă.
Nu umbla să afli de la rude. Poate fi enervant şi deranjant.
Fă-l pe el să-ţi spună, insistând pe subiect.
Exact ce ne-ai spus nouă că te deranjează, trebuie să afle şi el.

Eu am tot insistat să aflu adevăratele motive şi îmi spune mereu că are probleme, dar mai simt nevoia să vorbesc cu el că îmi este greu şi simt cum mă respinge.Mai bine îmi spunea în faţa că doar nu sunt pe comandă să vorbesc cu el doar când vrea el.

Deci chiar nu ştiu ce să mai fac.Să mai încerc să insist cu sunatul până raspunde? Dar uneori doar mă taxează şi nu vorbeşte.Sau închide brusc fără să apuc să vorbesc.Eu mă complic pentru că este în joc viaţa mea şi vreau să aflu ce am de făcut, că deja a trecut mult timp.Să mai aştept pâna la sărbători să văd dacă ma caută? Dar simt să sun până raspunde.

Acum îmi dă iar ocupat.Deci chiar mă enervează.

Realizezi că doar îţi faci rău insistând să-l suni?
Lasă-l... aşteaptă până de sărbători.
E greu, dar decât să te macini întruna sunăndu-l aşa, iar el să-ţi tot dea pe ocupat, mai bine renunţă.

Aşa voi face, dar dacă nici până de sărbători nu ia nici o hotărâre mai bine îl sun eu să îi spun că totul s-a terminat din vina lui. E mai bine aşa?

Da..normal.
E cel mai bine aşa.
Ai făcut tot ce ai putut ca să salvezi relaţia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

El va zice ca nu vrea sa va despartiti deoarece asa sunt barbatii, le place sa aiba "rezerve"
daca nu-l mai cauti 2/3 luni, sa vezi cum vine in limbawinking

| Roland_Szekely_1987_VBCh a răspuns:

Mai bine desparte de el.