| AndreeaAmalia100 a întrebat:

Am o neclaritate:mi-a intarziat menstruatia 4 zile, eu fiind la munte.Cu o zi inainte de ziua in care trebuia sa-mi vina am schiat, mentionand ca avut un program strict, depunand mult efort si stand in frig. Poate avea legatura cu intarzierea menstruatiei?

4 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

In mod absolut cer si sigur rspunsul corect este un NU categoric. Lungimea ciclului menstrual este programat STRICT HORMONAL in prima parte a ciclului menstrual si anume in faza sa foliculara. De asemenea deseori in decursul ciclului pot sa aiba loc anumite dereglari mai mici sau mai mari ale activitatii hormonale ceea ce la randul sau provoaca dereglarea ciclului menstrual care se poate scurta sau prelungi cu un anumit numar de zile. In astfel de situatii starea de ingrijorare este justificata doar in cazul in care lungimea ''normala'' a ciclului se prelungeste cu mai mult de 10-14 zile, caz in care consultatia ginecologica devine mai mult decat necesara. Multa sanatate!

| AndreeaAmalia100 explică (pentru corbulalbrosu):

Si din ce cauze poate intarzia?

| Floridori a răspuns:

Nici temperaturile mai scazute si nici schiatul nu au capacitatea de a intazia menstruatia.
Daca esti in perioada adolescentei, este mai posibil ca activitatea hormonala sa nu se fi reglat inca, ceea ce nu reprezinta un motiv de ingrijorare, deoarece, in cele mai multe cazuri, spre sfarsitul adolescentei, nivelul hormonal se regleaza de la sine, inclusiv durata ciclului menstrual.
Abia daca ai ajuns la sfarsitul perioadei de adolescenta sau iti incepi intre timp viata sexuala, devine necesara vizita la un ginecolog pentru a remedia aceasta problema.Tratamentul consta in administrarea de pastile anticonceptionale pe care medicul tau ginecolog ti le va recomanda in urma unor analize.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Numai medicul stie, cand mergi la el sa il intrebi?