| Yoanna15 a întrebat:

Am scurgeri de sange din vagin ( nu stiu ce e mai exact seamana foarte mult cu sangele )... De ieri mi-a aparut si nu stiu din ce cauza. M-am gandit ca am patin asa ceva pentru ca am stat jos pe cimentul rece. Menstruatia mea nu este regulata.
Nu ma doare deloc, am senzatia ca scurgerile mele obisjnuite s-au transformat din albe in rosii.
Voi ce credeti?
Mai multe pareri daca se poate.
Multumesc! :*

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Poate că este menstruaţia "obişnuită" - depinde când ar trebui să-ţi vină...

NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost astfel de dereglări/scurgeri neregulate ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, dacă ţi-ai început viaţa sexuală, dacă ai făcut sex neprotejat, etc.

Dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci sunt NORMALE astfel de dereglări şi NU ai de ce să te îngrijorezi!

Dacă NU eşti în primul an de ciclu menstrual, atunci NU sunt normale astfel de scurgeri.

Sunt posibile mai multe afecţiuni/situaţii :
* posibil să fi foarte aproape de perioada menstruală - la unele fete/femei apare o sângerare redusă/maronie 1-2 zile ( la începutul menstruaţiei ) şi/sau 1-2 zile la sfârşitul menstrei
* o dereglare hormonală
* o rană pe peretele vaginal
* o anexită ( răceală la ovare )
* simptome posibile în perioada ovulaţiei ( apar la unele fete/femei, uneori )
* diverse infecţii vaginale/vaginite, sau unele afecţiuni patologice ( ale organelor reproductive ) - vezi linkul http://www.contraboli.ro/......-anormale/

Cel mai indicat este un control URGENT la medicul ginecolog şi o ecografie!

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai indicat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Toate cele bune şi multă sănătate.

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sangerarile in afara menstruatiei sunt un semnal de alarma important. Trebuie sa faci o ecografie daca esti virgiona, sau un consult ginecologic daca nu.

| MCRgurl a răspuns:

Ai foarte mare dreptate, dar sincer, eu am ras destul de tare la raspunsul tau laughing

| Yoanna15 explică (pentru MCRgurl):

Lasa ca am ras eu destul despre al tau rolling on the floor laughing

| MCRgurl a răspuns (pentru Yoanna15):

Ce am postat de te-a facut sa razi?

| Fatamuntilor a răspuns:

Mama ta nu ti-a vorbit despre asta?
Ti-a venit menstruatia.Si asta in fiecare luna pana spre 45 -5o de ani. Discuta cu mama ta. Sunt probleme intime care trebuie purtate intre mama si fiica

| Yoanna15 explică:

Atunci nu mai si citi sau nu mai comenta fara rost... laughing