| Swallow a întrebat:

Am niste intrebari la care as vrea sa aflu raspunsurile :
De ce nu putem spune "te iubesc" pur si simplu, dar spunem doar atunci cind avem nevoie de ceva in schimb sau cind ni se daruie ceva?!
De ce nu putem sa trecem peste frica de a fi respinsi si sa spunem adevarul?!
De ce nu imratisam big hug pe cineva, asa, pur si simplu, din inima, fara obligatii?!
De ce nu daruim zimbete si gingasie pur si simplu si nu atunci cind e nevoie?!
De ce mai avem prieteni daca pina la sfirsit tot ei sunt cei care ne fac rau?!
Cum inca putem zimbi cind inima noastra plinge?!
De ce avind prieteni inca ne simtit singuri?!
De ce ne simtim singuri?!
De ce acum, omul, intre bani si sansa de a gasi adevarata iubire~ alege "bani"?

De ce acum totul "costa"?
De ce acum totul are un pret?!
De ce acum sexul e mai presus decit dragostea?!
De ce aspectul conteaza mai mult decit orice?!
Ce faci cind te simti singur?!
Ce faci cind in jurult aus unt doar probleme?! Cum evadezi?!
De ce crezi ca meriti sa traiesti?! Crezi ca o sa ajuti cumva omenirea?!
De ce esti asa cum esti?!
Iubesti?!

7 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Ce framantare, ce tumult, ce durere!
Se numeste viata,@2Reasons!
Mai exact viata asa cum a ajuns azi!
Pune intrebarile una cate una,fiecare din ele merita un raspuns aprofundat,sunt atat de multe nuante, sunt atat de multe fete ale aceluiasi lucru, ca nu cred sa te multumeasca un raspuns general!
Ca sa-ti raspund numai la prima intrebare(!),"trebiue sa invatam sa spunem "te iubesc" de cate ori il simtim.Cand il simtim? Atunci cand vom avea nevoie sa-l spunem,cand striga pe dinauntrul nostru,cand nimic nu-l mai poate opri!
Cand iubesti,nu astepti ceva in schimb,iubesti si o declari numai pentru a-l asigura pe celalalt,inca o data,de sentimentele tale,numai pentru a va bucura,inca o data,impreuna de minunea care s-a produs si,uite,traiti extraordinara voastra dragoste!
Sa spui "te iubesc",este revarsare de suflet,prea plinul lui,sunt doua biete cuvinte care exprima cumva palid ceea ce clocoteste in inima si-n tot eu-l tau!
Ca sa spui "te iubesc" cand ai nevoie de ceva sau cand ti se face un dar,nu iubesti. Dragostea nu e un troc!
E unica si avem parte de ea extrem de rar in viata,o cautam mereu si,in drumul nostru,ne ratacim de multe ori in surogate de dragoste, in iubiri false, inselatoare care amintesc dragostea dar nu sunt nici pe departe asa ceva!

| LoveDee03 a răspuns:

