| gigiro a întrebat:

Am o intrebare pe care doresc sa o adresez fetelor : computerul apropie mult tinerii, pot comunica usor si repede. Daca va intrebati mamele sau doamnele mai in varsta, va vor spune ca pe vremea lor era mult mai romantic.Ati avut curiozitatea sa intrebati ce era atat de romantic inainte? De ce credeti ca povestile de dragoste dintre Romeo si Julia, Tristan si Isolda au rezistat timpului? V-ati dori sa traiti astfel de povesti de dragoste? Faceti ceva ca sa dati de inteles prietenilor ca voi va doriti altceva, care sa faca relatia voastra deosebita?

8 răspunsuri:
| gigiro explică:

Doresc sa multumesc tututor pentru raspunsurile date, toate mi-au placut, cu exceptia raspusului lui cristachecelulite( care e doar amuzant). Doresc ca toate domnisoarele sa primeasca fundita. Am primit astfel confirmarea ca mai exista romantism, pacat ca numai la femei

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Si Julieta spuse: R0m30, dk m-a vd mamy ca vb cu u nu m-ai vad bani d mc crying

| elena a răspuns:

PC ii apropie foarte mult pe tineri doar prin comunicare, sentimente adevarate nu pot exista in aceasta situatie. Nu sunt adepta ideii ca "Vai, m-am indragostit de el pe net!", cine spune asa minte.
Stii de ce era mai romantic pe vremea lor? Pentru se mosteneau niste conceptii invechite despre dragoste/iubire, ca sa se intalneasca cu un baiat si sa nu stie parintii, sau sa le vada cunostintele din familie, trebuiau sa foloseasca o multime de tertipuri/mai degraba minciuni, pentru a se intalni cu persoana iubita in cele mai ciudate locuri si in cele mai hazlii situatii(scuze pentru repetarea cuvintului "a intalni"). Daca fata putea iesi afara la o anumita ora, punea o cana pe pervazul ferestrei, sau tinea ridicat un colt de perdea, arunca un biletel peste balcon/geam, tinea de romantism oare? Vai, ce multe meditatii se faceau in acea vreme...
Dragostea va pieri atunci cand nu va mai fi citit Shakespeare.
Am trait multe si frumoase povesti de dragoste fiecare cu ineditul ei, acum prioritara este viata si apoi dragostea, de care, crede-ma, nu duc lipsa.
Dau de inteles unei persoane ca as vrea sa fim prieteni, dar niciodata nu fac eu primul pas. Este o problema de mandrie feminina si sa stii ca n-am pierdut niciodata ceea ce mi-am dorit.
Sper ca te-ai distrat putin...sunt multe de spus, dar ajunge!

| Malvina24 a răspuns:

Intr-un fel era mai bine inainte! era un fel de ''magie'' care se creea! fetele erau mult mai cuminti decat sunt acum, si baietii erau mai seriosi si nu vorbeau cum vorbesc acum(o demonstreaza numarul divorturilor)si multe altele! inainte o fata nu se lasau pupate nici pe obraz, acum...nu se mai pune problema! e banal sa te pupe un baiat(pe obraz) sau sa te tina de mana sau altele! care inainte nu erau asa! o fata avea mereu roseata in obraji(bine ca si acum folosim tot felul de pudre nu? se observa ca inainte era o inocenta o puritate care era la fete si se mentinea o relatie de durata bazata pe iubire! azi 90% din relatii sunt pe interes! inainte nu era asa! eu urmaresc cazul bunicii mele, ea se bucura de lucruri marunte, o inveseleste o floare de pe camp, insa acum in zilele noastre daca un baiat aduce unei fete o floare de pe camp fata ii spune ca e nebun si ii da papucii! nu mai e sensibilitate la frumos! tot ceea ce ne preocupa e calculatorul, iesirile in oras, tv cu tot felul de emisiuni nu tocmai educative si altele!

| tyana a răspuns:

Computerul e un mod minunat de comunicare dar nu stiu daca multe din relatiile incepute in acest mod vor si dura.Cred cu tarie in "chimia" ce se declanseaza in momentul in care il vezi pe celalalt.Prin intermediul calculatorului poti cel mult sa-ti formezi o imagine a celuilalt, la care de multe ori adaugi lucruri pozitive din dorinta de a grabi lucrurile spre "idealul" cautat de toti! Nu au fost putine momentele cand realitatea nu a corespuns imaginii deja formate despre celalalt.Insa e adevarat ca poti comunica mult mai usor ca in trecut. Dar sincer prin computer faci schimb de cuvinte nu de sentimente!

| anna01 a răspuns:

Nu prea am auzit povesti romantice la femei mai in varsta, cred ca dragostea are acelasi coordonate de-a lungul istoriei.Chiar azi vazusem o emisiune in care un tanar de vreo 24 de ani a organizat o cerere in casatorie extraordinara, cu tot tacamul:romantism, sampanie, emotii, versuri, inel cu diamant, plimbare cu gondola. Ce mai, Romeo al secolului XXI.Romantic pe vremuri ce era? Te casatoreai fortat...Capacitatea de a darui clipe frumoase tine de personalitate, de educatie, de sentimente, nu de epoca in care traiesti. Povestile mentionate mai sus de tine sunt literatura, au o doza de tragism VOIT.Shakespeare este un autor foarte valoros care oricum ar fi rezistat timpul si fara "Romeo si Julieta". Tristan si Isolda e tragica din cauza nedreptatii la care este supusa dragostea din cauza altora:parinti, dusmani, lucru intalnit si astazi.
Fac ceva in masura in care am un raspuns pozitiv din partea partenerului si la randul lui, el imi ofera acelasi lucru.

| zuzulici a răspuns:

Hmm... o relatie de genul romao si julieta as vrea si eu sa am... dar nu cred ca este posibil, baietii din ziua de ai sunt niste inganfati fraeri care au in cap numai piz. si calculatoare pe vremuri erau mai romantici si yubeau pasional si pur acum e foarte diferit :*:*

| RainDrop a răspuns:

ei bine, eu nici odata nu as acepta o relatie "online ", eu m-am mutat cu iubita mea pentru ca neam cunoscut intr-un mall