anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o nelămurire. în privința cu calculul sarcinii mele. ultima menstruatie am avut-o pe 24 Mai. însă eu am rămas insarcinata abia pe data de 13-14 Iunie aproximativ deoarece abia atunci am avut contact sexual. plus ca atunci eram în perioada fertila. Cate săptămâni are fatul daca pe circa 13-14 a fost conceput?

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Varsta sarcinii (sau a fatului) se calculeaza intotdeuana de la prima zi a ultimei menstruatii

| corbulalbrosu a răspuns:

Doar daca ciclul tau menstrual a fost mereu de tip NEREGULAT, sau este unul de tip REGULAT dar cu o ciclicitate de 35/36 de zile intre 2 menstruatii consecutive, este posibil ca OVULATIA sa se produca in a 21/22 zi a ciclului menstrual, asa cum este prezentat in aceasta intrebare. Fiindca spermatozoizii traiesc in medie 1-2 zile iar ovulul 1 zi, inseamna ca fecundarea ovulului de catre spermatozoid s-a putut produce probabil in perioada cuprinsa intre zilele 13-16 Iunie. In aceasta situatie fiindca au trecut in jur de 45 de zile de la data posibilei fecundari, reiese ca sarcina ar putea avea in acest moment in jur de 6 saptamani impliniti. Multa sanatate!