| vali_5611 a întrebat:

Am folosit prezervative fara sa stiu ca pot avea si spermicid. Va rog sa ma informati daca exista anumite caracteristici de deosebire a celor cu spermicid de cele fara. In cazul in care am folosit prezervativ cu spermicid si la urmatorul contact nu am folosit deloc prezervativ, spermicidul de la primul contact mai poate actiona si la urmatorul contact fara prezervativ? Va rog sa ma iertati dac va creez dificultati!

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Spermicidul de pe prezervativ aree efecte numai si numai la contactul sexual la care folosesti prezervativul respectiv si numai daca acesta e corect folosit.
In rest, cere la farmacie prezervative cu spermicid daca vrei din acelea. E o metoda de contraceptie in plus. Dupa cum stii, nu exista metoda de contraceptie 100% sigura si de aceea unele prezervative au spermicid (pentru a creste eficienta).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Spermicidul nu e bun din 2 motive: e posibil cancerigen si in plus favorizeaza infectiile urinare la femeie.
Scrie pe cutie daca sunt cu spermicid.
Si nu in ultimul rand sunt convinsa ca nu protejeaza prea mult la al 2-lea contact, asa ca nu te mai risca. Exista la farmacie un fel de foite contraceptive ce se introduc in vagin, dar nu-ti recomad pentru ca nu sunt f eficiente.
Deci: foloseste prezervativul de fiecare data! Numai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu exsista prezervative cu ce spui tu, pai daca ar fi asa, la ce ar mai fi de folos prezervativul.