Bună.
Dăunează grav sănătății.
Este un toxic pentru organism, îmbătrânește pielea, distruge plămânii (cancer pulmonar!).
Lasă-te de ele și apucă-te de sport.
Succes.
Pa, pa.
La 40 de ani faci cancer la plamani si crapi
daca e la moda sa fumezi.hai frate. da'i bataie
7h30
Daca nu te impresioneaza faptul ca te apropii cu pasi rapizi de moarte, eh, sa ti aducem la cunostinta ceva ce te-ar putea impresiona : tigarile, la aceasta varsta frageda iti influenteaza in mod negativ evolutia.ai putea intampina si alte probleme pe langa cancerul pulmonar la 36 de ani.cum ar fi sa fii prea slaba, sa nu mai cresti in inaltime, sau sa ramai fara forme ( ceea ce la o femeie e un fel de sinucidere sociala si nu numai ). o sa ajungi la 20 de ani cu 1. 60m maxim, 36kg si obrajii supti.maxilarul la vedere, din cauza tigarilor.si singura
the future is bright!
Normal nimeni nu ar trebui sa fumeze, dar vanzarea tigarilor la minori este interzisa.Nu e bine... opreste-te, poti face cancer la plamani si tot felul de complicatii...si pentru ce!? pentru o placere de moment si ca te simti bine cand tii o tigara in mana!? nu merita.incearca sa te lasi.de la 11 ani!?!?:O:O ce a fost cu tine sa faci asa ceva?
Iti pierzi banii si iti strici sanatatea, nici nu mai zic ca mirosi si tu si hainele a tutun foarte urat
Fumul de tigara contine peste 4. 000 de substante chimice diferite, din care peste 300 sunt toxice pentru om nicotina, arsenic, radon, cianuri, fenol, DDT, azbest, benzen, monoxid de carbon, formaldehida, etc.) si alte 43 sunt cancerigene. Cei mai toxici compusi sunt nicotina, gudroanele si monoxidul de carbon.
Nicotina stimuleaza inima prin eliberarea de catecolamine care cresc tensiunea arteriala, frecventa cardiaca si nevoia de oxigen a inimii. De asemenea, nicotina stimuleaza sistemul nervos, legându-se de receptorii colinergici centrali dupa numai 7 secunde de la inhalare. Aceasta activeaza caile neuro-umorale si duce la eliberarea de hormoni si neurotransmitatori. Asa se explica efectele euforice si instalarea dependentei de nicotina.
Gudroanele din fumul de tigara sunt cancerigene.
Monoxidul de carbon scade capacitatea de transport a oxigenului si favorizeaza aparitia aterosclerozei.
S-a estimat ca fumarea unei singure tigari scurteaza viata cu 7 minute, iar fumarea unui pachet de tigari pe zi scurteaza viata cu 140 minute/zi, 51. 100 minute/an sau 35, 5 zile/an. Aceasta înseamna ca anii fumatorilor au mai putin de 11 luni!
Potrivit celor mai recente studii, rata mortalitatii în rândul fumatorilor este de 2-3 ori mai mare decât la nefumatori la toate grupele de vârsta. Aceasta înseamna ca jumatate dintre fumatori vor deceda în cele din urma ca rezultat al fumatului. Daca tendintele actuale legate de fumat vor persista, aproximativ 500 de milioane de persoane aflate astazi în viata, adica cca. 9% din populatia globului, va deceda ca urmare a folosirii tutunului.
Plamân de fumator cu emfizem pulmonar
Plamân de fumator cu emfizem pulmonar
Aproximativ jumatate din decesele legate de fumat se produc între 35-69 ani, ceea ce face din fumat cea mai importanta cauza de moarte prematura în tarile civilizate. Multi din cei care mor din cauza fumatului nu fumeaza multe tigari pe zi, dar majoritatea fumeaza din adolescenta. Fumatorii trecuti de 30 de ani sufera de 5 ori mai multe infarcte miocardice decât nefumatorii. De fapt infarctul miocardic este principala modalitate prin care fumatul ucide tinerii. se estimeaza ca fumatul este responsabil de aproximativ 75% din infarctele care apar la fumatorii cu vârsta sub 50 de ani.
