| GirlNextDoor a întrebat:

Am mare nevoie de ajutorul vostru, stiu ca aici nu e locul potrivit dar niste sfaturi in plus nu strica. Am 15 ani si am facut sex cu prietenul meu, neprotejat, acum 2 luni. Mi-a intarziat menstra, am facut un test de sarcina si a iesit pozitiv. Stiu ca urmeaza sa imi sariti toti in cap, am fost constienta de ce fac pe loc dar...asta este, s-a intamplat. Va rog spuneti-mi nu stiu ce sa mai fac, as fi in stare sa renunt la viata decat sa ii spun mamei si decat sa imi distrug viata, va rog ajutati-ma!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fato, nu este de domeniul meu ce se intampla aici si nici nu ma intereseaza. Dar aici nu raspund ca sa te gugulesc pe tine si sa iti gadil orgoliul de fetita "matura" ce te crezi.
TU in primul rand esti un COPIL! Asta ar fi un prim pas in a intelege cursul vietii. Tu esti un copil si nu esti capabila la 15 ani sa cresti un copil, sa-i oferi o educatie potrivita, sa-i oferi cele necesare in asa fel incat sa duca o viata macar buna. OK?
Nu poti la 15 ani sa decizii cu ragacitul ala care te-a lasat insarcinata sa pastrati copilul, fiindca cea mai mare vina a avut-o el ca a avut creierul cat o nuca si nu i-a venit prin minte ca trebuie sa se protejeze fiindca asa e normal, mai ales daca se culca cu copile ca tine.
Mama ta probabil ca te va mustra insa sper ca sa iti faca o morala in asa fel incat sa intelegi ca nu esti capabila de unele lucruri la viata ta.
Si lasa-i pe visatorii astia care vad copii ca pe o papusica care e draguta cand plange. Un copil implica o responsabilitate mult mai mare decat ce iti indruga ei pe aici.
Asa ca iti spun acum ca la o discutie serioasa, gandeste-te! Tu ai o viata inainte, ai studii de urmat daca vrei sa ai o cariera in viata, ai toata viata inainte sa faci de toate si nimeni nu iti spune sa nu faci copii daca vrei, dar numai ca nu acum, fiindca nu e momentul potrivit. Poti sa iti intemeiezi o familie si sa ai o tona de copii daca vrei dar numai dupa ce vei avea un loc sigur pe care sa il numesi casa si o cariera din care sa te poti intretine atat pe tine cat si pe familia ta.
Asta zic ca ar fi o decizie inteleapta si matura. Iubitorii de copii pot sa se ia de mine sau chiar @Bigaela daca doreste sa-mi spuna o pilda despre acest subiect, insa si ea in calitate de medic si om matur da sfaturi extrem de nepotrivite in situatii de genul asta. Eu zic sa mai treaca peste complexul ei de sterilitate si sa gandeasca si din alt unghi aceasta problema fiindca si fata asta conteaza nu numai copilul inca nenascut.
Daca a fost inconstienta e problema ei, dar nu trebuie pedepsita prin sfaturi dragalase sa-si ruineze viata de la varsta asta. Si DA @Brigaela de la varsta asta iti RUINEZI viata cu un copil, nu ti-o schimbi!

26 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu iti distrugi viata dand nastere unui copil. Doar ti-o schimbi. Spui ca ai fost constienta de ce faci, deci ti-ai dorit un copil. Acum ai sansa sa il ai si sa demonstrezi in continuare ca esti constienta si suficient de matura si sa-i dai viata si sa-l cresti. In mod sigur daca ai decis ca poti face sex neprotejat, poti discuta si cu mama ta. Pana la urma ai hotarat ca esti o femeie in toata firea, independenta, care isi hotaraste singura viata si care nu da socoteala nimanui. Fa-o in continuare. Asuma-ti situatia pe care ti-ai dorit-o si gata. Nu poti renunta la viata ta, fiindca ai un copil in burtica. El conteaza acum, tu esti pe planul doi, dorintele tale sunt mult mai putin importante decat nevoile lui. Pana la nastere, va trebui sa te gandesti in fiecare clipa numai si numai la binele copilului, sacrificand absolut orice ca el sa fie intreg, sanatos, sa creasca mare si sa se nasca in bune conditii. Nu e momentul sa fii egoista sau rasfatata. Ai renuntat de buna voie la privilegiile astea. Nimeni nu isi incepe viata sexuala, mai ales neprotejat daca nu este capabil sa fie parinte. Fii parinte asa cum ti-ai dorit si nu te purta ca o pustoiaca toanta. Daca vroiai sa fii pustoaica, ai fi putut. Daca ai refuzat, fa-o pana la capat.

greece12
| greece12 a răspuns:

