| edelweiss95 a întrebat:

Am nevoie de parerile voastre. Dupa ce zilele trecute o prietena a adus vorba despre lesbiene, pretinzand ca are la randul ei o prietena care a avut o astfel de experienta, aseara mi-a spus ca de fapt e indragostita de mine si a inventat acea poveste ca sa aiba un motiv sa deschida subiectul si sa vada cum reactionez. Sincera sa fiu, eu ma mai gandisem la asta, dar niciodata nu i-am dat ei vreun indiciu pentru ca nu nu-mi trecea prin cap ca ii plac fetele. Chiar mi-ar placea enorm sa fiu cu ea, e super super nice si nu imi pasa mie despre religie sau alte tampenii de gen, dar mi-e foarte frica insa de ceea ca ar spune parintii daca s-ar afla. Si ma gandesc ca la un moment dat cineva se va prinde, oricat am incerca noi sa fim precaute. Ce credeti ca ar trebui sa fac? Voi cum ati proceda daca ati fi in locul meu?

Răspuns Câştigător
| 1DeadMemories a răspuns:

Cui greseste fata daca se iubeste cu alta fata? Atata timp cat nu lezeaza intimitatea cuiva, e treaba ei ce face. Cine garanteaza ca felul in care judeca este corect sau nu?

22 răspunsuri:
| lolly a răspuns:

Ai grija sa nu regreti nimic in viitor de ceea ce vei face.Esti atrasa si de baieti?

| Tmcn a răspuns:

În primul rând: Câţi ani ai?
În al doilea : O placi sau vrei doar sa fii altfel decât restul?
Şi în al treilea, asigură-te că nu îţi face o farsă, o glumă de prost gust care să te bage în tot rahatul.
Dacă te place cu adevărat, trebuie să simţi asta.
Nu pune încă problema că va afla lumea sau părinţii, gândeşte-te bine la sentimentele tale şi asigură-te că ea chiar ţine la tine.
Abia după asta, dacă sentimentele sunt reciproce, o luaţi cu încetul.
Părerea lumii nu prea contează atât timp cât nu exageraţi cu exprimarea sentimentelor în public, dacă sunteţi pur şi simplu drăguţe şi atente una cu cealaltă, în ochii lumii o să păreţi două simple prietene.
Ideea e să fii sigură de ceea ce îţi doreşti.

| edelweiss95 explică (pentru Tmcn):

Am 16 ani. Mi se pare greu de crezut ca ar putea sa fie o farsa, pentru ca nimeni nu stie ca mie imi plac fetele si inainte de a ma face pe mine de tot rahatul, ar fi riscat ea insasi sa se faca de rusine grav, daca eu as fi reactionat negativ si as fi spus la toata lumea. Nu? Pe de alta parte, eu o plac mult si sunt absolut sigura ca vreau sa fie ceva intre noi. Temerile mele vin dupa cum spuneam, din faptul ca s-ar putea afla cumva. Dar m-am mai linistit totusi, pentru ca ma gandesc ca putem sa pretindem ca am devenit cele mai bune prietene si de-aia petrecem mai mult timp impreuna. Ma gandesc serios sa accept propunerea ei si sper sa nu apara probleme.

| Tmcn a răspuns (pentru edelweiss95):

Atunci e ok, nu văd ce te opreşte să ai o relaţie cu ea, poate ieşi ceva frumos. Îmi pare bine să te văd hotărâtă, că ştii ce vrei. Sper să vă meargă.

| anonimg a răspuns:

E-adevarat ca nu iti pasa de religie, dar oare sa nu iti pese de renumele tau? Stii bine ca lasandu-te in voia inimii te vei injosi; demnitatea ta va scadea -nu numai in ochii oamenilor, dar si in ochii tai.
Si chiar daca nu crezi in Dumnezeu -dar stiu ca crezi- asta nu inseamna ca El nu te pretuieste. Oare El nu a murit si pentru tine? Nu El oare te-a creat? Atunci, cum dar ranesti inima care te iubeste? Bratul care te ocroteste clipa de clipa a fost intins pe cruce; mana care iti ofera hrana zilnica a fost strapunsa de cuie. Si acest lucru este adevar, indiferent daca crezi sau nu!
E greu sa te pleci pe genunchi inaintea Lui? Dar tocmai de asta ai nevoie.

Este adevarat ca " Inima este nespus de inselatoare si de deznadajduit de rea; cine poate s-o cunoasca?" (Ieremia.17:9) Dar totusi, ne-a fost lasata judecata. Cunoastem, si stim ce este bine si ce nu. Pentru ce alegem intotdeauna ce ne place... tocmai in defavoarea noastra?
Formeaza-ti un caracter solid; aceasta este demnitatea ta. Daca iti vei pierde demnitatea te vei pierde pe tine insuti ca fiinta morala.
Maria Magdalena a fost o femeie cu moravuri usoare cand a fost tarata inaintea Domnului Iisus pentru condamnare; dar numai la picioarele Lui ea si recastigat demnitatea.

