Ai putea sa il rogi sa intre in biserica cu tine in ziua nuntii dar sa aiba la el niste casti din alea de se folosesc la examene pentru copiat si un prieten din strana sa ii puna niste Marlyn Manson pe mp3. Asa o sa treaca mai usor si pe alocuri o sa si planga depinde de melodie... oricum soacra mica o va lua ca pe o sincera fericire din partea lui ca tocmai fetita ei l-a facut fericit!
Lasa-l sa fie ateu, iubeste-i persoana nu anti-religionismul.
Mama ta daca are probleme cu dragostea sa le discute cu tatal tau nu sa iti dicteze tie viata si fericirea dupa retete de caise in zahar pudra a la '78
Citeste epistolele lui Pavel, in special pasajele in care scrie despre familie, cred ca te vor ajuta mult. Undeva scrie exact despre acest lucru, de relatia unui sot crestin cu unul necrestin - dar acolo zice de cel care s-a crestinat dupa casatorie. Oricum, avand o relatie (banuiesc cu tot tacamul) inainte de a intelege aceste lucruri te pune in aproximativ aceeasi situatie. Si apoi cauta si sfatul unui om mai trecut prin lume, parinte duhovnic, calugar, cineva.
Si un alt lucru pe care nu trebuie sa-l ignori, in casatoria crestina, sunt 3 persoane: el, ea si Dumnezeu. Cum decurge relatia intre cele 3, cand unul ignora inadins pe altul?
Dar tu ce vrei? Pana la urma e si ce vrei tu pentru ca e nunta ta. Dar parerea mea e ca nu va trebuie cununie religioasa. Puteti doar sa va duceti la primarie(cununia civila) si dupa aia sa dati o petrecere cu muzica buna si cei mai apropiati prieteni/cele mai apropiate rude. Si puteti sa va scrieti si niste juraminte
Tu esti ortodoxa si cred ca trebuie sa procedezi "ca la carte". Sa zicem o data in viata te mariti si nici atunci sa nu fie bine? Nu este vorba de ales intre parinti si el, dar atat timp cat te iubeste trebuie sa iti respecte religia.
Dupa nunta? Doar nu ai de gand sa o astepti pana imbatraneste?
Fa-o intr-un fel sa se razgandeasca, dar nu ii spune ca va despartiti daca nu o face pentru ca va fi si mai rau. Si daca o mai astepti mult timp o sa te ia de fraier.
Ar fi bine sai explice un ateu ca indiferent unde se insoara din moment ce el nu crede in basme crestine e tot una si sa nu fie incapatanat, e ca cum un crestin se casatoreste in stil hindus e acelasi lucru pentru el, daca miai da sansa sa vb cu el ar fi fb
Pai ai programat si nunta? inseamna ca nu vrea ceva serios, trebuie sa te puna pe ganduri, spune-i ca ai gasit pe altcineva care sa fie in locul lui la biserica, in pat etc
Dar tu ce iti doresti? E nunta ta, nu a parintilor si nu doar a partenerului. Fa cum vrei tu, e ziua ta speciala! Si casa de piatra!
Hmmm,daca te iubeste ar trebui sa o faca.Si eu sunt ateu si am nunta la biserica facuta, chiar nu m a deranjat, a fost o simpla formalitate.
Ca sa fie bine pentru toti, ar trebui sa lase de la el. Pentru simplul fapt ca e ateu, n ar trebui sa i pese ce se intampla acolo.
Daca va iubiti, de ce dracu' va mai trebuie o cununie relogioasa?
La ce naibii foloseste?
Nu mai te uita in gura tuturor indoctrinatilor, dumnezeu este o fabula inventata de oameni ca si tine, care cu trecerea timpului anumiti oameni (destepti) au crezut ca pot controla lumea prin aceasta chestie, drept dovada, 95% dintre oameni sunt ghidati spre ceea ce vor ei. (oamenii destepti)
Singurul lucru care va leaga pe voi este iubirea.
Planurile tale de nunta imi dau de inteles ca ai peste 20 de ani dar gandesti mult sub. Baga la cap ce iti zice un pusti de 16 ani din generatia pe care voi o numiti "pierduta". Faceti un legamant intre voi, o promisiune, dar fara biserica. Mai si platiti bani