S-a intamplat,nu are rost sa mai cautam vinovatii acum. Oricate regrete ai avea,timpul nu-l mai poti da inapoi.
Vad ca esti hotarata sa-ti pastrezi micutul,lucru care ma bucura extraordinar de mult,se pare ca esti suficient de matura,nu esti o lasa care alearga la primul ginecolog sa-si ucida "clipa de neatentie"! Exista femei care isi doresc toata viata un copil,fara sa poata sa-l mai aiba,victimele acestui fapt.
Un copil,indiferent la ce varsta,implica raspunderi mari,el n-o sa te intrebe daca esti pregatita sau nu sa devii mamica,el o sa te priveasca cu ochi mari si-o sa ceara. Dragoste,grija,hrana,educatie, multe.
Daca ai putere sa te inhami la toate astea, atunci ai putere sa-i spui si mamei tale.E mama ta si te iubeste.Nu se va bucura in prima clipa,si e normal.Dar,dupa ce va trece prima furtuna si va intelege ca esti decisa sa-ti asumi toate responsabilitatile, te va ajuta extrem de mult, va fi alaturi de tine.Peste cativa ani va fi cea mai fericita bunica,si clipele de acum vor fi uitate!
Orice femeie care ramane insarcinata este, in cele mai multe cazuri, o femeie fericita.Se bucura ca va aduce o viata pe lume,isi face visuri pentru micutul ei, e mandra, linistita si calma.Asta trebuie sa faci si tu, sanatatea ta si a micutului tau trebuiesc puse pe primul loc si nu trebuie nici sa te stresezi, nici sa te superi.
In cele 7 luni cat ti-au mai ramas, tu ai nevoie de liniste, dragoste si chiar rasfat.Mama ta stie toate lucrurile astea,oricat de dramatic vezi lucrurile acum,vei vedea cat de buna si devotata iti va fi.
Inceteaza sa gandesti negativ,nu-ti poti lua viata cand te pregatesti sa dai viata! Omul e capabil de sacrificii extraordinare,te-ai speria singura de tine daca ai vedea deodata ce esti in stare sa faci,dar inca nu stii!
Nu spun ca va fi usor pentru tine,dar le poti invinge pe toate. Vrei,nu vrei,mamei tale va trebui sa-i spui,momentul va trebui ales cu grija si,ar fi bine sa nu fii singura in acele clipe,sa fie si iubitul tau prezent,o va consola oarecum ca nu esti singura in povestea asta.
Vei pierde niste ani de scoala,dar iti poti termina linistita scoala la seral sau fara frecventa, sunt mii de tinere mamici care fac asta, nu ai nici un motiv de descurajare.Cu o medie buna, poti sa urmezi si o facultate, in cazul in care ai asemenea visuri.Nimic nu e pierdut,doar amanat cu cativa ani.
In ce priveste lumea,ei,gura lumii n-o poti inchide sau satura niciodata.Te vor ataca si te vor pune la zid doar din rautate sau prostie,nu e cazul sa bagi in seama nimic din ceea ce vei auzi,ignora jigniri si vorbe urate,fii surda la intrebarile ironice, gandeste-te doar ca vei avea in mainile tale un suflet nevinovat care se va increde in tine in intregime si trebuie sa fii puternica pentru el!
Iti spun toate astea ca sa realizezi ca lucrurile pot merge chiar bine, daca stai sa te gandesti.In tot raul e intotdeauna si un bine,iar in ce te priveste pe tine, te vad capabila sa infrunti orice!
Din tot sufletul iti doresc sa fii fericita alaturi de cine iubesti si o mamica mandra, tanara si frumoasa, a celui mai norocos copil!

| I'mPerfect(a)! a răspuns:

Gandeste-te ce nume ii pui copilului si asuma-ti responsabilitatea pentru prostia de care ai dat dovada.

Lasa faza cu moartea caci copilul ala nu merita sa moara dupa ce ca nu e dorit.

Cand o sa ai si tu familia ta sa-ti inveti fata ce inseamna sa fii educat, nu sa faca sex fara sa aiba habar.

| MMihai a răspuns:

În locul tău aș merge, numai pe soluția avortului la cerere. Dar urgent, că cu cât sarcina avansează, riscurile medicale sunt mai mari. Mi -se pare aberantă numai ideea, de mamă la 15-16 ani. Cum vei urma, până la urmă studiile, cu un copil de 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, ani? Ființele care te sfătuiesc să lași copilul sunt minimal demente. Mai este o vorbă că pe fundul altuia și 25 de bice sunt puține, ( că este fundul altuia).

| MMihai a răspuns:

Încă ceva despre sinucidere nici nu vreau să aud. Nu vei fi singura femeie din România, care avortează iar pe viitor să fii atentă și să iei toate măsurile necesare ca să nu mai rămâi gravidă.

| Nextone a răspuns:

