anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o prietena care a facut o intrerupere de sarcina.Problema e ca prietenul ei nu stie ca a facut acea intrerupere...nu stie cu ce sa-l mai minta, nu vrea sa il piarda.Intrebarea mea este in cat timp de la acea intrerupere poate face dragoste? au trecut 2 saptamani de la intrerupere.

11 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Prietenul ei nu stie ca a facut o intrerupere de sarcina? Cum e posibil?
Ceva nu e in regula aici,nu mai comentez.
Deci,strict la intrebarea ta,medicul la care merge la control ii poate preciza cand exact isi poate reincepe viata sexuala.
Daca nu a avut probleme(febra, hemoragii), cam acum ar putea reincepe.
Refacerea dupa intreruperea unei sarcini dureaza circa 2-4 saptamani, iar ovulatia se va produce in maxim 2 saptamani de la intreruperea de sarcina.
Din acel moment, riscurile de a ramane insarcinata sunt din nou destul de ridicate, asa ca trebuie sa gaseasca o metoda contraceptiva potrivita pentru a nu fi pusa din nou in aceeasi situatie.De preferat prezervativul,pentru ca in afara unei noi sarcini, o fereste si de orice infectie nedorita, organismul fiind deosebit de sensibil in asemenea cazuri!
Mare grija!

| anonim_4396 explică (pentru greece12):

Eu cred că povestea e cam așa:ea a râmas,a descoperit asta,lui nu i-a spus,și s-a dus și a făcut avort; el vrea să facă sex,dar ea nu prea poate din cauză de la "sfatul medicului"; eu nu mă bag,dar dacă eram in locul ei,îi spuneam la băiat că am o răceală în "zona" aia,și că deci urmez un tratament medical; nu știu;
că totul e cam aiurea,asta e adevărat,dar știm cu toții cum e (sau nu chiar toți):prostii tot facem în viața asta,că așa-i făcută ea! că dacă n-ar fi prostiile astea n-ar mai fi nici TPU; nu? acu,ca s-o luăm pe partea cealaltă, bine că nu l-a născut, și să-l fi aruncat la tomberon cum am mai văzut noi la știrile de la ora 5;
oricum,nu prea știm ce s-a întamplat pe acolo pe la ei,dar cred că el ar fi vrut un copil,dar ea nu-i încă hotârâtă pe care cale s-o apuce:să devină mamă(nu știm nici dacă e adolescentă) sau să mai fie "liberă" un pic; în fine; ideea e că ar fi nasol să râmână și singură,că poate ei se iubesc,și atunci,ar fi de preferat să-l mintă un pic,adică să-i ascundă. adevărul ăsta; la urma-urmelor hai s-o zicem și pe aia - e corpul ei, și cam ea ar trebui să decidă;
iar dacă nu zic bine, sunt de acord să-mi iau și eu un JET; nici n-ar fi prima oară;
ideea e că am zis să-mi dau și eu cu părerea că d-aia m-am logat pe site-ul ăsta! nu? nu doar să fac glume cu hamsteri și să înjur ca un nesimțit cum am făcut mai acu o lună?
adică ce? eu nu fac parte din comunitatea asta?
păi atunci-mai bine plec!
ok; mersi de clip!
și îmi placi tare mult.

| greece12 a răspuns (pentru anonim_4396):

Adevarul il stie numai ea,de-asta am preferat eu sa nu comentez,ca nici mie nu-mi lipseste imaginatia.
Dar,ca si tine,nu-mi place sa fiu gresit inteleasa,discutiile in contradictoriu si certurile sunt destule si fara sa particip si eu la ele!
Generozitatea,macar sufleteasca, e un atribut rar intalnit, cultivat doar in teorie.Zambeste si treci mai departe!
Sa speram ca totul va fi bine in problema postata aici,iar tu,stii, ai voie, dreptul si indatorirea sa fii fericit! Ya!happy

| superdorex a răspuns:

Uite aici gasesti tot da?
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1031
Se pare ca o pot face! Dar sa fie atenta acum sa nu mai poata avea probleme da? bafta!

| foxi a răspuns:

Eu propun sa fuga de un asa tampit!

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Daca prietenul tau stia ca esti insarcinata, ai cateva probleme:
1. Ai un prieten tampit, incult, care n-a auzit de mijloace de contraceptie si care nu da 2 bani pe tine;
2. Faptul ca l-ai putea "pierde", chiar nu-i nicio paguba. Dimpotriva;
3. Daca tot ai asa un prieten, macar tu sa folosesti anticonceptionale. Intr-o relatie, daca amandoi partenerii sunt iresponsabili, relatia n-are nicio sansa.
In final, raspunsul la intrebarea ta: cam la 4-5 zile dupa ce inceteaza sangerarea in urma avortului, poti face dragoste.
Totusi, sfatul meu este sa ai o discutie serioasa cu prietenul tau.
P.S.: In general, medicul care iti face avortul iti spune si cand anume poti reincepe viata sexuala.

| felixdesign a răspuns (pentru ardnaxur1961):

Ai dreptate...

| ardnaxur1961 a răspuns (pentru felixdesign):

In cazuri din astea, sincer, as prefera sa NU am dreptate. Sau, mai degraba, as prefera sa nu existe cazuri din astea.

| kittyshor a răspuns:

De ce nu-i spune ca din cauza lui si a neatentiei lui si-a omorat copilul? poate s-ar linistii si desteptu ala si ar stii cum sa utilizeze un prezervativ

| chipanoo a răspuns (pentru kittyshor):

Inceraca si tu sa iti bagi o punga in... cand faci sex si apoi recomanda prezervativul. sau tu nici nu ai facut sex ca sa iti spuna partenerul cum sta treaba cu prezervativul. eu cred ca in acele moente vrei sa simti o femeie nu o bucata de cauciuc.

| kittyshor a răspuns (pentru chipanoo):

Inteligentza ce esti...e vorba de o pustoaica aici! nu e vorba de un adult responsabil! nu-ti place cu prezervativ dragule? da la manual ca asa creca iti place! ca panarame care vin la tine sa si-o dea fara protectie is destule.si creca numa de din alea ai dat, pentru ca o fata responsabila si cu scaun la cap nu se complica cu inteligenti ca tine care ii pot provoca o sarcina nedorita, si mai ales la o varsta frageda.esti degeaba.JET!