| marinageorgiana14 a întrebat:

Am o intrebare URGENTA! Deci anul asta e primul an de menstruatie...mi-a venit pe 25 august si m-a tinut pana pe 28... dar in septembrie nu am avut deloc, in octombrie am avut, iar in noiembrie deloc, si acum in decembrie, pe la inceput ma durea ingrozitor spatele jos dar si burta intr-un fel, am crezut ca imi vine dar nu mi-a venit pana acum si spatele nu ma mai doare deloc. de ce oare? mentionez ca am 14 ani si nu am avut acte sexuale

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai motive de îngrijorare happy

În general, primele 5-10 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1-2 ani, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.

Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.
Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.

NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.

Toate cele bune.

2 răspunsuri:
| marry95 a răspuns:

E normal, in primul an nu vine regulat. Eu eram in al doilea an si nu mi-a venit vreo 3 luni. Poate te-ai racit si din cauza aceasta. Poti sa mergi la un medic dar eu zic ca nu ai de ce sa te ingrijorezi.

| Inspiration a răspuns:

Se va regula cu timpul.