Aici gresesc cei mai multi oameni: ca ei se lasa condusi doar de imboldurile inimii, si nu tin seama deloc de judecata, de minte, de ceea ce este bine sau rau. Cei mai multi isi spun: "Daca-mi place acel lucru, de ce sa nu-l fac? Ca doar nu pot sa fac lucruri care nu-mi plac!" Placerile trebuiesc cernute prin sita judecatii a ceea ce este bine sau rau. Daca o placere nu este buna, atunci de ce este adusa la indeplinire?
E timpul sa-ti formezi un caracter si principii drepte, corecte. Tot Dumnezeu ne-a dat armele acestea. Foloseste-le, si nu renunta la ele. Nu te lasa amagita de vreun gand de felul ca "nu esti prima sau singura care face asta"; sau ca "e dreptul tau si poti sa faci ce vrei cu viata ta". Poti sa faci ce vrei cu viata ta; dar daca vrei sa o pastrezi, fa ce este bine, si nu doar ce este placut.
Mult succes!

| 1DeadMemories a răspuns (pentru anonimg):

Sa nu mi vi sa spui ca nu stiu ce vorbesc.Ca si exemplu :am doi copii, daca unul din ei vine si mi spune ca ii place de cineva de acelasi sex, n am sa l pun la zid sa arunc cu pietre, o sa incerc sa l fac sa treca peste complexele unora ca tine.

| anonimg a răspuns (pentru 1DeadMemories):

Un om fara un standard de moralitate este ca un marinar fara busola. Adica se lasa purtat in viata de orice val si vant, fara sa stie incotro merge.

Tu spui: "Atata timp cat nu lezeaza intimitatea cuiva, e treaba ei ce face." Cu siguranta ca lezeaza pe fata cealalta; caci nici ea nu realizeaza propunerea care a facut-o. Lezeaza pe oameni; dar cel mai mult pe Dumnezeu.
Daca ar exista incest in familie, iar lucrul acesta nu lezeaza intimitatea nimanui? Ar fi bun lucrul acesta? Daca un tanar s-ar culca cu o femeie maritata -lezeaza lucrul acesta intimitatea cuiva? Nu putem sa facem tot ce ne place. Daca cineva nesocoteste glasul constiintei -care este glasul lui Dumnezeu in om -atunci omul insusi ajunge mai rau decat un animal care este ghidat doar de instincte.

Dumnezeu ne-a lasat un standard de moralitate; si toti il cunoastem. Daca vrem sa fim in siguranta trebuie sa ascultam de El. Nu Biblia -care este Cuvantul lui Dumnezeu- trebuie coborata ca sa se potriveasca "standardelor"(placerilor) noastre, ci noi trebuie sa ne ridicam la standardele ei.

| anonimg a răspuns (pentru 1DeadMemories):

Dar daca copilului tau i-ar place de... mama lui? L-ai pune la zid, sau ai face cum ai spus -ca il vei ajuta sa treaca peste complexe urmandu-si placerea mai presus de judecata?
[Acum tu sa nu vii sa imi spui ca nu stiu ce vorbesc.]
Vezi, "nebunia" lui Dumnezeu este mai inteleapta decat judecata oamenilor.

| Şaptepăcate a răspuns (pentru anonimg):

Prietene ai gresit, e doar o fata care simte o atractie din partea undei persoane de acelasi sex nu un preafericit atras de baietei minori

bla bla o sa arda pe vecie in flacarile iadului bla bla

| edelweiss95 explică (pentru anonimg):

Religia, de orice fel ar fi ea, reprezinta o ofensa adusa inteligentei umane. Un om inteligent, poate fi doar ateu. Nici macar nu am avut rabdare sa citesc toata "gargara" scrisa de tine, pentru ca m-a luat cu greata.

Hai ca o dai in altele,incest,bla bla,sa vorbim de disfunctii sexuale acum? Ca idee, promovati atat numele lui 'mnezeu, incat nu mai stiti de la ce pleaca discutiile.
Poate tie ti a lasat mnezeu ceva, mie nu mi a lasat nimic, eu imi cladesc singura.
Atata timp cat n am treaba cu nimeni, sa n aiba treaba nici altii cu mine.Eu am alte standarde de moralitate, nu cele impuse de d.zeo.

| Oana92 a răspuns (pentru edelweiss95):

Exagerati! Si tu si anonimg! Faptul ca tu esti atee si ai gargauni in cap e una, dar sa jignesti orice persoana care crede in Dumnezeu si sa afirmi ca doar prostii cred in Dumnezeu e alta. Din partea mea fa ce vrei cu cine vrei, e viata ta si oricum habar nu ai pe ce lume traiesti, dar pastreaza jignirile pentru tine. Inteligenta nu are nimic de-a face cu credinta, nu se exclud una pe alta.

Parca a dat nebunia in voi, sunteti niste frustrate ce ajungeti ''lesbiene'' doar pentru a fi in centrul atentiei...

| edelweiss95 explică (pentru Oana92):

Sa stii ca nu sunt absolut deloc frustrata si esenta intrebarii mele era tocmai faptul ca nu vreau sa fiu in centrul atentiei ci dimpotriva, nu vreau sa afle absolut nimeni de asta. Si nu imi spune tu mie ca sunt nebuna pentru ca imi place un chip frumos de fata si nu imi place ideea de a fi calarita si penetrata de un "handralau" dezgustator, asa cum iti place tie. Pe de alta parte, dumnezeul (cu minuscula) tau este inventat de cei destepti ca sa-i stapaneasca pe cei prosti. Sa iti amintesc atrocitatile care s-au comis in numele credintei? Oare cate milioane de oameni au murit nevinovati din cauza cruciadelor si arsi pe rug de inchizitie? Unde era dumnezeul tau cand s-au intamplat toate astea? Parca religia asta era despre dragoste si nu despre razboi si crima, nu? Unde este "d"umnezeul tau cand mor de foame prin africa sute de mii de copii anual? Stiu, stiu..."dumnezeu lucreaza pe cai nebanuite." Imi provoci mila desi nu ar trebui, pentru ca tu esti fericita in ignoranta ta..."fericiti cei saraci cu duhul".

| anonimg a răspuns (pentru Oana92):

Oana, trebuie ca mai intai sa ii iubesti pe oameni, si apoi sa le vorbesti. A-L propovadui pe "pe Hristos din pizma si din duh de cearta" (Filip.1:15), este mai rau decat a nu vorbi despre El.
Eu nu exagerez nimic; exagerarea este pacat.

| Oana92 a răspuns (pentru anonimg):

Imi pare rau dar eu nu-i pot iubi pe toti oamenii.Si nici nu vorbesc toata ziua despre Dumnezeu, mai ales cu persoane de genul celei care a pus intrebarea. Eu ti-am mai zis tie ca eu pe Dumnezeu il port in suflet, nu in statusuri pe facebook si comentarii pe TPU...
Iar eu cred ca exagerezi, e punctul meu de vedere si nu il pot schimba. Eu nu pot sa cred ca Dumnezeu propovaduia niste absurditati, eu cred ca ele au fost create de oameni pentru a detine controlul. Dumnezeu e iubire si speranta nu o bariera in calea a ceva ce-i face pe oameni sa se simta bine.

Cui greseste fata daca se iubeste cu alta fata? Atata timp cat nu lezeaza intimitatea cuiva, e treaba ei ce face. Cine garanteaza ca felul in care judeca este corect sau nu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu esti bisexuala sau lesbiana, vrei sa spui ca ea nu cunostea ce orientare sexuala ai? nimic mai simplu, spune-i ceea ce simte inima ta dar vai si-amar sa nu fie altceva cu prietena asta a ta, o cunosti de mult?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stii ce cred eu?
Ca e momentul sa te gandesti la tine, la ceea ce te-ar face PE TINE fericita, la ceea ce iti doresti TU!
E prea scurta viata ca sa te gandesti intr-una la ceea ce vor altii pentru tine.
Fii fericita. Iti doresti o relatie cu ea? Incearca! N-ai nimic de pierdut.
Probabil ca, parintilor le va displacea asta, dar se vor obisnui.In fond, daca tu esti fericita si ei vor fi.

Decat sa regreti ca n-ai facut, mai bine esti satisfacuta ca ai incercat!

| 1DeadMemories a răspuns:

Probabil esti confuza, nu ti ai definit sexualitatea. Incearca, n are nimeni dreptul sa te judece pentru alegerile tale, doar sa ti dea sfaturi.
Religia, gura lumii ...bla bla

| Fulbaster a răspuns:

Nu prea este normal ce faceti voi, dar daca cu adevarat va doriti ceva puteti reusi!

| Alisse a răspuns:

Eu zic sa nu te retina nimic.
Sa faci ce simti ca e bine pentru tine!

| szivarvany a răspuns:

Daca asa simti incearca ...si timul iti va raspunde la toate intrebarile

| Madalina99_9396 a răspuns:

1. Esti lesbi?
2. Parintii nu vor vrea asta