E intr-adevar complicata intrebarea. Pentru ca nu spui ce fel de relatie...
Daca te referi la o relatie normala, de dragoste, care include (normal) si sex, e clar ca, data fiind premisa propusa de tine (doresc sa se pastreze virgine pina la casatorie) cel care se va implica intr-o astfel de relatie vrea sa mearga pana la capat, adica sa o duca pe mimoza la altar. Si atunci, care mai e problema? ar trebui sa fie fericit ca s-a pastrat pentru el!
Numai sa nu, Doamne fereste, isi propuna duduia dupa aia sa recupereze ce a pierdut...
Nu as incepe o astfel de relatie dat fiind ca se poate nu ma insor niciodata.
Eu unul sunt o persoana romantica si nu am o relatie cu o fata doar cu scopul sexului, dar totusi consider ca e foarte important daca vrei sa ai o relatie de durata, e cel mai bun mod de a simti daca vrei o relatie de lunga durata sau vrei altceva.
Si nu e vorba doar de calitatea sexului ci si de faptul ca atunci simti nivelul de implicare emotionala al partenerului.
Nu pun mare pret pe o hartie, ce e important este cum ne simtim unul in preajma celuilalt si daca putem forma un camin, eventual o familie.
Cel mai serios motiv pentru care m-as gandi sa ma casatoresc ar fi daca as avea o relatie de lunga durata si ar aparea si un copil.
La fel cum bine spune si Adrian, eu cred ca e bine sa experimentezi pana sa faci pasul acela.
De cele mai multe ori, prima relatie nu aduce si partenerul cu care vei hotara mai departe sa te casatoresti.
Prima relatie e in schimb importanta pentru ca va clarifica mult ceea ce vrei tu de la o relatie si de la un partener.
Aici nu e vorba de modernism, e vorba de fericirea unui cuplu. E adevarat ca modernismul a oferit societatii moderne libertatea de a-si gasi fericirea in cuplu - casatoriile aranjate sunt mult mai putine, ne putem alege liber partenerii etc.
Fericirea in cuplu tine de doi factori, cum te intelegi psihoemotional cu partenerul si cat de bine te potrivesti din punct de vedere sexual.
Sexul este foarte important intr-o relatie, cel putin 50%. Si cum exista posibilitatea ca cei doi parteneri sa nu aiba gusturi comune in materie de sex, pastrarea virginitatii pana la casatorie poate avea consecinte extrem de neplacute care pot duce la un divort.
Nu as incepe o relatie cu genul asta de fata. Daca nu ne potrivim la pat ce rost are sa ne casatorim si sa aflam abia dupa aia ca suntem doua linii paralele?
Poate sa sune cum o suna, sexul inainte de casatorie nu e doar practic ci necesar in a afla daca esti compatibil in toate privintele cu viitoarea sotie. Nici nu trebuie sa fii 100% compatibil dar nici sa te arunci cu ochii inchisi intr-o casatorie ca dupa aia sa te-apuci sa calci stramb ca nu gasesti acasa experienta sexuala care te satisface.
Multumesc,pentru raspuns! Apreciez enorm sinceritatea ta!
Dacă n-ar deranja-o că am o „parașută" cu care să rezolv anumite nevoi, sau dacă ar vrea s-o facă ea, din când în când, prin metode „neconvenționale" (astfel încât „virginitatea" să-i fie păstrată)... de ce nu?
Fiecare face cum il taie capul. Daca tu asta iti doresti, fa asa cum simti. Sunt si baieti care cauta fete virgine, pentru casatorie. Mai ales cei credinciosi, care merg des la biserica. Nu stiu daca te vor ajuta prea mult parerile baietilor de pe acest forum. Mai bine ai pune aceasta intrebare pe un site religios.
Eu unu` m-as combina c-o virgina.Si nu mi-as face probleme ca nu ne-am potrivi la pat dupa aia, pentru ca as avea eu grija s-o invat tot ce trebuie…
E chiar un avantaj, daca stau bine si ma gandesc…
Unde mai pui ca poate ai surpriza sa descoperi mai tarziu ca e bi…
Si te-ai aranjat pe viata…
Doamne-ajuta!
Adica – e Pastele si ti-am facut o urare, sa nu intelegi ca m-am rugat pentru mine…
Ca nu se glumeste cu chestii din`astea…
Ca nu stii cum se indeplinesc...
Doamne-ajuta!
Si ce te faci daca fata a fost crescuta cu o educatie de tip manastire+centura de castitate si nu vrea sa invete? Ca daca se marita virgina e cam clar cat de mult o intereseaza partea cu sexul...
La provocarea asta nu mai pot sa-ti raspund, pentru ca nu ma pricep sa povestesc pe net cum facem dragoste de-adevaratalea, ca sa iasa compatibilitatea buna la pat si toate alea care mai sunt ele…
Ca mai era ceva, da` am uitat.Imi sta pe limba…(Scuze de expresie).
A! Orgasmul lu` doamna,de care trebuie sa avem grija,ca de ochii din cap…
Oricum,e complicata problema asta expusa de domnisoara,da` daca barbatu` nu doarme pe el,atuncea sunt sanse mari sa se faca sex reusit intr-un cuplu, indiferent de cum sunt ei la inceput, sau se mai descopera unii pe altii in timp, se mai inspira unu` pe `alalaltu, sau pur si simplu isi vorbesc despre asta…Da` nu mult, ca-i noaptea scurta…
Ideea principala e ca trebuie ca baiatul sa stie sa-i rupa pasarica fetei…Adica centura aia, voiam sa zic…
Nu am avut niciodata relatii heterosexuale ceea ce e putin cam ciudat. mi se pare ca orice femeie e superioara unui barbat desi sunt atras sexual de ultimii. femeile sunt atat de minunate! nu vreau sa ii dau uneia impresia ca vreau doar sa fac sex cu ea devreme ce nu pot sa simt acea dragoste romantica, cel putin nu dupa minimele norme de romantism. asta nu e atat de rau, e ingrozitor ca nu pot iubi moral!
nu as putea sustine pe cineva din punct de vedere moral pe cat de mult as vrea!
ce rost sa te distrezi cu/pe cineva daca nu faci un act revolutionar pentru el?!
si totul doar pentru ca trebuie sa rezistam unei societati capitaliste
in care sa nu facem nimic decat sa vindem si sa cumparam, sa facem trafic de dorinte…si cred ca nu e nimic frumos in afara de ce e invizibil si necumparabil.
mintile noastre sunt mult prea bolnave sa aiba grija unele de celelalte
Virgina pana la casatorie?
Clar nu.In nici un caz.Mai mult ca sigur nu.
Personal nu am nimic cu ele.
Dar. nu stiu daca mai sunt fete care vor acest lucru
Virgină până la căsătorie (și dincolo de ea?! )
De ce?!
Eu, ca fată, nu sunt de acord cu tăvăleala cu toată lumea. Am fost cu unul singur, sunt cu el în continuare și nu am de gând să-l las. Dar nu sunt căsătorită.
Ideea e că te păstrezi degeaba. Și pierzi ani frumoși cu un himeni care oricum pentru majoritatea nu înseamnă nimic.
Poți să fii fată cuminte și fără să fii virgină.
Dacă aș fi băiat, nu m-ar supăra să mă combin cu o virgină, dar nu să vrea să fie virgină până la nuntă, ci s-o facă la un moment dat, când prinde încredere. Vorbind acum ca fată, nu e nimic în neregulă să-ți pierzi virginitatea cu un băiat de care te poți despărți ulterior (nu ști niciodată.).