| Anonim39394832929 a întrebat:

Am luat 2 luni anticoncepționale corect și apoi în a3a luna în continuare am luat alt fel de anticoncepționale. Dar nu am luat în prima zi de ciclu celalalt tip de pilule. Își fac efectul? Sau trebuia sa fac pauza și sa încep de la prima zi de ciclu?

2 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Daca un anumit tip/marca de pastile AC a fost folosit timp de 2 luni si dintr-un anumit motiv a fost schimbat tipul/marca si in acel caz prima pastila AC de pe blisterul/folia noua se foloseste exact la fel ca si cum NU ar fi intervenit schimbarea produsului. In consecinta prima pastila AC ar fi trebuit sa fie administrat in ziua urmatoare/de dupa ce s-a terminat pauza de 7 zile care a urmat dupa terminarea celei de a 2-a folii. Daca ai ''incurcat'' ziua/data la care ar fi trebui sa administrezi pastila si ai folosit-o mai tarziu de a 8-a zi de pauza, in acel caz in primele 7 zile de administrare a primelor 7 pastile AC de pe noul/al 3-lea blister, trebuie sa fie folosita o metoda de protectie suplimentara daca se intentioneaza sa fie intrenute acte sexuale in aceasta prima saptamana. Multa sanatate!

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Anticoncepționalele nu se iau după ureche.