| ionut20133 a întrebat:

Am si eu o intrebare cine se pricepe mai bine cand poti sa faci dragoste/sex cu iubita si sa-ti dai drumu in ea fara sa ramana? am intales ca inainte cu 7 zile sa-i vina stopu si dupa 7 zile nu poti ramane gravita mi-a zis un domn mai invarsta, sau daca exista ceva medicamente care sa nu ramai pe durata actului sexual daca imi poate spune cineva

Răspuns Câştigător
| Emilian65 a răspuns:

Cine ti-a spus perioadele de mai sus ti le-a spus bine. Urmeaza-i sfatul si ai sa vezi ca este bine.

4 răspunsuri:
| Klandestin a răspuns:

Eu stiu ca 10 zile inainte, 10 dupa, dar ii mai ok la 7 pentru ca in 9-10 sunt sanse mai mari.
Dupa ciclu primele 10 zile da, dupa 10 nu, dupa iar 10 zile da.
Anticonceptionale. Dar trebuie sa ii se recomande.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Altul care vrea sa isi puna put.za in functiune dar habar nu are ce e ala sex. Tu vrei sa joci ruleta ruseasca cu metoda asta de contraceptie sau pur si simplu vrei un copil?

Foloseste preservativul, e doar cativa lei si te scuteste de stres.

| corbulalbrosu a răspuns:

Metoda calendarului poate fi aplicata, folosita DOAR in cazul in care ciclul menstrual al partenerei este unul REGULAT SI VERIFICAT ca s-a mentinut minim 6 luni fara abatere in + sau in - mai mare de 1 zi. NUMAI in aceasta situatie se poate stabili cu precizie data/momentul ovulatiei si implicit si perioada fertila deoarece se stie precis ca OVULATIA se produce cu FIX 14 zile inainte de urmatoarea menstruatie. Numarul de zile in care barbatul poate ejacula in vagin fara probleme este VARIABIL fiind in functie de lungimea ciclului menstrual si anume la un ciclu scurt de 24 de zile de exemplu aceasta perioada practic nu exista deoarece perioada considerata infertila este de 5 zile (perioada 1-5 ) care se suprapune de fapt peste zilele de menstruatie, in cazul unui ciclu de 28 de zile aceasta perioada tine din prima zi de menstruatie pana in ziua a 9-a inclusiv a ciclului menstrual (perioada 1-9 care include si zilele de menstruatie) iar in cazul unui ciclu lung de 32 zile de exemplu, perioada nefertila este cea dintre prima zi de menstruatie si pana in ziua a 13-a inclusiv,(deci ar fi chiar de 8-9 zile). Constanta ca numar, ramane perioada de 7-8 zile de dinaintea urmatoarei menstruatii, care ramane intotdeauna acelasi indiferent de lungimea ciclului menstrual, cu conditia ca ciclul menstrual sa fie REGULAT. In cazul ciclurilor menstruale neregulate cand metoda calendarului nu poate fi folosita se recomanda ca intotdeauna sa fie folosite metode de protectie si preventie pentru prevenirea instalarii unei sarcini nedorite.Materialele sau produsele folosite cu ajutorul carora se poate preintampina o sarcina nedorita sunt, prezervativul si ovulele spermigene, care se folosesc exact in momentul sexului si pastilele anticonceptionale, inelul contraceptiv pe baza de hormoni, steriletul etc.care sunt metode contraceptive pe termen lung de minim 1 luna. Sper sa fi inteles expunerea mea si sa-ti foloseasca aceaste informatii.

Răspuns utilizator avertizat