| ioanamaria2000 a întrebat:

Am inceput prima folie de anticonceptionale Rigevidon, nu in prima zi de menstruatie, ci in a 10-a zi de ciclu, din cauze medicale. Mi-a fost frica sa am incredere in ele ca si protectie intreaga luna pentru ca nu le-am inceput cum scria pe prospect, asa ca m-am protejat intreaga luna cu prezervativ. Acum intru in perioada de pauza si o sa urmeze a doua folie. Pot sa ma consider peotejata acum?

3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună Ioana! Te rog fa ti timp si cauta pe google acolo scrie clar cum se administreaza aceste pastile, citeste ca este spre binele tau sa fi informata, sunt s tipuri de pastile care se i au diferit unele le i ei la inceput de ciclu altele pe parcurs, sunt drajee de culori diferite, acolo gasesti exact cum sa le i ei si cît de protejata esti, si oricum de cand incepi sa i ei aceste pastile, vizitele la cabinetul ginecologic ar trebui sa fie mai dese si ori de cîte ori simti ca ceva nu este ok le intrerupi si mergi la medic, aceste pastile au foarte multe efecte adverse am citit ca pot produce cheaguri de sange, embolie si chiar deces, nu te juca ca nu sunt bomboane, nu le lua pana nu discuti cu medicii, eventual fa ti un EKG ca daca pățesti ceva după ce le i ei medicii nu te vor putea salva, mai bine faci sex cu prezervativ decat sa pățesti altceva mai grav, tu ce varsta ai?

| ioanamaria2000 explică:

El mi le-a dat asa, nu le-am luat eu. Au fost prescrise pentru reglarea ciclului. Voiam doar sa stiu daca din a doua luna o sa fiu protejata. Atat.