De ce nu putem spune "te iubesc" pur si simplu, dar spunem doar atunci cind avem nevoie de ceva in schimb sau cind ni se daruie ceva?!
1.Deoarece este simplu sa spui asa ceva in gluma,dar sa stie ca ai spus doar pentru amuzament,dar cand ai sentimente pentru persoana respectiva, este foarte greu deoarece nu sti raspunsul lui si este foarte greu, cand ai sentimente aurite fata de acea persoana.
De ce nu putem sa trecem peste frica de a fi respinsi si sa spunem adevarul?!
2.Deoarece ne este frica sa nu fim luati in gluma si sa nu ne facem de ras datorita sentimentelor,sa nu ne sacaie cineva la cap cu asta.
De ce nu imratisam big hug pe cineva,asa,pur si simplu,din inima,fara obligatii?!
Deoarece este mult mai simplu dar cand ai sentimente fata de persoana respectiva ar fi cam ciudat,mai ales daca ii esti indiferenta persoanei respective.
De ce nu daruim zimbete si gingasie pur si simplu si nu atunci cind e nevoie?!
Fiindca suntem prea mandrii sa ne coboram asa de jos deoarece atunci cand avem nevoie profitam de asta si stim ca primim ceva in schimb.
De ce mai avem prieteni daca pina la sfirsit tot ei sunt cei care ne fac rau?!
Deoarece avem nevoie de cineva caruia sa ii impartasim sentimente si caruia sa ne destanuim,cinvea care ne intelege si ne da sfaturi,avem devoie de alinare,totusi nu toti sunt la fel,exista prieteni falsi(profita cand iti este bine) si prieteni adevarati(iti sunt aproape la bine si la greu).
Cum inca putem zimbi cind inima noastra plinge?!
Stiu,este greu,ei bine,eu pot zambi doar ca sa imi ascund tristetea,dar cand vad persoana sau lucrul dupa care plange inima atunci nu zambesc,intorc capul,iau o gura de aer si zambesc in continuare,incercam sa ne ascundem tristetea de frica sa nu fim luati peste picior,stiu este stupid si lipsit de sens.
De ce avind prieteni inca ne simtit singuri?!
Ca sa dam bine,sa ne laudam ca avem prieteni populari,dar in sufletul nostru simtim un gol,totusi nu toti prietenii sunt doar falsi.
De ce ne simtim singuri?!
Deoarece avem momente cand trebuie sa fim alinati iar cand nu e nimeni simtim un gol si nu stim ce sa facem.
De ce acum,omul,intre bani si sansa de a gasi adevarata iubire~ alege "bani"?
Este criza,mai nou"la moda" fericirea de cumpara cu bani,eu as alege iubirea adevarata,dar toata lumea vrea sa traiasca in avere,stupid.

De ce acum totul "costa"?
Deoarece este criza,deoarece oamenii au uitat sa pretuiasca si altceva in afara de bani.
De ce acum totul are un pret?!
Deoarece acum si iubirea se poate cumpara,deoarece oamenii stiu sa profite foarte bine.
De ce acum sexul e mai presus decit dragostea?!
Toti vor o placere fizica,nu una sufleteasca cea care conteaza cel mai mult.
De ce aspectul conteaza mai mult decit orice?!
Deoarece oamenii nu stiu sa priveasca mai presus de ce se vede,fiindca isi strica reputatia(pe care deja o au proasta)le este frica fiindca isi vor bate toti joc de el.
Ce faci cind te simti singur?!
Caut o vorba buna la cineva,cer sfaturi,ascult muzica si ma gandesc ca trebuie sa trec peste toate astea.
Ce faci cind in jurult aus unt doar probleme?! Cum evadezi?!
Stiu foarte bine,chiar acum ma confrunt cu asta,le fac fata arat ca sunt indiferenta,incerc sa nu ma stresez evadez cu calm.
De ce crezi ca meriti sa traiesti?! Crezi ca o sa ajuti cumva omenirea?!
Toti ne-am nascut cu un scop,chiar daca nu il stim inca,merita sa traiesti,viata este cel mai de pret lucru chiar cand totul pare ca s-a faramat,cazi,te ridici si maine iti trece,fii mereu invingatoare,depaseste orice cu capul sus.
De ce esti asa cum esti?!
Fiindca asa vreau sa fiu,multumita prietenilor mei care m-au invatat ca viata are sens,care mi-au dat motiv sa traiesc,datorita barfelor care ma ridica in fiecare zi,datorita incercarilor esuate care m-au invatat sa fac ce trebuie atunci cand trebuie.
Iubesti?!
Normal,in fiecare clipa,iubesc si pe cei care ma urasc,nu stiu de ce, asa sunt eu, trebuie sa iubesti chiar daca nu arati acest lucru.
Nici eu nu am raspunsuri la toate intrebarile.Succes!

| dia200 a răspuns:

1)depinde de pers la care ii spui te iubesc daca chiar simti astaii usor sa spui dacaii doar un sentiment de obisnuita asemanat cu iubirea ii greu.2)de teama ca adevarul ar putea sa raneasac pe cineva sau sa te faca sate simti prost.3)obligatzi, nu poti fi obligatsa faci cvdin inima, da ar fi cam ciudat sa se inbratziseze toti asa fara sens? 4)le daruim si doar asa, doar ca atunci cand cineva are nevoie incercam sa-l ajutam cu ce putem.5)pai noi tresa stim ca unpr care te tradeazasi teabandoneaza se numeste dusman.6)cu greu dar trebuie sa ne ascundem tristetea casa nu se supere si cei din jur.7)fiindca prieteni nu ne sunt mereu alaturi.8)gandeste-te daca nu te-ai simtisingura de unde ai sti cum tesimti alaturi de cineva? 9)fiincatotzi au inpresia ca, cu bani se poate cumpara tot dar ei nu stiu ca sufletul ii maiimp decat bani.10)fiindca daca ar fi cv pe gratis nime nu ar munci.11)la fel ca la 10.12)uni nu stiu sa sa gandeasac si cu creieru si cuinima sa ca doarorganele sexuale le raman.13)fiindca totul se leaga de sex uni chiar nusi pot imagina altceva intelege.14)? 15)inchizi ochi si te gandesti ca dupa ploaie urmeaza un curcubeu.16)cred ca nu dar incerc sa fiu de folos.17)fiindca asa m-a dat Dumnezeu si trebuie sami accept toate defectele.18)da am iubit iubesc si o sa iubesc din toata inima. fuuu ce de intebari sper sati fi raspuns bine

| Miinniiee a răspuns:

Pentru ca suntem prea dificili, emotivi, prosti.si orice baiat isi doreste sa fie vazut cu o fata buna, frumoasa.la fel si fetele.

Asta e, trebuie sa ne acceptam unii pe altii. Chiar daca uneori e prea dificil...

| AlexGiorgio a răspuns:

Stii cand postezi intrebarea zice acolo fara intrebari care nu au raspuns hehe.Dar ma rog cred ca pentru ca asa e firea noastra. Unii au mai mult tuper si spun totul in fata altii mai timizi cauta diferite cai pentru a spune

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca sa iti fie mai simplu sa urmaresti, voi da copy paste la intrebari si sub ele voi scrie raspunsul.
"De ce nu putem spune "te iubesc" pur si simplu,dar spunem doar atunci cind avem nevoie de ceva in schimb sau cind ni se daruie ceva?!"
Daca tu faci asta e problema ta, eu am spus te iubesc fara sa astept ceva. Ce puteam sa astept, o fundita?laughing

"De ce nu putem sa trecem peste frica de a fi respinsi si sa spunem adevarul?!"
Nu mi-a fost niciodata frica sa fiu respinsa.

"De ce nu imratisam pe cineva,asa,pur si simplu,din inima,fara obligatii?!"
Am facut asta.

"De ce nu daruim zimbete si gingasie pur si simplu si nu atunci cind e nevoie?!"
Si asta am facut.

"De ce mai avem prieteni daca pina la sfirsit tot ei sunt cei care ne fac rau?!"
Si care e problema? Ca un om inteligent ( ca doar asa ne dorim toti sa fim considerati) poti face fata la raul facut de prieteni.

"Cum inca putem zimbi cind inima noastra plinge?!"
O viata ai si in aia te plangi?

"De ce avind prieteni inca ne simtit singuri?!"
Se numeste singuratate sociala si este ceva ce inveti la psihologie. E un capitol mai vast. Poate afecta psihicul.

"De ce ne simtim singuri?!"
Din cauza noastra si a deciziilor noastre.

"De ce acum, omul, intre bani si sansa de a gasi adevarata iubire~ alege "bani"?"
Hai ca o dam pe generalizare.

"De ce acum totul "costa"?"
Pentru ca traim in secolul 21 unde este prezenta economia de piata. Astfel, bunuri libere sunt doar aerul si caldura solara, in rest totul se cumpara cu bani.

"De ce acum totul are un pret?!"
Vrei totul pe tava? Sa iti cada un sac cu bani din cer si eventual un fat-frumos? totul se obtine prin munca!

"De ce acum sexul e mai presus decit dragostea?!"
Dragoste, cum ii zici tu, fara sex nu exista. Esti mica, nu ai cum sa intelegi.

"De ce aspectul conteaza mai mult decit orice?!"
Te rog frumos sa iesi la o intalnire cu un tip nespalat, cu parul lung si gras, dinti galbeni (etc.) si sa imi spui " aspectul nu conteaza".

"Ce faci cind te simti singur?!"
Fiecare are "tactica " lui. Eu ma simt bine socializand.

"Ce faci cind in jurult aus unt doar probleme?! Cum evadezi?!"
Ma plang in sinea mea vreo 3-4 secunde dupa care ma gandesc cum sa rezolv problemele.

"De ce crezi ca meriti sa traiesti?! Crezi ca o sa ajuti cumva omenirea?!"
Am fost lasata pe pamant SANATOASA, CU FAMILIE si CASA! Uite doar 3 motive pentru care sa traiesti. Uneii nu le au nici pe astea si ei inca mai gasesc motive sa traiasca.

"De ce esti asa cum esti?!"
Funny.laughing

"Iubesti?!"
Multe. pe mama, diminetile insorite lenevind in pat.etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cate intrebari De ce nu putem spune "te iubesc" pur si simplu,dar spunem doar atunci cind avem nevoie de ceva in schimb sau cind ni se daruie ceva?! ras de teama ca ne va respinde pers iubita
De ce nu putem sa trecem peste frica de a fi respinsi si sa spunem adevarul?! ca e greu de aia De ce nu imratisam pe cineva,asa,pur si simplu,din inima,fara obligatii?! da poti eu unu pot tu nu poti? De ce nu daruim zimbete si gingasie pur si simplu si nu atunci cind e nevoie?! ca suntem nepasatori De ce mai avem prieteni daca pina la sfirsit tot ei sunt cei care ne fac rau?! nu in toate cazurile depinde de caz Cum inca putem zimbi cind inima noastra plinge?! da putem? De ce avind prieteni inca ne simtit singuri?! pentru ca nimeni nu ne intelege degeaba ai tu o mie de amici daca fiecare e pentru el De ce acum,omul, intre bani si sansa de a gasi adevarata iubire~ alege "bani" pentru ca iubirea doare plus ca cu iubirea mori de foame majoritate femeile sunt materialiste nu barbati De ce acum totul "costa"? ca totul are un pret De ce acum sexul e mai presus decit dragostea?! ca nimeni nu pune fundatia pe iubire si pe sex de aia frica de resposabiblitate/frica de a avea relati te determina sa vrei doar sex De ce aspectul conteaza mai mult decit orice?! la femei aspectul la barbati banii pentru ca e fost mereu ochii vad inima cere Ce faci cind te simti singur?! sa te intelegi pe tine vb cu tine crticicate ca tu te intelegi cel mai bine Ce faci cind in jurult aus unt doar probleme?! Cum evadezi?! le ignori sau te lupti cu ele mai bine te lupti De ce crezi ca meriti sa traiesti?! Crezi ca o sa ajuti cumva omenirea?! eu nu stiu daca merit De ce esti asa cum esti?! asa m-a lasat natura Iubesti?! da dar De ce nu putem spune "te iubesc" pur si simplu, dar spunem doar atunci cind avem nevoie de ceva in schimb sau cind ni se daruie ceva?!

De ce nu putem sa trecem peste frica de a fi respinsi si sa spunem adevarul?! din pacate