| aiurea231223 a întrebat:

Am nevoie de sfaturi bune. Ieri prietenul meu, cu care eram de vreo 2 ani impreuna, mi-a tras clapa. Trebuia sa mergem impreuna in oras seara, dar dimineata mi-a zis ca nu se simte bine. Primisem musafiri si i-am zis ca discutam mai tarziu putin, dar el isi inchise telefonul si nici pe net nu era de gasit. De eri dimineata nu m-a cautat deloc, iar in alte dati mai era si rautacios si nesuferit. Ma gandesc sa imi caut un nou prieten, dar am bacul anul acesta si nu sunt sigura ca ar fi cea mai buna sulutie. Voi ce spuneti? Am nevoie de sfaturile voastre

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai bine lasa ''iubirea'' pana dupa bac.
In momentul de fata bacul are prioritate. La ce rezultate au fost pe la simulari. se pare ca nu vor avea mila de noi profii big grin
Daca iei bacu si intri si la facultatea care o vrei, esti big boss, nu mai ai treaba. Ai timp sa faci ce vrei dupa aia.

| aiurea231223 explică (pentru anonim_4396):

Si u esti anul asta a 12-a?

| anonim_4396 a răspuns (pentru aiurea231223):

Da :d Si cand vad variantele de la romana caut sa fac orice altceva decat sa le rezolv laughing
Tu ai inceput sa te pregatesti pentru ''domnul'' bac?:d

Da odata pe saptamana la meditatii si atunci cu capu-n nori laughing
Ma doare capul numai cand ma gandesc la astalaughing

Nu stiu ce s-ar face lumea fara meditatii laughing) Faci numai o sedinta pe saptamana? :/

Din ce dai tu?

Da numai una la fiecare laughing

Oral - engleza si romana
scris - mate, fizica si romana
Bacu la romana e cel mai de temut :-ss
Tu din ce dai?laughing

La oral ca si tinelaughing
scris mate romana si psiho
Nu tie frica de fizica? mi se pare groaznicalaughing

Inainte sa ma apuc de meditatii la fizica mi se parea si mie groaznica laughing Dar intr-un fel a devenit interesanta :-s
Te faci psiholog? laughing

De fapt chiar da e chiar interesant :p

De curiozitate, ce contine bacu la psihologie? big grin
Scuze ca raspund mai ''intarziat'' dar au venit niste musafiri.

Materia de cls a10-a ( scuze si eu ca nu prea am raspuns dar am plecat la niste musafiri) e foarte usor, cel putin asa mi se pare mie si e si o materie frumoasa

| aiurea231223 explică (pentru aiurea231223):

Ca niste* musafiri la cativa prietenilaughing

Aaa cu starile alea sau ce or fi. coleric / cinic / melancolic etc?

Da si cu alealaughing alea apartin de temperament am invatat si despre aptitudini despre caracter despre gandire despre memorie etc

Aw, complicata si psihologia asta laughing
Mi se pare oarecum "necinstit" ca unii oameni sa scoata cate informatii vor despre un om numai din scrisul/ desenele lui :-s laughing

Nu e chiar asa de usor sa iti dai seama de acea persoana poti doar sa iti dai seama de ce fel de temperament are ( coleric, sangvinic, melancolic, flegmatic) de personalitatea sa dar pentru a face asta trebuie sa stii la perfectie cam toate capitolele din materia de bac asta cel putin si din datele pe care le da el ce fel de "probleme" are e destul de interesant dar si complicathee hee

Eh, vorba vine laughing
Dar unde mai e farmecu daca iti dai seama mai repede decat de obicei cu ce persoana ai de a face?laughing

Aa pai nu iti dai seama cu ce fel de persoane ai de a face tu nu sti cum e el tu stii doar ca daca el vrea ajutor atunci tu poti incerca sa il ajuti laughing ceva de genu cum fac doctorii doar ca psihologii is mai tacaniti laughing

Si ce poate rezolva un psiholog bun in afara de ''a calma un nebun'' si teste psihologice pentru diferite locuri de munca?

E bun sa te asculte fara sa iti fie frica de vreun secret sau ceva de genul pentru ca el nu are dreptul sa divulge nici pacar o parte din conversatiile sale cu pacientii si te mai poate ajuta sa iti dai seama de unul singur de deciziile pe care vrei sa le iei. Cateodata avem nevoie doar ca sa fin ascultati si din moment ce multi nu sunt ascultati cu adevarat si nu sunt luati in seama cum trebuie(vorbesc in special de adolescenti dar si la unii adulti se rezuma) ei se simt neglijati si ajung sa o ia pe 2 carari prima cea a depresiei care poate duce la sinucidere si a 2-a a prostiei prin care isi distruge intreg viitorul petru cateva ore de distractie, sau in care sa se drogheze sa se imbete si pot ajunge atunci chiar sa dea unui om in cap. Partea cu nebunii o face psihiatrul psiholog doar vorbeste cu tine sa te descarci si sa iti dai seama de deciziile pe care vrei sa le iei, pentru ca el nu are voie sa iti spuna ce sa faci.

