In primul rand trebuie sa stii si sa intelegi ca in situatia in care ciclul tau menstrual este de tipul foarte REGULAT sau si daca mai prezinta cate o abatere mica in +/- de 2-3 zile fata de data de pornire a sangerarii menstruale calculate, in astfel de cazuri ULTIMELE 9-10 zile ale ciclului menstrual situate inaintea zilei de pornire a menstruatiei, fac parte din asa numita PERIOADA A INFERTILITATII ABSOLUTE, cea in care este 100% IMPOSIBIL ca sarcina sa se poata forma chiar daca sperma este ejaculata in vagin. Am explicat pe intelesul oricui in urmatorul raspuns :
https://www.tpu.ro/......e-ca-desi/
Iar la intrebarea ta : ''De ce nu imi vine? Intarzie de 5 zile.''
Trebuie sa afli, pentru a cunoaste/sa stii pe viitor, deoarece este in interesul tau sa intelegi ca uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale, se pot produce si pot sa apara anumite disfunctionalitati in functionarea corecta a glandelor endocrine si ca atare apare si posibilitate de a apare dereglari mai mari sau mai mici ale activitatii hormonale. La randul lor acele dereglari hormonale provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul mentrual poate sa devina chiar NEREGULAT. Pe baza celor precizate se poate aprecia ca aceasta deocamdata foarte mica intarzierea a pornirii menstruatiei fata de data calculata, este urmarea a unor dereglari hormonale produse in acest ciclu. Marimea abaterii ca numar de zile a ciclului menstrual, poate prezenta variatii de la cele mici (frecvente) de doar +/- 2-5 zile, la dereglari si mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (in plus de obicei) si in cazuri rare sa fie uneori chiar si de 2-3 luni fara sa existe o sarcina instalata in uter. S-a constatat ca astfel de dereglari ale lungimii ciclului menstrual se produc destul de frecvent mai ales la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma din cauza faptului ca in decursul ciclului menstrual, uneori cu totul inexplicabil, activitatea hormonala poate fi mai mult sau mai putin dereglata de functionarea incorecta sau mai deficitara a una sau a mai multe glande endocrine dintre cele care exista in fiecare organism. Numai daca o astfel de situatie se repeta si in cazul urmatoarelor cicluri menstruale, doar in acel caz este indicat ca femeia sa se prezinte la endocrinologie pentru consultatie si efectuarea unui set de analize prin care se stabilesc factorii care provoaca dereglarea activitatii hormonale.
Multa sanatate!
Nu poti fi insarcinata. Cauza intarzierii ciclului menstrual este reactia organismului tau in urma actului sexual avut cu iubitul tau.