| 94Lucifer94 a întrebat:

Am făcut sex protejat cu o femeie care are herpes genital. După cat timp știu dacă am luat si eu?

7 răspunsuri:
| danbnz a răspuns:

Intr-o saptamana o sa-ti dai seama... fraiere!

| sofisis a răspuns:

DACA? Cam intr-o saptamana

| QElenaBoghiu a răspuns:

Sistemele afectate de herpes genital sunt nervos si cutanat/exocrin. Bolnavii de herpes simplex apartin tuturor categoriilor de varsta, atat femei cat si barbati.

Omul reprezinta singurul rezervor de virus herpetic. Herpesul genital se transmite prin contact intim, cel mai adesea sexual. Perioada de incubatie variaza intre 3 si 7 zile. De obicei, prima infectie cu herpes genital este mai severa si cu evolutie prelungita sau poate fi asimptomatica, in functie de reactivitatea pacientului si de raspunsul imun individual.

Printre factorii care pot reactiva infectia cu herpes genital se numara traumatismele locale (mai ales actul sexual), alte boli infectioase, febra, menstruatia, stresul emotional etc. In general (mai putin la imunodeprimati), datorita faptului ca raspunsul imun al gazdei limiteaza rapid replicarea virala, evolutia este mai putin severa si mai scurta decat in cazul primoinfectiei; in multe cazuri recidivele sunt asimptomatice. Sindromul prodromal apare mai frecvent si este mai sever. Veziculele se rup rapid (pot trece chiar neobservate), ulceratiile superficiale sunt mai putin dureroase si se vindeca in 7-10 zile; adenopatia, ca si semnele, generale pot lipsi. La bolnavii cu imunodepresie celulara (de exemplu infectia HIV/SIDA), evolutia este indelungata, ulceratiile putand persista (uneori chiar se maresc progresiv) timp de saptamani sau chiar luni.

| Lare13M a răspuns:

Esti sigur ca are Herpes Genital? poate sa ai aiba doar niste negi genitali luati printr-o infectie de catre ea, iar pe tine nu te pot afecta. Cel mai bine iti poate spune un medic

| 94Lucifer94 explică (pentru Lare13M):

Da, mi-a comfirmat ca e șansa de 1% să se transmită chiar si cu prezervativ. Si totusi mi-a plăcut fata respectivă atât de mult încât am riscat

| Nadia45 a răspuns:

Eu am avut herpes genital, de pe capacul de la toaleta l am luat ...am tinut relatii sexuale cu iubitul meu, neprotejate. Dar nu a luat

| 94Lucifer94 explică (pentru Nadia45):

Acum am o altă prietenă și ma pune sa merg la doctor, chiar dacă au trecut aproape 2 saptamani si nu mi-a aparut nimic