| annka a întrebat:

Am o intrebare pentru fetele in cunostinta de cauza. Nu stiu daca sa incep folosirea anticonceptionalelor sau nu. Pareri pro si contra pls

Răspuns Câştigător
| RXN a răspuns:

Eu am inceput sa folosesc anticonceptionale in primul rand pentru ca aveam alergie la latex si ma alegeam cu tot felul de afectiuni care de care mai neplacute dupa un act sexual cu prezervativ, asa ca m-am lasat pagubasa.In plus,avand o viata sexuala relativ regulata,sa cumpar toata ziua[in fine, vorba vine] prezervative, nu era tocmai placut si nici ieftin.Anticonceptionalele ca metoda contraceptiva sunt mai ieftine decat prezervativele daca ai o viata sexuala regulata,deci. Daca ai menstruatia neregulata si dureri,din nou,sunt benefice,caci vei avea mentruatia regulata, iar durerile se vor ameliora.
Inconvenientul este ca poti avea corpul ceva mai sensibil, iti poti simti sanii ceva mai 'incordati' si durerosi.In plus, trebuie sa fii atenta sa nu uiti niciodata vreo pilula sau sa o iei prea tarziu sau sa vomiti dupa administrarea ei, eficienta lor depinzand de modul de administrare.Alt aspect nu tocmai placut e ca analizele care trebuiesc facute inainte si ma refer la cele pentru depistarea BTS-urilor sunt cam scumpe,dar totusi merita sa faci asta.
Mie mi se pare totusi o forma de contraceptie comoda.
Daca vrei sa folosesti,mergi intai la medic, tu pentru un consult si pentru a ti se recomanda produsul potrivit, apoi amdoi pentru analize.happy

5 răspunsuri:
| Cory_1336 a răspuns:

Depinde acum si cati ani ai.dar eu as fi de parere sa nu le ei eu nu am luat niciodata si nici n-o sa iau

| sysy13498 a răspuns:

Pei daca el foloseste prezervati u nu mai lua anticonceptionale daca el nu foloseste prezervativ ia fundita?

| sysy13498 a răspuns:

Daca el foloseste prezervati nu lua aniconceptionale dar daca nu foloseste ia

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Numai ginecologul, dupa ce te consulta, iti poate spune asta. Nu exista ncii un alt argument.

| RalucaFiore a răspuns:

Depinde de varsta pe care o ai.depinde de cat de regulata ti-e viata sexuala, ca doar nu o sa le iei si faci sex o data pe luna...
si inainte de toate daca consideri ca vrei asta trebuie sa mergi la un medic ENDOCRINOLOG care iti va face o serie de analize hormonale din urma carora iti poate prescrie anticonceptionalele potrivite tie.Succes!
P.S.:am zis Endocrinolog si stiu ce spun! big grin