Lipsa de incredere, nu te evaluezi suficient incat sa rezisti alaturi de cineva, e probabil sa ramai singura toata viata ta. Si eu procedam ca tine daca ma legam de una nu am incredere dar am descoperit ca nu e asa rau sa traiesti singur in viata, e mult mai misto sa ai libertate absoluta
Buna! Esti geloasa atat de rau, cel mai probabil din cauza faptului ca iti lipseste increderea in el. Nu mi se pare nimic ciudat sa vorbeasca cu tipele care ii sunt prietene. Ce, tu nu ai nici un prieten baiat? Cel mai probabil si tu ai vorbit la un moment dat cu un baiat iar el nu a facut circ din asta. O sa inceteze problema asta cand o sa ai incredere in iubitul tau.
Neîncredere în tine sau sentimentu ăla de „dar dacă totuși se întâmplă?". Dacă n-ai semne de la el că trebuie să fii geloasă, scrie-ți pe foaie toate motivele pentru care nu trebuie să fii geloasă și când te apucă citește.
Ești geloasă fiindcă interpretezi relația prin prisma a ceea ce eu numesc IO, iubire de obiect. Cel pe care îl iubești, devine în mintea ta obiect proprietate penteu folosința ta personală, ca un frigider sau un TV.
Gelozie își are rădăcinile în trecutul tău, nu vei fi niciodată fericita în relații dacă nu potolești bestia cu ochii verizi ce îți domnia viata
Mergi la pisholog
Si eu am patit exact acelasi lucru din gelozie... Incearca data viitoare sa pari mai nepasatorea si i-ati mintea de la gandurile alea negre... Barbatilor NU LE PLAC femeile geloase DELOC
Pana la urma gelozia este normala intr-o relatie. Aproape toate persoanele sunt geloase cand o persoana de sex opus se apropie de partenerul lor. Sau cand au multi prieteni de sex opus apropiati. Dar pana la urma totul trebuie facut cu o limita. E ok sa fii geloasa fiindca asta inseamna ca il iubesti. Dar nu trebuie sa fii posesiva. Trebuie sa stii cum sa abordezi situatia, sa vorbesti cu el despre ce te deranjeaza la relatiile cu prietenele lui. Din cate vezi, faptul ca ai fost posesiva, te-a facut sa il pierzi. Daca il luai cu frumosul si ii cereai anumite explicatii, poate ti-ar fi explicat cum stau lucrurile, ai fi inteles si nu v-ati fi despartit. Acum nu zic ca nu ai avut motive sa ai suspiciuni, fiindca ai zis ca are mai multe prietene, dar baietilor nu le place sa fie cicaliti. Daca tu consideri ca se mai poate repara relatia voastra si daca il iubesti, poti sa ii spui asta. Ca tot ce ai facut a fost fiindca iti era frica sa il pierzi.
Deci in final ai ramas singura. De ce nu puteai sa-l lasi sa vorbeasca cu fete si sa vezi daca rămâi singura din infidelitate? Asa ai ramas singura din gelozie. Deci tot singura. Ar trebui să realizezi ca un bărbat care se respecta nu va înșela si daca o face, se injoseste. Lasă l sa te înșele. Care e problema? El e cel care isi pierde respectul si barbatia.
Sa înțeleg că era prima relație pe care o ai. Si eu trăiesc cu aceleași temeri, chiar ieri am acuzat-o ca mă înșeală caci se purta diferit... Chiar daca eu stiu adevărul ca nu am de ce sa ma ingrijorez.
Citește despre sindromul Othello. Gelozia extremă.
Pentru ca traiesti cu impresia ca oamenii sunt proprietatea ta. Nimeni nu e proprietatea nimanui. Suntem patrimoniu public!
Pentru ca asa sunteti voi femeile, nebune si mereu sa aveti controlul la tot desi nu sunteti in stare sa va controlati pe voi.