anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o problema:iau anticonceptionale novynette de un an si jumatate, iar weekendu acesta am fost la pauza d 7 zile. E posibil sa fi ramas insarcinata? am citit p prospect ca dupa 36 d ore de la luarea ultimei pastile contraceptia nu mai este sigura, iar la mine au trecut exact 58 d ore.Menstruatia normal trebuia sa imi vina aseara si mi-a venit abia azi'dimineata.Are o culoare mai inchisa si nu am avut simptomele care le aveam d obicei. Mi'e teama pentru ca am o prietena care era la menstruatie si a ramas insarcinata si stiu sigur pentru ca am fost cu ea la doctor, deci nu sunt numai vorbe. Poate e numai gandul meu ca pana acum in perioada d pauza foloseam si alte metode de contraceptie.
Va rog spuneti'mi o parere
Va multumesc

1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In pauza de 7 zile dintre doua folii consecutive esti protejata. Sigur, in limita in care te protejeaza anticonceptionalele, adica in jur de 99%. E normal sa existe cazuri de sarcina in ciuda anticonceptionalelor, e bine stiut ca nu exista nici o metoda contraceptiva 100% sigura.
Asadar, tu esti in acea marja de risc a anticonceptionalelor, dar riscul nu e mai mare fiind in pauza obisnuita.