anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o dilemă și gen mă întreb dacă întrebările astea pe care mi le pun sau oftica, o fi normală, vis a vis de acest caz și această zi urata pentru mine de-altfel. 

Pe anumite părți și tot în relația mea stau foarte bine. Chiar luna asta facem 2 ani. 
Da nu știu, ai mei sunt împreună de 20 și ceva de ani buni și an de an tata vine la mama cu câte ceva mai ales în ziua asta. Eu așa am văzut. Așa am crescut și de altfel și partenerul meu vede asta la ai mei.

Acu la mine este al doilea an cu iubitul meu și așa se face ca n-are bani și gen, nici măcar un fir de trandafir să zici măcar, măcar ca mi-ar fi dat. bine ca nu ne-am văzut azi dar dacă nici o propunere nici nimic de la el… e clar ca nu era in vizor sa ia ceva.

De Crăciun l am făcut împreună și tot așa era o perioada unde nu avea bani, și când avea bani strânși, i-a băgat la cazino on-line și așa ca de la Crăciun deja ca n am primit nimic fiindcă a băgat banii acolo și nu a avut de un cadou, nu s-a mai reglementat să fie bine cu banii și nici de Valentin e days nu s-a revanșat fiindcă și acum n-are și așteaptă salariul. (Chipurile ca zicea de la acel Crăciun ca se revanșează) 

Am eu poate prea mari așteptări. Văd eu la ai mei cum se apreciază și tot și numai eu dau de oameni nesuferiți în viața mea.

Ex ul meu partener, aceeași problemă și chiar undeva de dragobete o terminasem cu el. Tot așa după o relație de aproape 2 ani.

Văd ca și în a doua mea relație serioasă percep aceeași problemă. Parcă Dumnezeu mi le dă la fel da nu știu ce să înțeleg din ziua asta. Ori ca nu trebuie să mă uit la nimeni și să mi văd de relația mea căci dacă e iubire zilnic nu trebuie să o valideze el cu un gest neapărat, ori ca de fapt dau eu de oameni care nu mă apreciază în adevaratul sens al cuvântului și îmi dă semnale dar sigur e varianta a doua căci dacă e iubirea iubire cum trebuia, trebuia să fure o floare sau și un gest de genu să mi facă o scrisoare și era bine venită. 

Ce e frate să te duci să furi o floare și de pe stradă așa amărâtă cum e ea numai să i duci ceva la femeia ta.

Deci asta fiind oftica mea și ciuda mea și pentru mine ziua asta însemnată ca fiind o zi fără noroc și ca alte penale de fete care nu ar merita nimic au și eu care dau prea mult nu primesc nimic. 

Mulțumesc anticipat pentru cei care mi au citit of ul și acum desigur unii or să mi sară în cap, dar am simțit nevoia să mă descarc…

13 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Nu vreau sa ma axez pe subiectul cazino-urilor online, in schimb propun sa privesti asupra categoriilor de oameni care au astfel de obiceiuri, este o persoana linistita care stie sa respecte sau face parte din categoria barbatilor cu ocupatii gen "stam la pariuri sportive, ne adunam toti baietii la bar", vezi sa nu ai langa tine un "golan".
Poate ti-ai ales gresit partenerul de viata, un barbat in adevaratul sens al cuvantului stie sa respecte o femeie, sa nu ai bani de o floare e minciuna si dezinteres, nu imi spune ca nu a putut sa pregateasca 10-15 lei din timp sa cumpere macar un fir de trandafir, e exclus astea sunt gogosi.
Nu iti sare nimeni in cap, din ce povestesti aici pe cuvantul meu parca il vad pe varul meu care la fel facea cu sotia lui, bine fosta sotie, a ales in locul ei aparatele si viata de noapte, pleca dimineata si uita de ea, mai vedea noaptea acasa.
Asteptarile tale sunt realiste, nu ai cerut cine stie ce, e vorba de o mica atentie prin care sa iti arate ca ii pasa de tine, nu e cazul clar, din ce ai povestit si cu craciunul sunt convins, multe fete bune aleg sa ramana langa barbati nepotriviti care nu stiu sa aprecieze, poate te iubeste, poate, dar nu te apreciaza, nu te respecta si nu tine cont de tine, am spus-o de foarte multe ori iubire fara respect nu se poate, nu ai idee cati barbati singuri ar aprecia o femeie de calitate langa ei, poate e timpul sa te gandesti daca vrei sa ramai langa el, nu e vorba de cadouri, e vorba de comportamentul lui in general fata de tine.

| Hypefox a răspuns (pentru MarianWLF):

Păi clar. Chiar nu cred ca am gândit o prost absolut deloc. Dacă îți ia 3 secunde banii deoparte să îi bagi la niște amărâte de jocuri, dacă ești bărbat într-adevăr te duce totuși capul să îți mai lași în buzunar ceva și să cumperi o floare.
La 25 de ani trebuia să fie deja r alocat da nimic. M a așteptat pe mine și în 2 ani de zile a evoluat foarte puțin. Putea mai mult dar așteaptă să l împing mereu eu. Ce relații a mai avut el și alea făcătură căci alea nu știau ce face el. Lucra pentru toti banii ca în câteva zile să fie toți băgați în aparate. În "tinerețea" zis adolescenta lui, ce mai avea mașina și așa, a trebuit să le vândă din lipsa banilor. Cam cum nu apreciază bani, cam așa nici femeia.

Mi a mai adus flori, mi-a mai făcut gesturi dar când sunt zile importante sau ceva. Nimic.

Ba chiar am de an îmi aducea tata un trandafir cu toate ca e ziua îndrăgostiților și acum mai ales ai mei aveau impresia ca o să primesc și eu ceva da nimic. Au rămas și ei dezamăgiți. Și încă nu le-am zis de aparate și prostii. Doar mamei.
Dar dacă ar mai știi și tat sigur îmi zice ca sunt proasta sau ceva. Adică el oricum presupune ca ceva nu i în ordine căci nu prea ieșim, nu mă scoate și multe altele…

| Hypefox a răspuns (pentru Hypefox):

Voiam să zic ca trebuia să fie realizat*

| MarianWLF a răspuns (pentru Hypefox):

Nu exista viitor langa un astfel de om, nici stabilitate, iubeste-l, ramai langa el cat crezi tu de cuviinta, poate se va intampla un miracol si se schimba dar, nu stiu, nu mai zic nimic, intreaba-te singura daca esti fericita si daca vei fi fericita langa el pe viitor.

| Simpatic a răspuns:

Ai zis ca iubitul tau joaca la jocuri online, probabil de aceea problema cu lipsa banilor.
In opinia mea genul acesta de om nu este un partener de viitor, am exclus aici lipsa cadoului de Ziua Indragostitilor, caci la el oricum ploua in buzunare tot restul anilor.
Este adevarat nu banii trebuie sa mentina in viata o relatie, insa genul asta de om de care zici tu, si cand va avea bani ii va duce tot la cazino!

| VoidEternal a răspuns:

Problema lui e că toacă banii la jocurile de noroc. Extrem de greu scapi de așa ceva, majoritatea merg din rău în mai rău.

Iar problema ta e că pui prea mult accent pe lucrurile materiale. Pe care el nu o sa fie in stare să ți le ofere niciodată. Daca are putini bani, ii va baga la aparate. Daca o să aibă multi, o să facă la fel. Cu cât mai mulți are, cu atât mai mulți joacă. Așa funcționează boala asta care e bazată doar pe lăcomie, prostie și naivitate.

Una peste alta relația voastră are șanse mici de reușită pe termen lung.

Tu trebuie sa ii impui un ultimatum. La următorul cel mai mic semn că a jucat chiar și o moneda de 5 bani la aparate sau online sau oriunde, ai terminat-o cu el pentru totdeauna.

PS: daca zici că e a doua relație cu aceleași probleme, eu zic că nu e "soarta" sau "nenorocul". Ci mai degrabă o inabilitate a ta de a lege un partener potrivit. Mai reevaluează-ți prioritățile.

| Hypefox a răspuns (pentru VoidEternal):

Hei.

La primul partener nu a avut această problemă dar cred ca faptul ca în familia lui sau la părinți nu a văzut aceste gesturi ori poate o zgârcenie să fie și de asta.

Acum cu actualul, l am verificat în ultimile luni tot ce se întâmplă mai ales cu banii și de când mi-a zis ca nu a mai jucat așa a fost.
Acest ultimatum îl știe căci de asta nu a mai băgat și mai ales e ultima șansă…

Desigur ca o să-mi reevaluez și prioritățile în cazul în care nu o să mai meargă și o să aștept cat e necesar pentru vindecare și pentru exact ceea ce merit. Câteodată se zice ca a treia e cu noroc dacă nu au fost primele 2.

Și precum sunt o fată cuminte, momentan nu renunț ci doar în momentul în care chiar o să simt ca e în zadar și nu există un viitor.

De la începutul relației și până în prezent, a evoluat pe alte părți cu toate ca mai există probleme dar mnah, nimeni nu e perfect de asta mă gândesc. Și poate nici dorințele mele materiale nu sunt bune. Sentimental îmi oferă tot ce trebuie.

| andrey69 a răspuns:

E greu sa ai de un capat de ata, de o floare cand faci investitii in cazinouri, si asta este o mare problema in mare parte la baieti.
Cat despre gest, daca voia isi punea 20 lei ascunsi si tot lua ceva dupa ce ramanea cașbec, dar... oare s-a vrut?

Stiu cazuri in care un el cu femeia gravida acasa a bagat la pacanele/cazino zeci de mii de euro... oare e normal?
Eu unul nu as accepta daca s fi fata.

| KingOoO a răspuns:

Problema ta este simpla: nu tine la tine suficient incat sa cumpere un trandafir (10 lei). Acum merge bine relatia, dar cand o sa se mai sature de tine (sex). Va incepe sa aiba si un comportament mai rau.

Uite, eu nu am avut la cine oferi flori ieri, ca din pacate, sunt singur. De mult. Cand eram cu o fata, ii duceam cate un trandafir aproape in fiecare saptamana. La cum se zaresc treburile, cred ca o sa fiu singur si la 30, chiar 40. Cu toate ca abia am 26.

Te sfatuiesc sa scapi de el. Nu vei avea o viata usoara, peste 5-7-10 ani.

| Hypefox a răspuns (pentru KingOoO):

Da păi oricum mă gândesc. Văd cum o să fie în următoarele luni dacă strânge ceva sau face ceva căci dacă tot plouă așa în buzunare, e clară situația și o să mi văd de ale mele.

| KingOoO a răspuns (pentru Hypefox):

La 26 de ani, eu am deja 2 masini, loc de munca bun si pun de o parte cate 1000€ in fiecare luna, ca sa am bani sa cumpar un apartament pentru viitoarea mea sotie (care cine stie care va fi).
In adolescenta si facultate si eu eram sarac, de multe ori nu aveam bani de paine. Dar uite, am dramuit ban cu ban si uite.

Astept doar fata, care nu se vede nicaieri?

| Ionelaa95 a răspuns:

Heii euuu văd ziua asta ca o zi a,, îndrăgostiților " gen nu doar bărbatul trebuie sa dăruiască cât si femeia. Deoarece se se numește ziua îndrăgostiților ( a doi oameni ) deci trebuie sa fie reciproc din partea amândurora! Daa stiu ca femeia ii mai specială si ca ea are mai multă nevoie de atenție si dragoste, cadouri …. Unii, cred eu ca la rândul lor nu au fost crescuți, Învățați, obișnuiți sa vadă asta in familie si atunci li se pare normal sa nu dăruiască nici ei nimic la rândul lor … Deși ca om îndrăgostit e frumos sa sărbătorești, sa îți faci Timp pentru omul iubit … Cunosc si eu câțiva oameni care nu au o posibilitate buna financiară dar când e vorba de un cadou se împrumuta, fac ei ceva pentru a face persoana iubita fericita … Ar trebui sa îți spui nemulțumirile fața de el, săi atragi atenția deși atunci când trebuie spus asta nu îți mai dorești nimic pentru ca ai vrea sa vina de la sine. îmi pare rău sper ca pe viitor se va schimba sau vei găsi pe cineva care sa te facă fericita?

| Hypefox a răspuns (pentru Ionelaa95):

Bună.
Păi eu îi pregătisem ceva. Da ce rost are să fiu tot eu bună și să ofer și el nimic. De Crăciun mi-a făcut la fel și de Crăciun chiar am investit din puținul meu și am dat la toată lumea și eu am zis la toți ca s din partea noastră cadourile și de fapt tot a fost din bugetul meu.
Și acum am bani da gen nu am mai investit așa mult și oricum mă situația ca el oricum nu avea ce și cum să ofere. Niciodată n are. Așa ca da, ai dreptate, e ziua îndrăgostiților. Se pare ca eu sunt aia îndrăgostită, el nu.