anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o intrebare in legatura cu primul contact sexual.am tot citit si m-am uitat pe net si pot spune ca am aflat cam tot ce vroiam, doar ca nu stiu cum va fi partea cu durerea.nu vreau sa fac sex deocamdata (am 14 ani). am incercat sa-mi introduc un deget dar nu a intrat absolut deloc si cum incerc, incepe sa ma doara. ce pot face? imi este putin frica.simt ca nu voi reusi.

10 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

La varsta asta nu trebuie sa te gandesti la sex
cred ca pana la 17-18 ani nu esti pregatita
ai o varsta ff frageda
succes

| claudiarebecca a răspuns:

Ok. cred ca nu ai nimerit vaginul... foloseste o oglinda sa vezi si tu pe unde e happy

| stefy333 a răspuns:

De durut doare cu siguranta, nu iti pot spune insa cat de tare insa stiu ca doarehappy! Ai grija cand mai bagi degetu sa fie curat si sa ai grija sa nu te zgarii cu unghia pentru ca zona vaginului e foarte sensibila! O sa o poti face mai ales daca vei fi relaxata si nu te vei gandi daca doare sau nu vei vedea ca totul va fi ok! Bafta!

| Selena a răspuns:

Cred ca e cam devreme sa te gandesti la asta dar nu in toate cazurile doare, depinde foarte mult si de partener, pe mine de exemplu nu m`a durut deloc.Eu zic totusi sa mai astepti cativa ani!

mlm
| mlm a răspuns:

Parerea mea este ca te cam grabesti, ia si invata, ai timp sa te gandesti si la sex mai tarziu.Depinde de persoana, poate sa te doara, sau nu.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu trebuie sa faci nimic. O sa mai cresti, organele genitale se vor mai dezvolta sub efectul hormonilor si lucrurile vor sta mult mai bine. Nu-ti mai introduce degete, las-o balta si nu-ti face griji inca minim 3 ani.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Ba vei reusi! Durerea NU E OBLIGATORIE! Intra la raspunsurile mele castigatoare, undeva pe la mijloc, am scris foarte pe larg despe asta! Succes! daca totusi o sa mai ai dileme, revino! Si nu uita cand umbli jos, sa fii foarte curata pe maini, iar unghiile, preferabil foarte scurte, pentru a nu "gazdui" microbi periculosi, da?!

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

...+: pana atunci, mai studiaza, si mai ales invata PETTINGUL, ca sa te poti simtiBIne si fara penetrarea clasica, care poate astepta anii maturitatii, cand te vei simti mult mai Bine!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am folosit oglinda...si partea cu durerea va fi dupa ce va intra. dar am mai zis ca inca nu vreau sa fac sex si nici nu sunt pregatita pentru asa ceva, doar ca singura mea problema este ca nu intra.atat.

mariana
| mariana a răspuns:

Cred ca tu nu ai aflat ca introducandu-ti degetul in vagin te poti infecta si daca ajungi ceva mai in interior, poti rupe himenul, care este "portita" ce inchide vaginul si singura deosebire dintre o fata si o femeie. Tu esti acum inca o fetita, chiar daca tu crezi ca esti mare, inca nu esti pregatita pentru a avea raporturi sexuale, nu atat din punct de vedere fizic, cat mai ales din punct de vedere spiritual. Intrebarea ta m-a nedumerit putin, de ce tii cu tot dinadinsul sa-ti introduci degetul in vagin, mai ales daca sustii ca te doare si nu doresti sa-ti incepi viata sexuala. Se pare ca nu ai aflat toate detaliile pe care pretinzi ca le stii de pe Internet, pentru ca altfel nu te-ai supune singura unei oarecari infectii, care poate fi in trodusa in vagin, o data cu degetul care poate fi murdar, infectat de ceva microbi, pe langa faptul ca, poti tu singura sa te deflorezi, rapandu-ti himenul asa cum am subliniat mai sus. Ai grija, nu este timpul trecut, acum trebuie sa inveti, sa te preocupi de acumularea cunostintelor necesare, pentru a sti ce doresti sa faci in viata si spre ce meserie te indrepti, pentru ce ai calitati si ce-ti place. Acestea trebuie sa-ti fie preocuparile la varsta aceasta de pubertate. Esti inca un copil si poarta-te ca atare, pentru ca, mai tarziu, vei regreta daca vei intra in viata, fara sa cunosti ce te asteapta. Despre faptul daca te va durea atunci cand vei avea contact sexual, pentru prima data, aceasta nu este o durare care nu poata fi suportata, mai ales ca, prin aceasta au trecut toate suratele noastre de la buna Eva incoace. Ai rabdare si canalizeaza-ti energia pentru lucruri mai potrivite pentru varsta ta. Multa sanatate si sa stii ca toate nedumeririle in acest domeniu, se vor spulbera atunci cand vei avea intelepciunea necesara pentru un om adult.