Eu te sfatuiesc sa nu faci avort in nici un caz...Spune-i mamei tale pentru ca este singura solutie(mai devreme sau mai tarziu oricum se va afla). Sper sa ai puterea sa pastrezi copilul, sa treci peste rautatile celor din jur dar cel mai mult sper ca prietenul tau sa fie alaturi de tine. Bucura-te de copilasul care urmeaza sa vina!happy

| Narcis2007 a răspuns:

Fa avort sau pregateste-te sa iti fie distrusa viata,prea multa reliogiozitate strica,eu nu am inteles niciodata chestia asta...un copil ar trebui sa vina pe lume cand e dorit de ambii si parintii au starea materiala necesara,daca nu nici viata copilului nu va fi prea usoara si candva iti va reprosa asta,prietenul tau spune asta doar pe moment ca probabil te iubeste dar cand nul vezi tu probabil se da cu capu de pereti,esti foarte tanara si iubirea asta nu va tine vesnic,la varsta asta iubirea nu tine mai mult de cateva luni poate maxim cativa ani si dupa te va lasa, gandeste-te ce ai sa faci atunci, esti doar o alta fetita ce vrea sa se joace dea mama... vorbeste cu mama ta prima data

| Papusik a răspuns:

Poti sa faci avort ca au facut si persoane mai tanare.Trebuie doar sa te duci cu un adult nu neaparat cu mama ta.

| ynna93 a răspuns:

Incearca sa-i spui mamei tale.si nu te mai gandi la "renuntare la viata" e o aberatie.asta e s`a intamplat se trece si peste asta.mai ales ca acum generatille mai tinere sunt mult mai deschise si daca`i explici mamei tale poate poate intelege ceva.si iti spun eu sigur ca daca ii zici te duce la doctor nu te lasa ea asa chiar daca va fi suparata pe tine.esti fata ei si te iubeste.iti doresc succes:*

Răspuns utilizator avertizat
| lo a răspuns:

Scuza-ma dar esti putin cam ipocrita... spui ca ai fost constienta de ceea ce faci atunci, fi constienta pana la capat de aceste consecinte; ca pana la urma. asta este, s-a intamplat.Renunta la iresponsabilitate nu la viata pentru ca ti-ai distru-o singura in acel moment "constient ", dar nu distruge o viata nevinovata... Vorbeste cu parinti tai chiar daca tuna si fulgera trebuie sa iti asumi consecintele.Sigur vei gasi un numitor comun cu ai tai.Nu iti sugerez sa avortezi.o sa regreti, poti sa-l dai in adoptie.Sunt mai ironica in cuvinte dar trebuie sa te faca cineva sa cobori cu picioarele pe pamant.Succes cu ai tai si cu deciziile pe care le veti lua.

| lo a răspuns:

Stiu ca ti.e rusine, oricui i-ar fi.Vezi cand este mama ta mai bine dispusa(zilele astea, nu astepta prea mult)Asezati-va pe un scaun si istoriseste-i.Nu va avea o reactie deloc buna, sti asta mai bine ca oriceine, iti va reprosa multe.dar se va calma spune-i ca ai nevoie de ea mai mult ca oricand.Nu iti distrugi viata daca opresti copilul unde mananca 2 mananca si al III-lea.Nu te baza in totalitate pe prietenul tau,incerca sa asumi din timp orice ruptura.Te gandesti la studii :in ziua de azi sunt multe oportunitati de a studia la zi, fr, id cu timpul te poti angaja.Nu esti nici prima si nici ultima, trebuie sa ai nervi de otel. toate mamicile adolescente au trecut peste.Sti cum este ca sa ajung in Rai trebuie sa treci prin Iad.Chiar daca am fost mai dura cu tine la inceput. daca ai nevoie de ceva, zi-mi.

| mary4567 a răspuns:

In nici un caz nu te gandi sa renunti la viata! Ce-i drept este o greseala ceea ce ai facut dar nu cred ca suntem noi ``oamenii`` in masura sa te judecam. Ceea ce trebuie tu sa faci este sa vorbesti cu mama ta cand ai o relatie destul de buna cu ea. Sigur te va ajuta. Te va certa la inceput, iti va tine morala dar intr-un sfarsit v-a gasi o solutie impreuna cu tine. Decat sa faci ceva care e posibil sa regreti mai tarziu mai bine te lasi de toate si ii zici.
Si apropo! stiai ca daca faci avort la prima sarcina poti sa nu mai faci copii>? parerea mea este sa il pastrezi. Apropo: prietenul tau ce zice despre asta? Sper ca i-ai zis, pana la urma urmei si el este implicat in povestea asta. app: daca iti este frica ca mama ta te va pune sa faci avort si vrei sa pastrezi copilul mai asteapta putin ca mai ai putin si faci 3 luni si zii dupa... daca poti desigur.Nu va mai avea ce sa iti faca [desi nu cred ca e o solutie buna] Scuze de repetitii ``sfatul e sa vorbesti cu ea sau cu un psiholog imediat] pupici :* [fundita? ] Sper ca ti-am fost de ajutor:*

| yana_9783 a răspuns:

Daca renunti la viata ta, iti distrugi parintii. Spune-i mamei tale. pentru ca e singura care te va ajuta. Probabil o sa iti tina morala. dar totusi esti copilul ei si nu ar lasa sa ti se intample ceva.

| benefit96 a răspuns:

Daca ai fost constienta, sufera consecintele. Daca vrei sa faci sex fal protejat, caci nu esti in stare sa intretii o familie.Invata din propria greseala pe care ai facut-o.Si nu ceda la toti prostii care vor doar sa profite de tine.Eu tot am 15 ani si sint virgini inca.

| razvanel112 a răspuns:

Phai... nu tio fost rusine sa faci sex? acum trebuie sa ai curaj sa-i zici si mamei. sau ai facut-o? lasane un raspuns... bafta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pffff...n-as vrea sa fiu in locul tau
Si mie mi-a intarziat(din kuza ca il am neregulat) dar slava Domnului ca mi-a venit si nu am ramas
Dar daca ar fi fost asa,cred ca as fi avortat fara sa stie mama,in niciun caz nu i-as fi spus ca m-ar fi omorat.
Dar bine, poate mama ta e altfel si t va intelege, cred ca ar trebui sa-i spui.Ar fi trebuit sa ai grija, sa va protejati sau sa-si dea drumu'afara...acum faptul e consumat
Ai grija c faci, nu t mai gandi sa renunti la viata, mai ales daca ai spus ca prietenul tau e langa tine si t sustine
bft!

| Pufuuletz a răspuns:

WooW. Unde ti.a fost capul?
Dar ma rog... Cel mai bine e sa ii zpui mamei tale. Sigur te va certa dar ea te poate ajuta cel mai muult. Daca nu ii vei putea spune fa avort fara sa stie dar grabeste-te cat il mai poti facewinking...

| alessia_5541 a răspuns:

Gandeste-te, daca iti iei viata, cum a zis Yana p[arinti tai vor fii distrusi, eu am o mama mai confuza nu ma lasa multe, dar ma iubeste, cred ca si mama ta la elhappy... spune-i mamei tale ce s-a intamplat, dar gandeste-te bine daca iti ei viata ta o iei si viata copilului:* mai bine povestestei mamei tale ea te va ajuta

| GirlNextDoor explică:

Nu stiu cum sa ii spun mamei mi-e rusine!sad

| GirlNextDoor explică:

In nici un caz nu fac avort, prietenul meu ma sustine si sper sa trecem peste tot impreuna.

| GirlNextDoor explică:

Va multumesc mult pentru sfaturi, cred ca in seara asta ii voi spune mamei...

| GirlNextDoor explică:

Nu ma prind de ce am primit nefolositor si stupid la ultima postare, parca vroati sa stiti cum decurg lucrurile.

| denysa_9779 a răspuns:

Mai stai linistita nu trebuie sa reactionezi asa chiar daca e neasteptata aceasta sarcina incearca sa vorbesti cu baiatul respectiv sa intelegeti totusi ca este un copil nenascut la mijloc si plus ca tu si baiatul acela aveti viata inainte nu merita pierduta nu te speria fi cat mai calma si explica-i ce vrei sa faci ar fi bine ca atunci cand o sa le spui parintilor tai sa fie si baiatul de fata pentru ca daca situatia degenereaza sa ai pe cinevba langa tine in caz de orce fi tare si ai grija de tine daca vrei mai multe sfaturi id-ul meu este denysablackspirirt

| mariu5 a răspuns:

De vreme ce prietenul tau te sustine si te iubeste, atunci chiar nu mai e nici o problema. Poti sa faci copilul cu cea mai mare incredere. Faptul ca ai 15 ani nu constituie nici o problema din punctul asta de vedere. Ba chiar o sa iasa foarte sanatos, si o sa-ti faca si tie mare placere sa-l cresti. Chiar daca pe parinti o sa-i sperie ideea, la urma urmei e viata TA! Parintii tai si-au trait-o pe a lor! Iar in caz ca te sperii din punct de vedere financiar cum o sa cresti copilul, iti dau eu bani. Si sunt convins ca si multi altii o vor face.

| mariu5 a răspuns:

Buna! Nu mai pune la suflet reactiile denigratoare ale unuia si altuia. Tu alege numai ce e bun de la oamenii din jurul tau. Cine-ti vrea binele, iti vorbeste mereu numai de bine, nu te intristeaza niciodata. Eu iti doresc numai bucurii in viata! Si oricand ai nevoie de ajutor, spui. Aici suntem.