O pastila se ia odata la 6 luni. Nu o mai pori lua inca odata. De ce nu folosesti prezervativul sau anticonceptionalele?
Cea mai mare si grava greseala pe care o poate face/comite o femeie este cea privind folosirea acestor pastile contraceptive nenorocite si blestemate mai ales in cazurile si/sau situatiile in care formarea sarcinii NU este posibila fiindca este INFERTILA.
Femeia da dovada de crasa IRESPONSABILITATE in cazul in care ea isi bate joc de sanatatea organismului ei si cu buna stiinta si isi deregleaza cu buna stiinta intreaga activitate hormonala din organism pe termen lung, care uneori poate ajunge la 9-12 luni.
PASTILA CONTRACEPTIVA se foloseste NUMAI si NUMAI in cazul in care exista posibilitatea certa si sigura sa se formeze sarcina si formarea ei mai poate fi impiedicata doar cu ajutorul pastilei.
SARCINA SE POATE FORMA NUMAI si NUMAI in cazul in care actul sexual este intretinut/are loc intr-o ZI A PERIOADEI FERTILE A CICLULUI MENSTRUAL
Asa pe ghicite, NU imi pot exprima parerea fiindca NU am cum sa stiu daca in acest moment ESTI sau NU ESTI in PERIOADA FERTILA, mai ales ca ai precizat in 18 August ca ai mai folosit o astfel de pastila nenorocita si in luna Iulie deci foarte recent.
In astfel de situatii pentru a NU iti bate complet joc de sanatatea organismului tau si mai ales de sanatatea apartului reproducator (fiindca ai putea ramane STEARPA/STERILA este indicat sa recitesti cu atentie ceea ce ti-am transmis in raspunsul anterior:
Fiindca si data trecuta ai procedat cu totul ilogic si irational si ai dat dovada de o grava IRESPONSABILITATE, in aceste conditii ar fi culmea absurdului sa folosesti din nou pastila contraceptiva (de a 2-a zi) in situatie in care posibilitatea si probabilitatea de a fi in PERIOADA FERTILA a actualului ciclu menstrual este mica sau chiar imposibila.
In astfel de situatii orice femeie care este educata, civilizata si are logica, ratiune si discernamant, foloseste testerul de fertilitate si ovulatie Barza 5+1 pe care il gaseste in orice farmacie la pretul de circa 18 - 22 de lei.
https://lugu-lugu.shop/produs/test-de-ovulatie-5/
In prospectul insotitor este explicat pe intelestul oricui, cum se efectueaza in mod corect testul si cum se citeste si modul in care se interpreteaza rezultatul obtinut. Cu ajutorul testului de fertilitate si ovulatie, se stabileste cu precizie de peste 97-98% existenta sau lipsa hormonului luteinic (LH) in urina. (Un alt tip de tester si mai performant, analizeaza saliva).
1.) -- Daca rezultatul testului de fertilitate si ovulatie este NEGATIV, asta inseamna ca in urina testata NU exista hormon luteinic si in consecinta esti in perioada INFERTILA a ciclului menstrual si in acet caz este cu totul IMPOSIBIL sa se formeze sarcina chiar si in cazul in care sperma ar fi ajuns in vagin. Intro asemenea situatie, in mod logic NU se va folosi pastila contraceptiva.
2.) -- Numai daca, rezultatul testului de fertilitate si ovulatie este POZITIV, doar in acel caz rezultatul obtinut indica foarte precis ca in acest moment esti intr-o ZI FERTILA a ciclului menstrual. Doar in acest caz se foloseste pastila contraceptiva (de a 2-a zi) fiindca exista posibilitatea sa se formeze sarcina insa numai in cazul in care sperma a ajuns in mod sigur in vagin.
Multa sanatate!
NU mi-ai spus absolut nimic in privinta actualului ciclu menstrual :
-- in ce data a inceput prima zi de menstruatie
-- ce lungime ca numar de zile au avut ultimele 2 cicluri menstruale
-- in a cata zi a ciclului menstrual (numarat fata de prima zi de menstruatie) esti acum cand ai intretinut acest sex terminat cu ejacularea spermei in vagin
Numai daca vei preciza aceste date/informatii, in acel caz cel mai probabil iti voi putea oferi un raspuns cat mai corect si de asemenea ceea ce este indicat sa faci in continuare. Multa sanatate!
Bai nebuno, aia se ia odata la 6 luni, nu una dupa alta cand ai chef, pentru ca iti strici organismul si il dai pe invers
Mai fato, nu trebuie sa iei pastilele ca pe bomboane. Și eu am făcut asta, și nu a fost tocmai Ok. Asculta-l pe corbulalbrosu ca stie ce vorbește, el m-a ajutat in multe situații de genul in care eram PROST informata. Pe viitor, nu mai lua pastila de a doua zi și protejează-te fir-ar al naibii, sau măcar afla când ești fertila, ca sa eviti riscuri de genul.