E vreo diferenta daca te descarci la un psiholog sau la un tovaras? Chit ca tovarasu poate este indiferent, poate nu ii pasa dar tot asculta, si tot te simti mai liber. big grin

Diferenta este confidentialitatea si faptul ca psihologul nu te condamna. Nu toti au parte de tovarasi care macar sa ii asculte tongue

Dar nu trebuie neaparat sa asculte tot laughing Poate sa faca orice altceva, dar atata timp cand stii ca te aude, poti sa te descarci linistit laughing

Si atunci si intelegi unde gresesti nu?laughing Sti care e toata faza ca fiecare meserie isi are propriul rost si fiecare e importanta in felul ei poate ca tu nu intelegi cu ce te poate ajuta un psiholog dar tot asa sunt multi care nu ar sti cum sa se descurge fara unu (in austria-Germania fiecare elev trebuie sa mearga macar la cateva sedinte cu un psiholog si tot timpul trebuie sa interactioneze unul cu celalalt). Dar lasa subiectul asta ca daca ne lom sa discutam despre ce face si ce nu ne mai iau inca vreo 3 zile.Tu ce anume vrei sa faci dupa bac?

Sper ca nu te-ai suparat laughing
Daca iau bacu. ma gandeam sa dau la Poli thinking Inainte visam sa ajung aviator dar academia costa prea mult. sad
Bac-u la romana e periculos laughing :-ss

Esti din timisoara?:-s

Nop, Bucuresti. Dar am fost prin timisoara si a fost super laughing Cand am iesit sa ma plimb seara am vazut 2 mame ca se luasera la bataie dar tot a fost frumos laughing

E mai plictisitor orasul decat ai credelaughing Eu prin Bucuresti doar am trecut dar am auzit ca e frumos chiar daca ii aglomerat

In doua-trei zile nu am putut sa vad prea mult din el laughing Dar cat am vazut mi-a placut la nebunie. Si oamenii. tot. Terase frumos amenajate.
Mi-a placut ca era si un fel de automat cu mancare pentru porumbei, ca se adunau cu zecile intr-un loc acolo laughing
Ce poate fi plictisitor acolo? :-s

Majoritatea stau in casa la calculator si cand iasa uita sa se distrezelaughing, dar lasa cand vi data viitoare o sa vezi mai bine laughing

Eh, sper sa mai fie o data viitoare laughing
Oameni sunt de tot felul. sI aici sunt din astia care stau mai mereu in casa. Dar in perioada asta toti stau in casa incercand sa invete pentru bac laughing
Dar si daca ia lumea bacu.b-) sa vezi atunci distractie laughing

Daa intai sai vad invatand pentru bac vad si eu cum fac eu laughing... dupa bac oricum daca il iau petrec 2 saptamani no-stop daca nu voi pica laughing

Stai nitel ca vine si admiterea laughing
Dupa aia e timp pentru toate day dreaming
Cica iar s-a schimbat ministrul educatiei...

Eeh se mai schimba de 10 ori pana se hotarasc ei laughing

Vai de cei care intra la liceu anul asta. :-s
Suntem o generatie de cobai laughing Noi am prins si tezele alea unice pentru admiterea la liceu, acum a revenit capacitatea. educatia vietii la noi laughing

Da nu vezi ce generatii vin dupa noi? noi mai eram cum eram dar generatiile astea fac deja in clasa a 8-a ce facem noi intr-a 12 ( ma refer la chiulit, la comentat, etc) si nic scoala nu prea se mai face cum am mai prins noi inca. Vai de ei saracii o sa le fie greu la facultate daca or sa o mai tina tot asa :-s

Exemple sunt si pe TPU laughing
Copii de 10-11 ani care pun intrebari care mai de care mai stupide. la varsta aia ei nu au altceva mai bun de facut? :-s
Dar nici noi nu suntem o generatie stralucita laughing

46 răspunsuri:
| shtephie a răspuns:

Da bacul si iti vei gasi la facultatewinking

| aiurea231223 explică:

Nici nu trebuie sa fim dar noi macar am apucat sa ne mai train din viata nu ca ei laughing

Dar si ei si-o traiesc. in "stilul" lor laughing alaturi de calculator
La cate examene vor ministrii astia sa bage prin scoli..Acum vor sa scoata numai ''einsteini'' pe banda.

Einstein ca politicienii nostri nu?laughing

Aaabsoluut laughing Mai ales ca ''Eba'', care stie foarte bine sa ''vorbeste romaneste''. Se mai duce si la Bruxelles sa se faca de ras laughing)
De-aia imi place la tara asta day dreaming aici, orice e posibil.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bafta la bac. ^^