| anonim2533 a întrebat:

Am nevoie de ajutor!
Acum o saptamana am avut un contact sexual neprotejat, am luat pilula de 72 de ore si azi am facut doua teste, erau negative. Azi am intretinut alt contact sexual dar protejat si dupa 6 ore mi-au aparut sangerari. Ma speriasem ca se cam stransese sange in toaleta si am pus un tampon. Sunt speriata, asta e a doua oara cand am facut sex, data trecuta a fost prima oara, mentionez ca intrase doar jumatate atunci, acum a intrat toata.
Dau funda, va rog

Răspuns Câştigător
| HazelEyes77 a răspuns:

Draga mea oare nu era mai bine sa va protejati odata ce ati luat decizia sa faceti dragoste? Decat sa stai cu teama permanenta de sarcina sau sa apelezi la nenorocita aia de pilula fara sa iei in calcul efectele adverse deloc de neglijat...in fine faptul e consumat. E posibil ca sangerarea aceea sa fie efectul pilulei de a doua zi care se stie ca deregleaza ciclul menstrual uneori cateva luni bune.Nu curgea atata sange din cauza ca ai avut primele contacte intime. Si testul de sarcina se face dupa trecerea a 21 de zile de la contactul sexual neprotejat altfel rezultatul e neconcludent. Dar odata ce ai luat pilula in primele 72 de ore ea si a facut efectul deci nu prea ai cum sa fii ramas gravida daca asta te ingrijoreaza. Data viitoare folositi o metoda de protectie ca sa nu mai fii nevoita sa iei bomba asta hormonala care iti da organismul peste cap si nici nu se recomanda administrarea ei mai des de 1-2 ori pe am maxim. Multa sanatate

| anonim2533 explică (pentru HazelEyes77):

Atunci a cam fost fara sa vreau si neplanificat.voi avea grija pe viitor, iti multumesc

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nici un test de sarcina, pe fata pamantului nu se poate face dupa 1 saptamana!
Testul de sarcina se face DUPA 21 de zile de la ultima partida sexuala, ca sa fie facut corect si sa arate realitatea.
In orice caz, pastila aia, este o bomba hormonala, care ti-a dat, total sistemul hormonal peste cap.
Dar, nu erai in perioada fertila de ai luat pastila aia?
De ce nu folositi prezervativ?
Sangerarile dupa luarea pastilei de a doua zi, se produc aleator pe o perioada de 6-12 luni. Perioada in care nu se mai poate calcula ciclul menstrual, ovulatie sau perioada fertila.

| corbulalbrosu a răspuns:

Sangerarea care incepe sa se manifeste de obicei dupa trecerea a 4-8 zile fata de momentul folosirii pastilei contraceptive de a 2-a zi, reprezinta o reactie de aparare, sau o reactie adversa a organismului fata de hormonii sintetici ajunsi in corp, care incep sa destabilizeze si deregleze activitatea hormonala proprie, normala. Dar la fel de bine ar putea fi vorba si de sangerarea menstruala normala, ciclica/periodica in cazul in care pastila a fost folosita complet aiurea, in perioada de infertilitate absoluta a actualului ciclul menstrual. Cel mai probabil aceasta sangerare nu are nici legatura si nici nu este provocata de sexul intretinut astazi. Multa sanatate!

| AnoNymOuSS11 a răspuns:

Scumpe prezervativele astea, nu?

| anonim2533 explică (pentru AnoNymOuSS11):

Ma i-ei tu pe mine la misto? Daca a fost fara voia mea ce pla mea voiai sa fac? Sa ma duc la magazin dupa prezervative si sa-i zic "acum ma poti viola"? Eu am cerut raspuns la intrebare daca vrei sa raspunzi bine, daca nu nu comenta fara rost ca nu stii.