| daelina a întrebat:

Am o nelamurire:este adevarat ca daca faci sex neprotejat inainte cu 3 zile de menstruatie si 4 zile dupa menstruatie nu ramai insarcinata? este o perioada sigura? deoarece eu am incercat de vreo doua ori dupa menstruatie sa fac si nu am patit nimic dar acum in a 2-a zi dupa ce mi-a trecut menstruatia am facut si a trecut 1 luna si nu mi-a venit si mananc si in prostie e posibil sa fi ramas insarcinata?

8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu exista nici o perioada sigura 100%. Se poate calcula o perioada cu risc minim daca ai menstruatia perfect regulata. Aceasta perioada (atentie! cu risc minim, este reprezentata de ultimele 5 zile inainte de menstruatie si primele 5 zile, numarand din prima zi de menstruatie). Sigur ca e posibil sa fii insarcinata, mai ales ca nu spui cat a durat menstruatia, asa ca a doua zi dupa emnstruatie poate fi dincolo de primele 5 zile de la venirea menstruatiei. Poti face un test de sarcina din urina de dimineata la 7 zile de intarziere a menstruatiei, repetat dupa 3-4 zile.

| catthshshshs a răspuns:

E posibil sa fii, fa un test de sarcina ca sa scapi de indoieli.La farmacie costa vreo 8-9 lei.Si nu mai fa niciodata neprotejat.Multumeste-i lui Dumnezeu pentru minune daca nu ai ramas insarcinata...Nu va jucati cu asa ceva, e periculos!

| tyana a răspuns:

Metoda de care vorbesti tu nu e sigura intotdeauna. Poate doar in cazul in care ciclul este regulat altfel nu. Daca au trecut 28 de zile si nu ti-a venit ciclul fa-ti un test de sarcina. Data viitoare foloseste prezervativul!

| VodkaCoca a răspuns:

Sa ma pui nasha dah?laughing

| valThina a răspuns:

Nu va mai jucati cu asta.metoda asta nu e chiar atat de sigura cum zic unii.mai bine fa-ti un test de sarcina si horataste`te repede ce vrei sa faci daca esti. data viitoare folositi prezervativul sau du-te la un ginecolog si cere-i anticonceptionalebig grin. pofta asta de mancare nu trebuie neaparat sa iti arate ca esti insarcinata.si din cauza vitaminelor(daca iei) sa ai aceasta pofta de mancare

| kytty a răspuns:

10 zile inainte si 10 dupa e ok

| asdffghjjkl a răspuns:

Niciodata nu e sigur daca faci sex neprotejat sa nu ramai insarcinata...incearca un test de sarcina draga mea adelina (pentru ca sunt sigura ca ai scris din greseala daelina) dar sa nu mai faci neprotejat pana dupa casatorie laughing asta e legea mea laughing

| Roberto di Roma a răspuns:

Iti recomand sa faci un test de sarcina sa fii sigura daca esti sau nu.