| Elenagabor37352729 a întrebat:

Am o intrebare, am 16 ani ..am facut-o cu prietenul meu, s-a rupt prezervativul, nu s-a terminat in mine dar totusi am luat pilula de a doua zi ca sa fiu preventiva. Prima luna mi-a intarziat o zi iar luna aceasta sunt la a 7a zi de intarziere. E posibil sa fiu insarcinata? Mentionez ca am luat-o dupa 12 ore

5 răspunsuri:
| Pool77 a răspuns:

Nu, pur si simplu iti deregleaza organismul total.
Nu era nevoie sa iei pastila, din timp ce nu s-a terminat in tine.
Copii inconstienti.
Dupa ce ti-a venit ciclul, ai mai intretinut alte contacte sexuale?

| ficusdegradina a răspuns:

Cu siguranta nu esti insarcinata, mai ales fiindca ai luat pastila intr-un timp ideal pentru efectul sau SI ti-a venit ciclul(in cazul in care esti sigura ca a fost ciclul si nu vreun eveniment de spotting mai scurt sau diferit de ciclul tau normal) in luna respectiva(chiar daca a intarziat o zi). In schimb, din moment ce pastila este una bazata pe hormoni, efectul sau are o durata indelungata asupra ta. Ciclul tau va mai intarzia sau va avea iregularitati si in viitor. Nu este anormal in cazul in care ai luat pastila sa se intample asta(nici sanatos, dar circumstantele te-au fortat), deci nu te agita fiindca poti cauza intarzieri sau dereglari in plus din cauza fricii, anxietatii sau a altor emotii puternice.

| corbulalbrosu a răspuns:

Se poate aprecia ca aproape in mod sigur aceasta neincepere a menstruatiei si prelungirea ciclului menstrual se datoreaza faptului ca activitatea hormonala proprie este perturbata intr-o masura imposibil de anticipat. Activitatea nefasta, perturbatoare a hormonilor sintetici proveniti din acea pastila nenorocita si blestemata care continua sa existe/persiste in organism se va manifesta siin lunile urmatoare. Numarul zilelor de ''intarziere'' nu poate fi nici macar apreciat/estimat si din acest motiv va trebui sa te pregatesti sa devii tot mai stresata de situatia nou creata/existenta fiindca uneori intarzierea se poate prelungi si/sau amana uneori chiar foarte multe zile. Pentru linistea sufleteasca incepand din acest moment pot efectua un test de sarcina fiindca rezultatul obtinut in acest moment va fi VALIDA, VALABILA si in mod sigur CORECTA. Multa sanatate!

| Violleta2022 a răspuns:

Dar de efectele secundare ale pastilei aleia ai citit?
Nu cred, pentru ca altfel stiai cat de rea este si cat de mult iti da sistemul hromonal peste cap, inclusiv ciclul menstrual.
Pacat ca nu va documentati, inainte sa luati ceva ce posibil a fost inutil luat, dar care are tata de multe efecte dezastruoase pentru corpul vostru atat de micut si inca nedezvoltat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă nu a ejagulat în vaginul tău nu te stresa.Nici nu trebuia să iei pilulăbig grin