Daca esti in a 3-a zi de dupa menstruatie chiar si in cazul in care prietenul/iubitul tau ar fi ejaculat sperma adevarata in vaginul tau probabilitatea de a se forma o sarcina este mai mica de 3-5%.Poti fi foarte linistita deoarece este demonstrata stiintific ca in aceasta perioada posibilitatea de a exista un OVUL VIABIL apt de a fi fecundat, teoretic nu poate exista decat cu totul accidental sau printr-o minune.Consider ca nu are rost sa te stresezi.Multa sanatate.
Si peste doua zile, tot in perioada infertila sunt?
Prima perioada considerata infertila este cea cuprinsa intre prima zi de menstruatie si tine pana in ziua a 9-10-a,aceasta fiind valabila doar in cazul unui ciclu menstrual regulat de 28 de zile. Din ziua a 10-11-a si pana in ziua a 15-16-a este perioada fertila mare si maxima in zilele a 13-14-a. Dupa aceasta perioada de fertilitate mare urmeaz a 2-a perioada cu fertilitate mica iar ultimele 5-7 zile ale ciclului menstrual se pot considera ca fiind aproape total infertile. In cazul in careciclul tau menstrual este unul neregulat este indicat ca sexul sa fie intotdeauna protejat.In cazul incareai o viata sexuala catusi decat activa iti sugerez sa folosesti/utilizezi INELUL NUVARING, care asigura cea mai mare garantie in privinta protectiei.http://www.contraboli.ro/inele-contraceptive-intravaginale-video/ si http://www.csid.ro/......v-9562262/
Acum e prima data cand mi-a intarziat ciclul, 5 zile, am avut stres mare si emotii, deci cred ca de asta. E vreo problema? Deci sunt infertila pana in a9a zi?
Teoretic da in cazul in care ciclul tau menstrual este de minim 28 de zile
De asemenea s-a constatat ca dupa dezvirginare se modifica activitatea hormonala ceea ce se pare (nu este stabilita stiintific) ca poate provoaca de obicei o intarziere a menstruatiei. In cazul in care nu ai un ciclu menstrual regulat ar fi indicat sa te informezi mai mult si mai detaliat despre modul de producere a unei sarcini si intotdeauna pana vei acumula experienta suficienta sa folositi un mijloc de protectie.
Nu poti ramane insarcinata.
sa stii ca si unele injuraturi sunt constructive, fac pe om sa prinda la minte