| melissaradu a întrebat:

Am o prietena care a facut sex neprotejat in perioada ciclului dar in ultimele zile cand sangera foarte putin. problema e ca baiatul si a dat drumul in ea dar mare parte din sperma a iesit adica a iesit din vagin.tin sa zic ca imediat dupa s a spalat acolo cu sapun. exista vreo sansa sa fie insarcinata si daca da cum si daca nu cum...multumesc anticipat

8 răspunsuri:
| Marius_Filip_1905 a răspuns:

Sansa exista, daca asa se pune problema. Adica daca sperma, cat de putina, a ajuns in vaginul fetei, poate ramane insaricinata. Normal, daca era in perioada propice. De aici, intr-adevar, am auzit si eu de sapun ca poate rezolva problema. Cel mai bine, urgent de mers la medic, el stie mai bine ce-i de facut. O rezolvare poate fasi si farmacistul. Stiu ca sunt unele produse care pot rezolva problema. Totul este sa se ia masuri cat mai rapid!

| Sfatosul2012 a răspuns:

Sunt sanse mari sa ramana; ramai insarcinata chiar daca el isi da druml in afara d-apoi daca isi da drumul in tine; ideea e sa fi fost pe periaoda fertila; se poate acu ca era pe ciclu sa nu ramana dar oricum trebuie sa faca macar un test sa vada daca totul ii ok;

| neutrino a răspuns:

Sunt si in acest caz ceva sanse.

| pietrean a răspuns:

De ce va exprimativoi asa de vulgar?"Si-a dat drumul in ea"! De cuvantul "ejaculare" nu ati auzit?
O fi iesit sperma din vagin, dar intai a colindat pe acolo si unii spermatozoizi au tot urcat, sa dea peste un ovul cu care sa se pupe si sa faca un copil. Daca ar fi fost in perioada de ovulatie(care este pe la mijlocul ciclului menstrual, cam 5-6 zile), mai mult ca sigur ar fi ramas insarcinata.Asa,are noroc,ca ovulul a murit odata ce i-a venit menstruatia.
Spalatul cu sapun este un act de igiena,nu omoara spermatozoizii din vagin,uter,trompe.
Adica,ce vrei sa spui:"daca da cum si daca nu cum"? Vrei sa-ti explicam procesul de fecundare?
Intereseaza-te de:
-cand se produce ovulatia
-cat traiesc ovulele
-cat traiesc spermatozoizii
-cand este perioada cea mai fertila
-cum se produce fecundarea
-din ce cauze apare menstruatia.
Apoi, sa faceti dragoste, cand o sa va simtiti destul de maturizati fizic si psihic, cand sunteti maturizati mai ales si o sa aveti simtul raspunderii, asupra faptelor voastre!

| alexandrafocus a răspuns:

Sunt sanse atata timp cat a ajuns sperma in vaginul ei, chiar daca ea avea menstruatie.

| DarkOrbitMoon a răspuns:

Ce fel de oameni sunteti de va place sa faceti sex in timp ce femeia are ciclu? Nu va e scarba? Nu puteti astepta 2-3 zile pana ii trece?
Si da, normal ca sunt sanse extrem de mari ca ea sa ramana insarcinata, doar un singur spermatozoid e suficient pentru a fecunda ovulul, si aia a fost.Copilul incepe sa se formeze.

| Alcyon a răspuns:

1. Metoda calendarului este extrem de nesigura, fiindca organismul uman sufera uneori dereglari, aparand astfel ovulatii spontane, in afara perioadei fertile.
2. O picatura de sperma contine o cantitate uriasa de spermatozoizi. Prin urmare, chiar daca sperma se scurge din vagin, tot poate sa ramana insarcinata.
3. Poti sa te speli cu sapun mult si bine. Asta nu e o metoda contraceptiva. Spermatozoizii, odata ajunsi in vagin, isi vor continua drumul catre ovul.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Din PĂCATE, există RISC de sarcină sad
Dar acesta este mai MIC deoarece, TEORETIC, te aflai într-o perioadă cu fertilitate redusă...

NU vă mai raportaţi la zilele scurse după terminarea menstrei!
Este IMPORTANTĂ raportarea la data la care a ÎNCEPUT menstruaţia!

Vezi alte detalii în răspunsurile pe care ţi le-am dat la celelalte întrebări...

Toate cele bune.