| Alexxxxxxx27291 a întrebat:

--Am mai pus întrebarea asta, dar vreau mai multe păreri și răspunsuri! - - plus inca o întrebare - -
Salut! Am o nelămurire mare. Astăzi am făcut dragoste cu prietena mea, amadoi virgini, ea 19 eu 20, cu prezervativ pus corespunzător. Am început sa ne iubim și o penetrez de câteva ori, după câteva penetrări am observat un lichid maroniu așa, nu sânge normal cum știu eu. Atunci i-am zis a zis ca e normal crecă, am continuat pana mi-am dat drumul, am simtit când îmi vine și am ejaculat afară în prezervativ și l am aruncat cum se arunca. Întrebarea mea, de ce a ieșit acel lichid și nu sange rosu cum știu eu? Am mai încercat o data înaintea lui decembrie tot cu prezervativ și a zis ca o doare, am băgat o o data și puțin de tot și am lăsat o baltă după. Ciclul în decembrie i-a venit normal, acum mai are 2 săptămâni pana la ciclu, ciclul îl are regulat. Explicați mi și mie ca sunt cumva speriat. Sa nu fi fost suficient de uda? Trebuia sa folosesc și lubrifiant? Și de ce acel lichid maroniu? nu prea am văzut sa fie rosu, nu trebuia sa fie sange rosu? Știu treaba cu himenul și ca nu toate sângerează și trneuie făcută o vizita la ginecolog după primul act sexual?

3 răspunsuri:
| AnemonaP a răspuns:

E posibil sa fi fost sânge care fusese de ceva timp în uter, de aici și culoarea. Sau, poate fi, din cauza unei infecții, sau, poate un pic de sânge de la o zgârietură, care se întâmplă adesea din cauza lipsei de lubrifiere în timpul sexului. Nu vă faceți griji.
Este normal să mai doară la următoarele câteva acte după dezvirginare, luați-o usor, trebuie sa fie bine lubrifiată, relaxată, de aici pleacă și durerea, preludiul joacă un rol foarte important. Poți folosi lubrifiant, sa va fie mai usor.
Da, după primul act sexual se face control ginecologic, si, de acum incolo, la fiecare 6 luni.
Din moment ce aveți relație, puteți să treceți de faza prezervativului, poate vorbi cu medicul ginecolog sa aleagă metoda potrivită fără ea. Fără griji, stați liniștiti.

| Sofer a răspuns:

Dacă nu a fost pana acum la un ginecolog, se poate duce pentru un control de rutina.

| Alexxxxxxx27291 explică:

Și acum zice ca nu i-a mai curs lichid, doar ca o doare burta, și o doare acolo unde zice ca are ciclu (când are).