Nu esti insarcinata. Menstruatia NU vine cat timp iei Duphaston, el are rolul de a ingrosa artificial endometrul (e progesteron). Vei lua 10 zile tratamentul (asa trebuie) si la 2-5 zile de la terminarea lui va aparea o sangerare care va tine loc de menstruatie (fiindca fara progesteron, endometrul va intra in faza menstruala)
Pe urma ar trebui sa vina normal? Intreb deoarece este prima data cand ma aflu intr-o situatie de acest gen. Am CM de 10ani, si mi-a venit regulat de la bun inceput. Nu stiu ce s-a-ntamplat acum.
Nu, pe urma vei face analize si investigatii, inclusiv ecografie pelvina si consult endocrinologic si vei afla cauza, apoi o vei trata. Din pacate, boala apare din senin
Bună!
Ar fi TREBUIT să faci o ecografie ovariană/pelvină pentru a verifica dacă nu este vorba de vreo afecţiune ovariană!
Abia apoi ar fi trebuit să-ţi prescrie Duphaston...
Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va recomanda analize hormonale pentru a determina dozajul sanguin şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - mai ales dacă au mai fost astfel de întârzieri şi în trecut - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană/pelvină ( sau una transvaginală ) pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.
AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!
Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic ( din 3 în 3 luni ).
Dacă NU este chist atunci se prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.
În cazul tău ( chiar dacă n-ai precizat ), bănuiesc că ţi s-a prescris un tratament pe 10 zile.
După acestea, ar trebui să apară menstruaţia ( depinde şi de schema de administrare )...
Vezi alte detalii în Prospectul de la linkul :
http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_2078_26.10.09.pdf
Iar dacă, în luna următoare, nu apare menstra, mergi la ginecolog ( pentru ecografie ) + endocrinolog!
Toate cele bune.
Bananacantareata87 întreabă: