Poate sa dea rezultate bune, daca este pozitiv. Este test pentru depistarea sarcinii, nu pentru excluderea ei. Ce inseamna asta: ca daca este pozitiv, esti insarcinata; daca este negativ, nu inseamna absolut nimic. Un test de sarcina, ca sa poate fi interpretat ca negativ, trebuie facut dupa minim 21 de zile de la contactul sexual, din prima urina de dimineata.
Prin urmare: daca testul ti-a iesit pozitiv, si-a facut treaba si este un test rapid de depistare a sarcinii. daca ti-a iesit negativ, nu inseamna absolut nimic. Practic aceste teste au o sensibilitate mare (pot descoperi imediat o sarcina existenta), dar o specificitate foarte mica (in sensul ca dau multe rezultate fals negative). este acceptat ca la 7 zile de la conceptie, siguranta unui test pozitiv este de 98% (adica din 100 de teste pozitive, 98 de femei sunt cu adevarat insarcinate), iar siguranta unui test negativ este 1% (adica din 100 de femei insarcinate, doar una va afla ca este insarcinata, restul de 99 vor primi un rezultat fals negativ.
Sa fi sigura mai cumpara unul si compara rezultatele. Cel mai sigur e la ginecolog.
Eu cred ca nu e o idee buna.Si eu am facut dar dupa 20 de zile. Spune ca media e 15 zile pentru ca doar atunci apare HCG-ul in urina ( hormon al embrionului ). Daca iese negativ nu inseamna neaparat ca e si corect, repeta-l dupa 20 de zile. Daca este pozitiv, nu te speria. repeta-l. Sper ca ti-am fost de ajutor. Succes