Există mai multe metode prin care poți scăpa de fimoză.
1. Metodă pe termen lung: exerciții de întindere. La fiecare duș expui acel „inel" și-l întinzi în lateral puțin câte puțin, până la limita inconfortabilului (atenție, să NU se ajungă la durere, pentru că riști să rupi ceva pe acolo). Asta poate dura până la 2-3 luni! Metoda este una cunoscută, dar nu există un procentaj oficial de reușită
2. Aplicarea unei creme cu steroizi (Dermovate - Propionat de clobetasol 0, 05%) pe zona cu probleme. Tratamentul (dacă țin bine minte) nu trebuie să depășească 2 săptămâni. Procentaj de reușită: 70-80%
3. Prepuțioplastie: o operație ușoară care te scapă DOAR de fimoză (vei vedea la 4 de ce am spus asta). Se face la urolog, sub anestezie locală, operația durează vreo 5 minute, iar recuperare (deci fără „pistonare") 2 săptămâni. Rezultate: cel puțin pe termen scurt: 100%.
4. Circumcizie. Dacă ție ți se pare că a tăia o bucată din tine, eliminându-ți, totodată, mare parte din plăcere e ok, poți să mergi pe asta. Soluția e garantată 100%! (dar mulți care au făcut asta regretă)
Aici numai medicul hotaraste si va trebui sa-l asculti orbeste.
Daca el iti recomanda operatia, o s-o faci, au facut-o destui si n-au avut nici o obiectie!
Cat despre faptul ca "penisul nu arata nici atat de bine dupa operatie", raspunde-ti la urmatoarea intrebare. Vrei sa ai o viata sexuala normala si satisfacatoare sau vrei sa iti expui penisul la un concurs de frumusete?
Banuiesc ca ai un singur raspuns.
Multa sanatate iti doresc!
Bună!
În cazul în care, într-adevăr, este vorba de fimoză, atunci - în majoritatea cazurilor ( depinde de gravitatea afecţiunii, gradul acesteia ) - NU se pot întreţine relaţii sexuale ( în mod normal )!
Şi, NU se forţează decalotarea deoarece există riscul unor complicaţii : parafimoză ( foarte GRAVĂ )!
Vezi detalii la linkul :
http://www.contraboli.ro/fimoza-cauze-simptome-diagnostic-tratament/
http://paveladrianionel.medlive.ro/2012/03/10/fimoza/
http://www.romedic.ro/fimoza-si-parafimoza
Cel mai indicat este un control la medicul specialist urolog, pentru confirmarea diagnosticului şi tratamentul adecvat.
În general, NU se efectuează intervenţia chirurgicală, ci se prescriu anumite creme cu antibiotic sau corticosteroizi ( ex: Betametazona/Betaderm ).
Toate cele bune.
Atata timp cat viata iti este pusa in pericol trebuie. Daca nu cel mai bine cere sfatul unui medic asta e cel mai ok
Andrei24667 întreabă: