| vεηiη a întrebat:

Am nevoie de niste sfaturi. Sunt de 10 luni cu prietenul meu. In ultimele 4 luni ne-am certat foarte des, aproape in fiecare zi. Amandoi suntem extrem de gelosi. Desi il iubesc, si stiu ca o sa sufar daca ma voi desparti de el dar nu mai stiu ce sa fac. Ne certam din orice chestie, nu stie sa vorbeasca frumos. Se enerveaza din orice. De exemplu ieri ne-am certat destul de urat. M-am trezit la ora 12.la ora 17 am iesit din casa, am trecut pe la o prietena, bineinteles i-am spus, am stat cu ea sa se pregateasca, ca sa mergem impreuna sa ne intalnim cu tovarasii nostri, care sunt vecini. A durat mai mult pana s-a pregatit, si ne-am intalnit cu ai nostri la ora 20...ma rog pana ne-am machiat, pana ne-am facut parul...etc. Cand ne-am intalnit cu ei, prietenul meu era ofticat si vorbea destul de aiurea.Eram intr-o incapere, iar el juca table cu inca un prieten de al lui. I-am spus sa ma lase pe mine in locul lui ca sa joc carti cu fata cu care am venit. A spus nu. I-am zis ca pe langa ce vin in fiecare zi sa-l vad, cand ar putea el sa vina dar nu face asta, macar sa nu ma lase sa ma plictisesc totusi. A spus ca nu-i problema lui daca ma plictisesc, puteam sa nu vin straight face
Si uite asa a inceput totul.
Vorbea foarte aiurea cu mine m-am enervat la un moment-dat si nu am mai putut sa inghit nimic. S-a enervat mai tare bineinteles, el imi comenta ii comentam inapoi...etc

Incercam sa discut cu el, dar imi inchidea gura zicandu-mi sa-l scutesc.
Cand Incerca el sa-mi explice ceva eu nu-l ascultam. S-a enervat ma injurat, l-am injurat inapoi... a dat in mine. M-am aparat si am dat inapoi.
S-a enervat m-ai tare mi-a zis ca nu ma mai suporta si chestii de genul asta.

A zis ca e vina mea ca eu trebuia sa-i explic de ce a durat atat, de cum am ajuns.

Mereu e vina mea orice fac.
Nu a fost prima oara cand a dat in mine.
A mai dat de mai multe ori, dar se scotea de fiecare data zicand ca e vina mea ca eu il enervez, eu il provoc, ca el nu da fara motiv. etc...
Chiar nu mai stiu ce sa fac, pana si un prieten de al lui mi-a sugerat sa-l las definitiv. Oricum tipul respectiv e doar un amic, si mi-a spus prieteneste.
A spus ca asi putea sa-mi gasesc altul mai bun, nu sa stau dupa un copchil.

In schimb prietenul meu imi reprosa cand ne certam, ca el e singurul care m-ar putea intelege, ca n-o sa gasesc unul sa ma suporte, si daca o sa gasesc ala o sa fie un sclav. Ma rog fiecare cu opiniile lui, dar el parea foarte sigur pe asta.

Nu-mi place deloc modul lui de gandire, cum vorbeste cu mine, cum se comporta. Inainte nu era asa. A spus ca eu l-am schimbat in rau...etc.

Totusi pentru faza de ieri, eu trebuia sa-i dau liber si sa fac pe indiferenta, sa fiu cea suparata, dar in schimb el avea mofturi el facea pe suparatu, si isi sustinea ideea ca e vina mea..."el nu a gresit cu nimic".

Dati-mi niste sfaturi ce asi putea sa fac?

3 răspunsuri:
| MarTZius a răspuns:

Daca a ajuns sa dea in tine de atatea ori nu cred ca ai vrea sa ramai o viata intreaga cu el si sa te loveasca mereu.o sa iti fie greu, o sa suferi dar cel mai bine e sa te desparti de el, sa il uiti si sa iti continui viata.intr-o zi o sa gasesti persoana care te va iubi cu adevarat, o sa te respecte si o sa iti ofere iubirea pe care ti-o doresti tu.prietenul tau actual nu merita nimic, esti prea buna pentru el.

| Lisadream a răspuns:

Cand sunt mai multe "rele" decat "bune" ce rost are sa mai continui? Cred ca are probleme de comportament si NU esti tu vinovata. Fiecare este raspunzator pentru felul in care se comporta. fiecare dintre noi alegem cum sa ne comportam. Faza cu "el e singurul care te-ar putea intelege" e un fel de manipulare. (probabil nici nu isi da seama, nu e intentionata, dar rezultatul e ca tu iti pierzi increderea in tine) Imi pare rau dar din ce ai scris aici reiese ca nu te respecta. Faza cu lovitul este de neiertat. (si nici macar nu isi asuma actiunile, este tot vina ta ca ai fost lovita)
Inteleg ca este o relatie de 10 luni si sigur o sa suferi pentru ca orice despartire e dureroasa. Mai bine suferi o data pentru ca te desparti de el decat sa suferi in mod continuu alaturi de el. tu ce zici?

| xLoVexN33D a răspuns:

Daca tu spui ca sunteti dej 10 luni impreuna, si inainte nu era asa, asta inseamna ca el ori s-a plictisit deja de tine, ori e indeferent de relatii... si mai mult timp prefera sa petreaca cu prietenii... te'am sfatui, sa ii raspunzi cu aceeasi moneda, in sensul, fii si tu indeferenta pe citva timp, si vei vedea cum el v-a reactiona... p.s> si daca el te iubeste cu adevarat, el se v-a apropia, si isi v-a cere iertare, dar daca va fi si el indeferent... deacum, nu v-a avea rost sa suferi pentru cineva! Iti spun, incearca sa fii si tu INDEFERENTA! si vei vedea cum se v-a schimba totul... v-a intelege ca era nevoie de tine...