Am vazut si raspunsul tau de mai jos. Cu casatoria e devreme. Inca esti minora si chiar si la 18 e mult prea devreme. Ai timp, slava domnului, o viata intreaga de casatorie! Nu te "lega" de la varsta asta.
In al doilea rand, prietena ta nu e o prietena. Stiind ca aveti 4 ani impreuna,ea incepe acum sa faca scene de gelozie si asa? Daca era o prietena buna nu incerca sa va desparta si sa se bage intre voi. Pentru ca,stai linistita,daca ar fi cazul sa va despartiti din cauza ei,nu ar avea regrete fata de durerea ta. Poate nici nu ar mai interesa-o de tine. Eu zic ca daca iti mai spune ceva, ii spui ca ea nu are niciun drept sa se bage in viata ta si sa te puna sa alegi. Nu ai ce alege. Daca vrea sa ramana prietena ta in continuare bine, daca nu, pierderea ei, nu a ta Bafta si ai grija!
Il alegi pe baiatul ala cu care te va casatori, astea sunt povesti, ala nu te inseala cu ia deja? ca el vrea mai mult? ce vrea de fapt sex nu?
Prietena ta e indragostita de iubitul tau cu care nu poti face sex pentru ca nu esti incurajata de prietena ta. Ce telenovela...
Pai in primul rand prietena ta nu prea iti e prietena. Presupunand ca soarta a vrut ca tipa x sa se indragosteasca tocmai de iubitul prietenei ei, bunul simt si loialitatea fata de prietena te indeamna sa nu iti bagi coada. Mai ales daca ea a fost prima! Nu e fairplay!
In al doilea rand, de ce ai nevoie de incurajarea ei? Cum te-ar putea ea incuraja la ceva de bine din moment ce e clar invidioasa pe relatia ta?
Si in al treilea rand: daca cineva te pune vreodata sa alegi intre el si oricine altcineva, renunta la cel care te-a pus sa alegi! Pentru ca cei carora le pasa cu adevarat incearca sa faca fata unei situatii si nu te pun sa alegi intre doua persoane pe care le iubesti! Pentru ca le pasa atat de mult incat nu ar vrea sa te vada suferind!
Nu stiu ce varsta ai si prin urmare intrebarea e chiar criptica ( misterioasa, intrebare-incuietoare ).
Iti iubesti prietena sau tii la ea? Ce vrea amicul tau in plus fata de relatia actuala? Care e problema cu intrebarile din partea amicei / prietenei tale? Cum ar trebui sa te incurajeze amica / prietena sa intri intr-o relatie cu un baiat?
Eu tin mult la prietena mea. Prietenul meu ca urmare vrea sa ne incepem viata sexuala ( am 17 ) si poate si sa ne casatorim caci suntem de aproape 4 ani impreuna. Iar prietena mea ar trebui sa-mi fie macar alaturi, dar nu mai vrea sa vorbeasca cu mine si sa vorbesc eu despre cum suntem noi. Iar eu o vreau aproape de mine, dar ea se indeparteaza.
Si ea dupa 4 ani s-a trezit ca il vrea, sau cum?
Auzi, ia ai tu grija mare sa nu se fi petrecut deja ceva intre ei si de aici atitudinea ei. E putin suspect totul. N-are cum ca dupa 3-4 ani ea sa se trezeasca din senin, neincurajata de nimic si de nimeni, ca e amorezata de iubitul tau.
Iar tu, il iubesti? Esti sigura ca il iubesti? Pentru ca daca intr-adevar il iubeai, nici nu se punea problema alegerii...stiai din start cu cine ramai.
Daca intr-adevar el e fara vina in toata situatia asta, prietena ta e o ipocrtita si o frustrata si nu iti e prietena din nici un punct de vedere.
Ai aproape 18 ani si ii ai degeaba. Pui problema fix ca un copil de 11 ani. Ma jur ca atat am crezut ca ai pana sa citesc mai jos cat ai de fapt.
"avand in vedere ca eu si prietenul meu vrem mai mult nu stiu daca pot fara incurajarea ei" - POFTIM? De ce mama naibii ai nevoie de incurajarea ei? Nu vrei sa stea cu voi in camera sa faca pe majoreta? Sau si mai bine, pune-o pe ea sa faca sex cu el si tu te uiti ca sa vezi ce si cum...
Serios, da-ti doua palme si maturizeaza-te.
Daca te intereseaza de relatia ta catusi de putin, pune-o la punct cat mai repede pe asa zisa ta prietena si spune-i clar si raspicat ca ce faci tu, ce discuti tu cu iubitul tau e treaba ta si sa faca bine sa isi vada de viata ei.
Desi repet, mi se pare totul putin cam suspect. Ai mare grija la amandoi.
Cand ai sa cresti si ai sa fii mai maricica si probabil si creierul ti se va dezvolta ( Sper ca si gandirea ), ai sa vezi ca oamenii care te iubesc nu te pun sa alegi