| amyamy a întrebat:

Am o mica problema: de 3 luni iau anticonceptionale din cauza ca am ovare polichistice.ok, inainte aveam problema cu dereglarea ciclului acum de cand iau pastile e ok vad. Ca imi vine bine La 28 maxim 29 de zile. problema e ca inainte aveam menstruatia mult mai abundenta imi curgea mai mult acum e mai redusa,de fapt mult mai redusa ca inainte, sa fie din cauza pastilelor oare? Si inainte de a lua pastile imi intarzia mult alta data si 40 de zile,dar cand imi venea ma tinea alta data si a sasea zi mai curgea cate putin,era mai "multa " cum s-ar spune, acum nu ma tine mai mult de 5 zile si in a cincea zi curge foarte putin si normal in celelalte zile nu mai curge ca de obicei.sa fie de La pastile? Am facut sex Dar prin pastile sunt. Protejata cred ca o eventuala sarcina se exclude Sau? Ar Trebui sa imi fac griji? Va rog care stie cat de cat dau si funda normal.

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Tabletele anticoncepţionale au DUBLU rol :
* ca "tratament" pentru ovar polichistic INHIBĂ ovulaţia ( deci nu mai produci alte ovule, momentan ) şi ajută la eliminarea chistuleţelor acumulate pe ovare
* apoi, ajută la REGLAREA ciclului menstrual - din toate punctele de vedere : interval ( de obicei 28 zile, rar 27 sau 29 zile ), cantitatea/durata menstruaţiei se REDUCE semnificativ ( de aceea te ţine mai puţin ) şi ajută la reducerea/eliminarea simptomelor premenstruale ( dureri de ovare/sâni, etc. )!

Deci acele efecte se DATOREAZĂ tratamentului cu pilulele anticoncepţionale!

Apoi, acestea oferă o siguranţă/protecţie de 99-100 %, dacă sunt luate CORECT ( şi nu uiţi vreo tabletă )!

Pastilele îţi oferă "protecţie" ( împotriva sarcinii ) non-stop, inclusiv în perioadele dintre cutii ( când ai menstruaţia ) - deci poate ejacula în tine LINIŞTIT, că nu rişti să rămâi însărcinată!

Nu trebuie să-ţi faci griji pentru o eventuală sarcină!

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da de la anticonceptionale se intampla asa.nu ai de ce sa ti faci griji in privinta unei sarcini, esti protejata de pastile.si eu iau de mai mult timp ca tine anticonceptionale si sunt multumita ca menstruatia ma tine mai putin stiu exact ora cand imi vine si nu mai am nici o durere cum aveam inainte sa le iau deci eu zic sa stai linistita ca totul este ok

| AlexMsA a răspuns:

Daca ati fi citit amandoua prospectul de pe anticonceptionale ati fi stiut ca ce va vine voua nu se numeste menstruatie. aia nu e menstruatia normala a corpului e doar un efect al pastilelor. luand pastile va pacaliti corpul, altfel incat nu mai functioneaza normal. odata ce incetezi sa le iei dureaza si un an intreg pana sa iti vina ciclul normal. da, e de la pastile, e perfect normal happy

| amyamy explică:

Va Multumesc ca mi-ati raspuns si sunteti experimentate in asa ceva. Eu abia am inceput si nu prea stiu toate efectele. prospectul il citeam sigur daca era in romaneste.

| amyamy explică (pentru bursuc001):

Multumesc mult, se vede ca le ai in acest domeniu!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru amyamy):

Cu plăcere!

Mersi pentru "fundiţă"!