| kiddo a întrebat:

Am o prietena care se marita peste vreo 3 luni si (credeti-ma nu stiu alte detalii) zice ca nu stie ce asteptari o sa aiba sotul ei de la ea in legatura cu parul pubian si m-a rugat sa aflu metode de indepartare a acestuia cat mai putin dureroase si cat mai eficiente. sau efieciente si rabda putina durere. Please help!

Răspuns Câştigător
| Leea1234 a răspuns:

Eu, in afara de metoda cu laser, cred ca le'am folosit pe toate!
unele sunt eficiente... dar dureroase(ceara si aparatul epilator)
altele esec total (bic-ul)mancarimi, iritatii!
acum folosesc crema depilatoare veet cu aloe vera, si efectul dureaza cam 10 zile...

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Orice femeie isi ingrijeste parul pubian, din motive de igiena, nu neaparat de estetica. Eu presupun ca daca, asa cum e normal, ea si-l tunde scurt sau si-l rade periodic, totul va fi ok. Daca nu, atunci ar trebui sa stie ca parul pubian se tunde scurt saptamanl cu o foarfeca care se tine numai pentru asta si se dezinfecteaza bine inainte si dupa fiecare folosire. Femeile mai pretentioase cu igiena intima se rad cu lama (aparat utilizat numai pentru aceasta zona) cam tot saptamanal. De asemenea, trebuie sa stie ca e important sa se spele la nivelul oragenlor genitale de minim doua ori pe zi cu apa calduta si sapun sau gel de igiena intima, precum si dupa fiecare scaun.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Mergi la un salon, e mai sigur.

| Encore a răspuns:

Vai... Pai sa folosesasca crema depilatoare, d-aia folosesc si eu cateodata, sau daca nu cu lama...

Succes

| alexdop21 a răspuns:

Sincer sa fiu sunt cam sucit big grin Mie unu nu imi place nici eplilata complet, dar nici cu par pubian. Ce am auzit si eu este ca e bine sa il ai, dar nu prea este estetic. Du-te cu ea la un salon, si macar sa il tunda frumos!

| lololololol a răspuns:

Parul pubian nu exista degeaba, ci are motive bune pentru care se afla acolo, sustin dermatologii. Acesta protejeaza pielea sensibila si mucoasa zonei genitale, iar indepartarea lui prin epilare inlatura de fapt stratul de protectie si te expune microbilor.

Anul acesta, statul american New Jersey era pe punctul de a interzice epilarea inghinala cu ceara, pe motiv ca doua femei au ajuns la spital dupa ce s-au supus acestei proceduri. O alta femeie era foarte aproape de a suferi o amputare a piciorului, dupa ce a contactat o infectie bacteriana a pielii si a tesutului din zona. Iar in anul 2007, o femeie cu diabet de gradul I era sa moara din cauza unei infectii bacteriene, dupa ce s-a epilat inghinal total.

Epilarea lasa cale libera bacteriilor

Epilarea cu ceara smulge, pe langa parul "mult nedorit" si bucati mici din stratul superior al pielii, fapt ce deschide portile pentru ca bacteriile sa intre in corp. Mai mult, procedeul de epilare inflameaza zona si capteaza bacteriile sub piele. Din acest stadiu, pielea devine un spatiu propice infectiilor cu stafilococ, foliculita si a firelor de par crescute sub piele.

Dermatologii tin sa reaminteasca un lucru general valabil, si anume: de fiecare data cand faci ceva ce compromite integritatea corpului tau, daca nu il lasi sa fie asa cum e conceput de natura, iti sporesti automat riscul de infectie.

Veruci, HPV, herpes

Riscul contaminarii exista chiar si daca se utilizeaza ceara si ustensile de unica folosinta. Veruci vulgare, plane, negi, herpes, HPV, toate aceste riscuri de contaminare ti le asumi o data cu epilarea inghinala. Pentru mai multe detalii, vezi video.

Cand vine vorba de epilarea inghinala, riscurile sunt extrem de ridicate mai ales pentru persoanele care sufera de diabet, boli cronice renale sau de ficat, probleme de natura dermatologica precum eczema sau psoriazis sau cele care au un sistem imunitar scazut.

Totusi, exista cateva modalitati simple pentru evitarea oricaror pericole:

Ai mare grija la alegerea salonului

Igiena trebuie sa fie respectata in salonul in care te epilezi, intrucat chiar si patul pe care te asezi (acesta ar trebui sa fie acoperit hartie medicala de unica folosinta) poate sa dea nastere la infectii parazitare.

Intereseaza-te ce tip de ceara se foloseste

Ceara mai densa e cea mai buna intrucat este mai blanda cu pielea si se lipeste de firele de par si nu de piele, spre deosebire de cea folosita in aparat care se inlatura cu banda. Chiar daca aceasta din urma este mai rapida, ea este totusi mai lipicioasa, deci mai dureroasa, si creeaza microleziuni la nivelul pielii.

Nu ignora semnele unei infectii

Dupa epilare, este bine sa urmaresti evolutia aspectului pielii din zona. Daca ai fire de par crescute sub piele, eruptii cutanate, roseata, mancarimi, senzatii de arsura sau chiar rani deschise, cu sange, ai grija sa iti dezinfectezi zona si sa o vindeci, inainte sa se transforme intr-un focar de infectie.

| lololololol a răspuns:

@luchass dar nici aceasta persoana nu a cautat pe google mai intai. Nu esti tu mai destept ca mine!

| bruno9432 a răspuns:

Pai pana acum nu a avut relatii sexuale cu cel cu care se casatoreste? E cam nasol sa te cunosti cu adevarat dupa casatorie ar trebui inainte ca sa stii cu cine promiti ca iti petreci restul vietii (sau macar o parte din ea).
Oricum ca idee indepartarea cu laser nu este definitiva asa cum spune titlul, efectul dureaza intre 3 si 5 ani in functie de persoana, dupa care parul creste din nou.
Ceara de unica folosinta, preferabil la o cosmeticiana experimentata e cea mai buna solutie.

| Madalina_4750 a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa se duca la un salon unde se foloseste ceara de unica folosintza, eu asa facwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce mă enervează persoanele care dau copy/paste de pe site-uri găsite cu Google și le postează aici. Rușinică! Menționați măcar sursa textului dacă habar n-aveți ce-s alea drepturi private!