| Tudor_Ionescu_1916 a întrebat:

Am o problema urgenta. Am facut-o cu prietena mea, nu am introdus-o decat o data si nu am ejaculat in ea. Problema e ca am vazut lichidul preejaculator, se poate sa ramana insarcinata? Merita sa iau o pastila de a 2 zi? Problema ar fi ca ea are un tratament de luat...

3 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Sarcina NU se poate forma ORICAND, ORICUM si/sau IN ORICE CONDITII. Lichidul preejaculator asa cum este produs de cele 2 glande bulbouretrale NU are in continutul sau ABSOLUT nici un spermatozoid, insa acesta poate sa intre in compozitia lichidului preejaculator prin procesul de contaminare prin amestecare cu sperma ramasa in uretra dupa o ejaculare produsa cu putin timp mai inainte. De asemenea pentru a se putea forma o sarcina, in mod obligatoriu trebuie sa fie indeplinite cel putin urmatoarele 2 conditii strict necesare si in acelasi timp absolut obligatorii dupa cum urmeaza. In primul rand sarcina se poate forma NUMAI/DOAR daca sexul este neprotejat si este intretinut intruna sau in toate cele 4-5 zile ale PERIOADEI FERTILE a ciclului menstrual. Si de asemenea in al 2-lea rand, in mod cert si sigur, sperma autentica (si nu lichid preejaculator) trebuie sa ajunga IN VAGIN chiar si intr-o cantitate mica sau foarte de mica. In concluzie se poate aprecia ca in situatia prezentata probabilitatea de a se putea forma o sarcina atat d.p.d.v. teoretic cat si prctic, este absolut imposibila daca joaca a avut loc intr-o zi DIN AFARA PERIOADEI FERTILE a ciclului menstrual actual. Folosirea pastilei de a 2-a zi ar reprezenta o crasa IRESPONSABILITATE si o GRESEALA extrem de grava in cazul in care joaca nu a avut loc in perioada fertila si mai ales si datorita faptului ca sperma nu a fost ejaculata in vagin. Multa sanatate!

| Tudor_Ionescu_1916 explică (pentru corbulalbrosu):

Pai menstruatia i-a venit pe 31... acum nu ar fi in perioada fertila?

| corbulalbrosu a răspuns:

Fiindca astazi este cea de-a 10-a zi a actualului ciclului, reiese ca ziua de astazi poate fi prima zi a perioadei fertile cu un grad de probabilitate de formare a sarcinii de circa 8-12% in czul in care sprerma ajunge in mod cert in vagin. Aceasta a 10-a zi a ciclului menstrual se considera ca este prima zi fertila in cazul in care ciclul menstrual este regulat si are mereu lungimea de 28 de zile. Insa in cazul in care ciclul menstrual are o lungime mai mica sau mai mare fara de lungimea medie de 28 de zile, atunci data primei zile a perioadei fertile scade sau creste cu acelasi numar de zile cate reptrzinta diferenta in minus sau plus fata de valoarea de 28, . Sanatate!