Dar efectele fumatului nu se opresc aici. Fumatul cauzeaza cca. 30% din decesele prin cancer. În medie, aproximativ 90-95% din decesele prin cancer pulmonar la barbati si 70-75% la femei se datoreaza fumatului. Fumatul provoaca si alte forme de cancer: de trahee, bronhii, laringe, cavitate bucala, buze, limba, gura, faringe, esofag, pancreas, vezica urinara, rinichi, stomac si col uterin.
Sa stii ca daca fumezi iti scurtezi durata de viata, iti distrugi dantura si cel mai important plamanii.
imi dai funda?
O sa ai probleme la plamani si pe deasupra cheltuesti si bani eu n-am fumat niciodata si nici nu as vrea sa fumez
Fumeaza linistit daca parinti stie poti fuma linistit doar sa nu fumezi in spatiile publice sau private cum ar fi scolile sau parcurile. CE se poate intampla faci cancer si te vei opri din crescut dintii ti se vor ingalbenii si sunt mai multe dar numi vin in minte acum cauta pe google fundita ?
Fumezi de la 11 ani?
esti pe drumul cel bun! crezi ca de exemplu cancerul de plamani asteapta? sau ca dintii nu iti vor cadea ca la o baba de 488 de ani? plamanii tai nu sunt de otel si chiar daca ar fi pe ei se depune un fel de mazga de la nicotina care e extrem de nociva. un test simplu arata ca un om care fumeaza de 20 de ani are o varsta a plamanului cu 10 ani mai mare.in al doilea rand nu iti fai rau numai tie ci si celor din jur.si daca tu crezi ca esti mai interesanta ca bagi un pai in gura si scoti fum cu el e cam grav.nu esti mai matura nu esti mai smechera ci doar mai slaba demonstrand ca nu te poti opune unui lucru care nu aduce nimic bun.
Fumatul provoaca probleme si dupa ce cresti(de la 20ani) dar atunci corpul e mai mare, plamanii sunt mai dezvlotati si suporta mai bine toxinele. Fumand de la 11 ani plamanii si corpul nu se vor dezvolta normal, iar la 30 de ani vei gafai ca unul de78 de ani si vei arata absolut oribil, dinti galbeni si cazuti, riduri profune.In plus vei avea si probleme sexuale:IMPOTENTA sau cum vrei sa-i zici: sterilitate etc...
De ce sunt tigarile periculoase?
Compozitia chimica a tutunului este complexa, in frunzele acestuia gasindu-se diverse componente chimice precum celuloza, proteine, amidon, steroli, minerale, etc. Nicotina este unul dintre cei mai toxici agenti activi ai tutunului, o concentratie de cinci miligrame din aceasta substanta fiind suficienta pentru a omori un caine prin paralizia nervilor motori, iar o doza de saizeci miligrame are un efect similar asupra omului. Odata ce tutunul este ars, se elibereaza alte noi substante: gaze, vapori necondensati si substante particulare variabile.
In fumul de tutun se mai gasesc in concentratii mari acroleina, formaldehida, acidul cianhidric, acetaldehida, substante ce irita caile respiratorii. Totusi, printre cei mai periculoase toxine din fumul de tigara se numara gudronul -o substanta ce pateaza dintii, unghiile si afecteaza plamanul, monoxidul de carbon -un gaz extrem de periculos in cantitati mari pentru ca tinde sa inlocuiasca oxigenul din sange, oxizii de nitrogen care duc la aparitia bolii de plamani si la efizem, amoniacul, metale periculoase precum arsenicul si plumbul, compusi radioactivi si cianuri de hidrogen.
Cum afecteaza fumatul igiena orala
Studiile medicale de specialitate indica faptul ca fumatul provoaca parodontopatii, afectiuni ale tesuturilor care sustin dintii, ducand in timp la aparitia si la agravarea acestora. Anii pe care ii petrecem fumand prezinta un factor de risc major pentru pierderea dintilor si a intensificarii carilor coronare, iar riscul aparitiei cancerului oral este cu atat mai mare cu cat creste si numarul de tigari consumate. La aparitia cancerului de tip bucal contribuie si intervalul de timp in care s-a practicat obiceiul fumatului.
Prin fumat celulele din mucoasa orala si faringian sunt distruse, dand nastere unor celule anormale ce se vor dezvolta in cancer. Si fumatorul pasiv poate dezvolta aceasta boala deoarece si in saliva acestuia se regasesc constituentii fumului de tigara. Fumatul mai poate duce de asemenea la aparitia gingivitei, simturile gustative fiind mult diminuate. Sansele unui ex fumator de a face cancer al cavitatii bucale vor fi egale cu ale unui nefumator abia dupa 10 ani de cand a incetat sa mai fumeze. La nivelul cavitatii bucale, fumatul predispune si la aparitia cancerul de buza si de limba si a candidozei.
Fumatul - declansator de boli
Printre afectiunile respiratorii cele mai grave la care predispune fumatul pe o perioada de timp indelungata se numara emfizemul pulmonar, cancerul pulmonar sau cancerul de laringe. O alta boala respiratorie este bronsita cronica, care constituie a patra cauza de mortalitate din lume. Fumatul prezinta un factor de risc si pentru bolile cardio-vasculare, fumatul prelungit ducand in timp la cresterea tensiunii arteriale si la accelerarea batailor inimii, la diminuarea volumului vaselor de sange. In acelasi timp, fumatul impiedica oxigenarea normala a sangelui in corp, favorizeaza depunerea de grasimi pe peretii arterelor, accelerand aparitia artrosclerozei. Riscul aparitiei infarctului este marit din cauza blocajelor din circulatia sangelui. Si stomacul poate avea de suferit dn cauza fumatului deoarece substantele inhalate prin fumat favorizeaza secretia acida, ducand la aparitia ulcerului. Fumatorii au un sistem imunitar deficitar, capacitatea organismului de rezistenta la infectii fiind mult redusa. Recuperarea orgasnimului este mai lenta si se face cu dificultate.
La barbati, fumatul in exces cauzeaza impotenta si diminuarea hormonilor sexuali, predispunand la aparitia cancerului sistemulului reproducator. Menstruatia femeilor poate deveni neregulata, apetitul sexual scade din cauza ca hormonii sexuali sunt predispusi la disparitie, riscul aparitiei cancerului la san si a celui de col uterin creste. Din cauza unei proaste circulatii a sangelui apare senzatia de picioare si maini inghetate. Fumatul in mod abuziv mai poate cauza si aparitia osteoporozei, a anemiei sau chiar a acneei.
Femeile ar trebui sa aiba foarte mare grija deoarece fumul pe care ele il inhaleaza poate avea efecte ireversibile asupra fetusului. Fumatul incetineste cresterea si dezvoltarea fatului si exista posibilitatea unei nasteri premature. De asemenea, apare riscul de a avea un copil cu o greutate mai mica decat cea normala, ceea ce predispune la handicapuri grave precum paralizie cerebrala, retardare mintala sau la probleme de invatare. Daca persoana insarcinata inceteaza sa fumeze pana la sfarsitul primului trimestru de sarcina, pericolul de a avea un copil cu o greutate sub cea normala este egal cu cel la care este expus si o nefumatatoare. Mai stiati ca, in cazul femeilor, fumatul poate cauza probleme legate de fertilitate? Conform unui studiu din Marea Britanie, se pare ca fumatoarele sunt mai predispuse decat nefumatoarele la infertilitate, jumatate dintre ele avand sanse mai reduse de a ramane insarcinate in primul an de incercari.
Studiaza cu atentie si gandeste bine sanatatea ta.
Cu bine!
Sanatatea si banii! asta pierzi! o sa aflii mai incolo acum o sa citesti ce scriem o sa injuri putin in gandul tau si o sa inchizi fereastra!
a! la 30 o sa arati, si o sa te simti de 40! plus ca pe la 40 daca o sa vrei sa mai faci sex o sa ai o problema nu o sa ai cu ce! asta ca sa iti spun ceva de care sa iti pese!
Ce se poate intampla este sa ai probleme cu plamanii!
Incearca sa nu te vada un politist nebun ca si mie mi s-a intamplat si mi-a luat pachetul de tzigari
Daca fumezi mult o sa ai probleme de sanatate si daca fumezi ocazional tot o sa ai probleme dar nu atat de mari...
Eu iti recumand sa te duci cu portofelul plin la magazin te uite la tot felul de bunatati si cumperi tigari dupa te duci acasa si timp de 2 zile curge pe geamul apartamentului/casei fum ca la furnal dupa te duci la doctor si iti va spune "nu mai ai mult" ce zici suna promitator nu?
flavius619 întreabă:
Bananacantareata87 întreabă: