Dorinta ta mi se pare normala, doar un om anormal ar face copilul, si dupa aceea familia...
Principiile elementare ale lumii : eu, dualismul, familia, societatea.
Nu conteaza varsta, chestia este sa bati apropo-uri, ocolitoare. Sau sa ii spui ca asta ii dorinta ta, de a fi mireasa.
Eu unul nu as putea face un copil, cu o femeie, ianinte de a fi cununati religios.
S-ar putea sa duca la esec, dar de fapt cred ca asta merita toate femeiile.
Sa poarte rochie de mireasa, si sa aiba noaptea nuntii, nu sa traiasca doar cu dorinta...
O sa vorbesti cu el cand dorinta de a avea un copil iti va depasi orgoliul. Pana atunci, nu e inca vremea.
Buna, o istorioara noua pe acest site, , pai sa inteleg ca e mult mai tinar ca tine? daca e asa atunci se intelege clar, ca nu e pragatit sa se casatoreasca din motivul ca inca nu e pregatit pentru asa pas decisiv. Apropo e foarte rau ca nu te imparti cu el despre visul tau, e un vis foarte si foarte frumos, si nu e greu de realizat, oricum faza ca sa eviti vorba cu el, nu e buna, cel mai buna metoda de a incheia un conflict este negociera, ducerea de tratative din amandoua parti, asa ca daca te iubeste si te respecta, atunci la sigur ca te v-a intelege, poate o sa propuna niste variante mai bune, sau poate ajungeti la un numitor comun, bafta
Draga mea daca iti doresti atat de mult un copil si prietenul tau e de acord e ok. Vorbeste cu el, copilul va avea mama dar trebuie sa aiba si tata, poate asta il ajuta sa se hotarasca mai repede.Sunt de acord cu tine anii trec, dar... daca pus in aceasta postura da bir cu fugitii, daca nu vrea sa faca acest pas, te-ai gandit ce faci? In varianta asta ai doua alternative, ori te desparti de el, ori faci un copil fara sa te casatoresti, daca iti doresti atat de mult acest lucru.Decizia este a ta.
Scumpa mea, ai mare grija. E ft adevarat ca barbatii sufera de aceasta grea responsabilitate, ai grija sa nu te trezesti ca te lasa caci, tu cel putin nu i ai dat de inteles ca vrei sa te mariti. Sunteti de mult impreuna? Dai de inteles, zii ca o prietena de a ta ti a dat mail cu o rochie de mireasa ft frumoasa.sau mergeti in parc si fii impresionata de copii ce se joaca, zii ca asa de frumos o sa fie si al vostru. sau poti sa te alinti putin,, noi cand o sa avem unul?''. du l putin de nas, poate trebuie sa ii deschizi ochii.Stii ca noi femeile suntem smechere, asa ca sigur vei gasi puterea de a trece si peste asta. Te inteleg ft bine, e normal sa iti doresti un copil, caci vezi cum vremea trece pe langa tine si nu ai facut nimic din ce e dat femeii. Sper ca ti am fost cat de cat de ajutor, capata mai multa incredere in tine, si ai putina rabdare si vezi daca totusi acesta e omul cu care tu vrei sa iti imparti viata, si altceva mai grav tu poate doresti dar el? Te'ai gandit la asta?
pa, pa
Si inca ceva, de ce sa nu vb cu el despre asta? Si el e orgolios sunt sigura de asta, poate e si mai tare ca tine. Ei deobcei ai tendinta de a ne domina. Comunicarea e cheia unei relatii!
Daca vrea copi, ia zicei asa:Ceai zice sa ne casatorim? Vreau copii, si tu vrei...
Imi pare rau ca trebuie sa ai asemenea framantari, dar cred ca prietenul tau ori este un timid, ori ii convine acest statut fara obligatii; numai ca anii trec pe langa voi, se tot aduna si constati ca timpul a trecut si este prea tarziu spre a-ti mai dori copii. Nu stiu ce sa iti spun, este foarte usor sa dai sfaturi,( numai sa nu fi in pielea celui in cauza ) dar, daca peste ceva timp nu vei auzi de la el cererea de casatorie, trebuie sa incerci sa faci ceva... Poate ca asteapta si el sarbatorile, pentru a-ti propune acest lucru - ce sa zic, mai astepta pana la sfarsitul anului, poate ca el are aceasta initiativa, mai sti? Iti doresc sa ai parte de acea fermecata si deosebita zi, cand esti in al noulea cer, de vestea naucitoare ce te-a lovit. Sa ai parte de implinire si fericirea mult visata si dorita de noi toti, numai bine, Lucien.
Daca nu iti impartaseste sentimentele tale, eu zic ca este cam dificil, dar poti sa incepi prin ati arata aprecierea fata de barbatii care au grija de copii lor, cand esti cu el la o plimbare prin parc, sau la magazin si observati un barbat cu un copil, etc., lucra la gelozia lui fata de tine... Succes si o zi buna!
Vremurile s-au schimbat. Pe de o parte te inteleg, dar nu inteleg partea cu orgoliul. Intre doi oameni care se iubesc nu este loc de asa ceva. este esential sa fiti sinceri si sa vorbiti despre aceste aspecte destul de importante pentru viitorul vostru.
Banuiesc ca sunteti de ceva vreme impreuna, ar trebui sa-l cunosti deja si sa-i stii ideile despre casatorie si copii. Asa cum ziceam: vremurile s-au schimbat. Copii apar inainte de casatorie sau casatoria se intampla din cauza copilului. E vorba de un act pana la urma. Societatea nu mai e ca pe vremuri sau ca la sate.
Femeia de azi e moderna, independenta si castiga la fel de bine ca barbatul. Sarcinile si responsabilitatile se impart aproape in mod egal.
Si sa stii ca de ce ti-e frica nu scapi. Tot va trebui sa vorbesti cu el. Asa se iau deciziile astea. Scrie-i o scrisoare sau un email daca ti-e mai usor sa te exprimi asa. E important sa stie gandurile tale si nu conteaza prea tare cum i le aduci la cunostinta. Sigur ca conduce la o discutie.
Pe de alta parte, poate el nu vorbeste despre casatorie ca asteapta sa zici si tu ceva acolo, sa bati un apropo si poate crede ca tu nu ai astfel de ganduri. Stiu, toate femeile vor sa se marite.
Si daca el nu vrea sa se casatoreasca, ori il accepti asa si va duceti viata mai departe, ca o familie, dar fara acte (sau faceti acte mai tarziu), fie va despartiti si il cauti pe barbatul care te vrea de nevasta si cu care vrei sa faci copii. Nu are rost sa pierzi vremea cu un om care nu are aceleasi idei ca si tine. Diferentele vor iesi la iveala mai incolo cand vei avea regrete si vor fi cam tarzii.
Sper sa nu te fi intristat, asta e parerea mea.
Orice ai face, fii hotarata, ia tu fraiele si vorbiti. Macar sa stii cum stai si ce te asteapta. Poate vei avea o surpriza placuta
Parerea mea este ca un copil se face totusi din dragoste si, cum dragostea vine impotriva oricarei ratiuni la tine e altfel. Tu vrei casatorie si nu pot sa cred decit ca bagi copilul la inaintare pentru un rost al tau.Iti doresc sa reusesti dar se traieste intens si sincer nu dupa visele pe care le avem fiecare din cauza ca s-ar putea ca undeva sa nu coincida.
Cred ca ar trebui sa vorbesti cu el, caci comunicarea e cheia unei relatii de lunga durata, dar daca nu doresti ar trebui sa ii arati ca ti-ai dorii un copil(va plimbati prin parc, iar tu te uiti la copii si incerci sa ii dai de inteles ca ai vrea sa te casatoresti cu el si sa faceti un copil.Vezi tu ce ii spui). Cu siguranta ca si el orgolios, dar cand e vorba de un copil nu ar trebui sa fiti.Incearca sa comunici cu el.Bafta!
anonim_4396 întreabă:
HappynewCenusa întreabă: