anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o intrebare ce ma preocupa! menstruatia mea mereu a fost neregulata, am primit si tratament de la endocrinolog, s-a mai regulat. iar acum iarasi nu e regulata! Luna aceasta trebuia sa-mi vina menstra pe 11.insa am avut mici singerari pe 1, apoi pe 10 iar nste singerari, insotite cu simpomele unei mentre si m-am bucurat ca vine, insa n-a venit acum e 23. si ink astept. La ginecolog am fost 2 luni in urma. insa acum de vreo 3 zile apare o durere scurta in abdomenul mic, la cont sex nu am dureri si ma gindesc ca nu e vorba de o rana pe col. si miine am de gind sa merg la ginec de dimineata + un control la org bazinului mic! Cred ca nu ar fi vorba de vreun chist! Sint foarte preocupata! probilitatea unei sarcini e exclusa! Ce sfaturi aveti pn mine!?

Răspuns Câştigător
| Anne_9510 a răspuns:

Am avut si eu problema asta.
Eu am avut un chist ovarian in urma cu 4 ani, destul de mare (4 cm diametru) dar am urmat in tratament si m-am vindecat. In tratament intrau si anticonceptionale care mi-au reglat menstruatia. Am luat tratamentul timp de 3 luni dupa care m-am facut bine si nu am mai continuat cu niciun fel de pastile.
Am avut mereu menstruatia regulata, ma rog ca mai intarzia uneori o zi, doua. Dar nu mai mult. Asta timp de 4 ani.

Pana acum cateva luni, cand am avut aceeasi problema ca si tine. Prima data am crezut ca poate am avut un flux mai redus luna asta decat de obicei, m-a tinut 3-4 zile. Dar dupa vreo saptamana am patit la fel, deja incepusem sa ma sperii. Cand am patit asta a treia oara in aceeasi luna m-am speriat si de frica sa nu fie vreun chist m-am dus la ginecolog.
Acolo am vorbit cu medicul si mi-a spus ca nu am de ce sa imi fac griji ca e o simpla dereglare hormonala. Nici nu mi-a facut ecografie a zis ca nu e nevoie. Mi-a dat iar niste anticonceptionale (yasmin) si mi-a spus sa le iau si sa vad daca mi se opreste sangererea. Si s-a oprit, si dupa am continuat cu pastilele astea 3 luni si acum sunt iar in regula.

Eu cand am avut chist ovarian aveam dureri foarte mari la menstruatie si ma dureau ovarele foarte tare mai ales cand urinam.

Deci e foarte posibil sa fie doar o dereglare hormonala, dar nu se stie niciodata mai ales ca eu acum iti vorbesc doar din experienta mea. Nu te speria, du-te la medic si fa-ti un control.

Mult succes!

1 răspuns:
| marsy a răspuns:

Anne. iti multumes mult pn sfat :*