Adevarul e ca si pisicul meu e ca si "copilul meu" si il rasfat,dorm cu el,ii fac cam toate poftele peste masura,insa mi se pare un pic prea exagerat [un pic mai muult].. adica eu teoretic sunt inca un copil, dar prietenul tau ar trebui sa se gandeasca ca, cainele ala moare in cativa ani.si pana la urma el o sa traiasca cu tine,nu cu cainele .nu cainele ii gateste,nu cainele face curat, nu cainele ii ofera tot ce ii trebuie.Ar trebui sa discuti serios cu el pe tema asta. Daca isi iubeste cainele asa mult,tu esti pe post de ce? eu in locul tau [desi iubesc animalele la modul extrem] ii dadeam doua in bot la caine,doua in bot la prieten si plecam ca nu e un capat de lume la el,iar el ramanea cu cainele,iar apoi realiza cat de prost[scuze nu-mi vine altceva in minte] a fost ca a pus cainele pe primul loc si te-a pierdut pe tine. ti-am zis,pe o parte il inteleg si pe el,un animal de casa te relaxeaza,te iubeste asa cum esti etc, dar ti-am zis, eu sunt un copil[aproape 18 ani],stau cu parintii, iar pisicul imi ofera atasamentul de care am nevoie], dar el e mai mult decat exagerat.Pe bune discuta cu el. daca nu du cainele ala undeva [nu il omori ca totusi e un sufletel ] de unde sa stii ca nu se mai intoarce.Stii,am o vecina asemanatoare prietenului tau,cateaua ei e pe primul loc,iar cateaua aia e o ingamfata si jumate,cateodata imi vine sa-i trag un sut in bot! cum ma vede ma latra si daca o mangai tace parca-i muta. Pe bune,incearca sa discuti cu el, pentru ca totusi e prea exagerata iubirea asta dintre ei.Ma gandesc,daca intr-o zi l-ar calca masina pe cainele ala,el ce ar face? s-ar sinucide? iar daca nu merge cu discutia, lasa-l . lumea nu se termina la el, gasesti undeva unde sa stai pana te pui "pe picioare" si gata. >
Si cred ca la el,problema e ca de cand era mic [cainele] a fost lasat sa faca ce vrea . nu l-a certat cand facea in casa,cand strica lucruri,sau ce mai fac cainii mici [nu stiu cum e,eu sunt cu pisicile,dar si ele strica lucruri],daca nu il corecta macar speriandu-l cu un ziar[ zic si eu] macar sa il fi certat si se invata cainele cu timpul cum trebuie sa fie sau doua trei palme peste fund si se calmeaza [desi imi era mila cand era mic pisicu` trebuia sa il lovesc peste fund ca sa se dezvete de prostii].Si nu e usor sa-ti certi sau sa iti lovesti animalutul,dar daca nu o faci,te ia naiba [la figurat].nu pot sa ma pun in locul tau, dar imi pot imagina ce rau este. vorba aia "cel mai bun prieten al omului este cainele " dar sa se gandeasca ca, cainele ala nu-i ofera decat atasament.
Mi-a placut ce ai scris ai pus punctul pe i dar eu am purtat zeci de discutii cu el i-au mai zis si altii ca asta e o iubire bolnava ii handicapat si prost la cap da nu pricepe el tot pe a lui o tine, de despartit nu ma pot desparti de el pentru ca stau in strainatate si am de gand sa-mi fac viitor aici deci ramane de facut...ma gandesc cum sa fac pe el sa scape el de javra adica sa-i fac sa-i para ca javra e prea greu de tinut, il incurca si nu aduce nici un folos...dar cum
Pai daca nu merge asa,incearca sa te apropii de caine [incat sa il faci sa te asculte ]. stiu ca poate e greu,dar incerci si cat timp esti singura cu cainele incearca sa il inveti sa faca numai rele [sa-i strice din lucrurile prietenului tau].cel putin merita sa incerci. si daca ii tot strica din lucruri, la un moment dat o sa se plictiseasca.de exemplu joaca`te cu cainele cu lucrurile prietenului cu lucruri cat mai importante. si daca sare cainele la tine,arde-i una in fata =]] cu timpu` o sa ii fie frica de tine. iar daca el nu scapa de caine te poti apuca sa iti cauti de munca, din timp, undeva unde poti sta [desi banuiesc ca e destul de greu] si cu timpu` sa te mai departezi . nu cred ca merita sa suferi pentru un caine ingamfat.iar la urma tot el se va intoarce la tine >
Bata-te-ar Dumnezeu de pacatoasa. Cum poti sa faci asa ceva? Vrei sa omori cainele? Mori tu javra dracu.
Dc sa omori bietul anima e vina barbatulu eu cand fac dresaj la animale pai stapani isi fac cruce u mai misca cu cainele dreseazal cand nu e acasa barbatul sau daca nu il vrei il pui sa aleaga javra sau eu mai dal naiba ala nu-i barbat
Ai doua varinate :
Impusti cainele sau il impusti pe el
(Te sfatuiesc sa o alegi pe adoua e mia usor)
Omoară javra aia nenorocită! Nu știu cum ai putut rezista până acum cu un câine ca ăla, eu l-aș fi pus în mijlocul drumului. Vorbesc foarte serios.
HappynewCenusa întreabă: