| Dmdmkdksnxnxndj a întrebat:

Am nevoie de ajutor. Un sfat mai exact. Situația sta in felul următor. Am avut o relație, cu prima mea iubire acum 1 an, aceasta durand 2 ani. Fiind la o vârstă destul de frageda (15-17 ani) a fost toxica. M-am înșelat și am suferit foarte mult. Au rămas multe lucruri nediscutate. Totuși cu mintea mea de atunci am considerat că e mai bine să mă împrietenesc cu "amanta" de la care am aflat multe lucruri șocante de care nu l as fi crezut în stare in veci. Totuși intuiția îmi spunea că e ceva in neregula și cu dânsa și am sentimentul că deși poate mi-a spus o parte adevăr, foarte multe lucruri le-a inventat precis ca să mă îndepărteze total. Ea a știut tot timpul acela de mine, dar cat am fost "prietene" se prefăcea ca a fost o victimă colaterală și ca ea nu mi-ar fi făcut niciodată rău. Știam ca vorbește încă cu el pe la spatele meu deși ea îmi spunea ca s-a despărțit de el. Acum fiind "logodită" cu alt băiat, știu că încă îl caută pe fostul nostru comun. Recent am aflat ca acest fost comun și ar dori sa reluăm legatura ca să clarificam unele lucruri care au rămas nespuse. Timp de 1 an mi am dedicat timp sa mă vindec și să evoluez, aflând ce a făcut ea (sau mă rog, eu știam dar am avut nevoie de o convingere reală) am eliminat o total din viața mea. S-au spus multe, s-au făcut și mai multe și totuși se pare că încă am sentimente pentru băiatul asta, pe care orice as face nu le pot elimina și credeți mă că le am făcut pe toate de la A la Z doar ca sa îmi treacă, am acceptat situația, am iertat și am încercat chiar și să intru în alte relații, cu șanse însă nule de conexiune emotionala. Ce as putea sa fac? Și mai presus de asta dacă ați fi in locul meu voi ce ați face?

5 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Nu conteaza așa mult trecutul ci principiile de viață ale cuiva.Atractia, chima contează ca premisă pnetru o relație, pentru căsătoria cu cineva. Dar dacă o persoană nu alege de bună voie să adopte principiul creatorului pentru o relație fericită și anume fidelitatea absolută după căsătorie, atuci cand se simte atras de altcineva, se va vedea ca victima propriei atractii și te va insela din nou, mai ales dacă și părinții, bunicii practicau acest sport.Ai fi mai fericită dacă te=ai ruga constant lui Dumnezeu să aducă in viața ta persoan care El stie că e potrivită pentru a te casatori cu ea.

| Simpatic a răspuns:

Zici de o relatie care a durat 2 ani, dar s-a terminat de 1 an.
Acum ai 17 ani, asa ai spus tu.
iar amanta fostului tau iubit, se logodeste...
in fine nu prea imi iese acolo cu anii, dar nu vreau sa o fac pe detectivul particular desi in viata reala am reale valente happy

Dupa ce ti-au facut rau amandoi, tu inca ai sentimente pentru acest nemernic! caruia nu i-a pasat de tine
Nu ai zis nimic, daca l-ai confruntat cand ai aflat adevarul, ai avut grija sa spui toate detaliile mai putin importante dar mai putin pe acesta, ce anume ti-a zis el cand i-ai zis ca ai aflat ca te inseala cu alta?

Din punctul meu de vedere esti o pustoaica si ai toata viata inainte! Nu merita sa mai discuti cu acest om, la varsta ta trebuia sa gasesti imediat pe altul!
Ai zis ca le-ai facut pe toate, vad ca nu ai facut sex din razbunare, daca intalneai persoana potrivita il uitai pe fostul de care ai zis aici!

Cred ca ai fost virgina cand l-ai cunoscut si el a fost primul din viata ta, primul la care ai tinut, de aceea te-ai atasat atat de tare si nu-l poti uita; desi este total gresit, dar oarecum uman!
Am avut in trecut o fosta care vorbea de fiecare data de fostul ei pentru ca fusese primul din viata ei, i-am spus 1 data de 2 ori de 3 ori sa termine, dar ea zicea azi ok, si data viitoare o lua de la capat, in final am renuntat la ea.
Si ce sa vezi si asta care traia doar in trecut, dupa despartirea de mine a sarit imediat in bratele unuia mai mare decat ea si au facut si copii la scurt timp happy, sunt sigur ca si aluia i-a zis de mine ca ce mult a tinut la mine, cum imi zicea si mie de fostul ei...

DECI NU EXISTA SUFLET PERECHE, este doar un concept prin care credem ca fiecare om din viata noastra la care tinem si ne indragostim de el/ea, este unica persoana pentru noi...in realitatea nu este deloc asa.
De aceea unii si unele au zeci sau sute de iubiti la activ, cica si ei iubesc o persoana :p

Sfatul meu? nu te mai interesa niciodata de el si nici daca te cauta nu-l baga in seama, da-i ignor total

O persoana care te-a facut sa suferi atat de mult nu merita a doua sansa NICIODATA

| Dmdmkdksnxnxndj explică (pentru Simpatic):

Nu l am confruntat. M am despărțit de el considerand că dacă a putut face așa ceva nu merita șansa de a se explică și am crezut că dacă voi discuta cu el doar i as da ocazia sa mă manipuleze. Am preferat sa o cred pe ea și am mers pe premiza că dacă el nu i ar fi dat ei șansa, chiar daca ea ar fi exagerat, nici măcar nu s ar fi ajuns până în situația aceea. Acum am 18, fac 19. Relația a început la 15 ani, cu puțin timp înainte să fac 16, și s-a terminat in ianuarie 2023, când aveam 17 ani. Abia în iunie am făcut 18. Cu siguranță "sex de răzbunare" nu am făcut pentru că oarecum as simți ca îmi otrăvesc singura sufletul încercând sa fiu intima cu oameni cu care nici nu mă pot conecta emoțional. Intr adevăr a fost primul din viața mea amoroasa

| Violleta2022 a răspuns:

Adevarul este ca nu ai ce sa clarifici, o relatie imatura, fara iubire, care era ocirum sortita esecului.
Nu inteleg de ce vrei sa te intorci la o relatie care nu a functionat si nu va functiona niciodata?
Inca nu te-ai maturizat?
Vezi-ti femei de drum si nu mai dezgropa mortii, ca nu-ti aduce nimic bun si nici nu poti schimba ceva in trecut.

Nu mai pierde timpul inutil cu povesti care s-au intamplat si incheiat cu multi ani in urma, traieste-ti prezentul si fa-ti planuri de viitor!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Of