1.) Fiindca ovulul este VIABIL o perioada de MAXIM 24 de ore dupa ce a fost eliberat dinfoliculul ovarian, rezulta ca poate fi fecundat numai in ziua OVULATIEI. Este cu totul IMPOSIBIL sa se formeze sarcina in perioada situata dupa ce s-a terminat PERIOADA FERTILA chiar si daca sperma este ejaculata in vagin.
2.) Este posibil ca ciclul tau mesnstrual sa NU fie unul care este mereu foarte REGULAT si din acest motiv pot sa apara astfel de mici dereglari ale lungimii ciclului ca numar de zile. Fiecare ciclu menstrual se desfasoara din prima si pana in ultima sa zi, STRICT HORMONAL conform programului bine stabilit de catre organism in prima zi a fiecarui ciclu menstrual care incepe odata cu prima zi de menstruatie. Astfel ca, orice prelungire a ciclului menstrual si aparitia asa zisei ''intarzieri'' in pornirea menstruatiei se produce si apare numai in cazul in care se produce o anumita dereglare in procesul desfasurarii activitatii hormonale. Dereglarea activitatii hormonale se produce de regula pe fondul aparitiei unor disfunctionalitati care apar la un moment dat in activitatea a unei singure sau a mai multe glande endocrine (tiroida, hipofiza, ovare, glanda pituitara, suprarenale, etc.) Din acest motiv uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale, pot sa apara dereglari mai mari sau mai mici ale activitatii hormonale. La randul lor dereglarile hormonale vor provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul mentrual poate sa devina chiar NEREGULAT. Pe baza celor prezentate se poate presupune/aprecia ca aceasta intarziere deocamdata doar de 2 zile fata de data la care a fost preconizat momentul de pornire a menstruatiei, poate fi pusa pe seama unor dereglari hormonale produse in actualul ciclu. Marimea abaterii ca lungime a ciclului menstrual, uneori poate prezenta variatii de la cele mici (si frecvente) de doar +/- 3-5 zile, la dereglari si mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (in plus de obicei) si in cazuri rare intarzieri care uneori pot sa fie chiar si de 2-3 luni, fara sa existe o sarcina instalata in uter.
3.) Fiindca ai mentionat si precizat faptul ca : ''Simt o durere asupra abdomenului si in special pe ovare si vagin si ma doare spatele la fel de mult cum e la menstruatie si urinez foarte des.'' se poate aprecia ca aceste manifestari reprezinta semnele care pot fi asociate simptomelor premenstruale si drept urmare in scurt timp va porni si sangerarea menstruuala mult asteptata. Multa sanatate!
Pai ce haz mai are coitul daca nu "s-a efectuat" - cum spunea cineva pe aici la ovulatie cand femeiusca e in stare sa stea in orice pozitie ca sa o ia sub coada?
RayKzor51 întreabă: